سهم زنان از کرسیهای مجلس ناچیز بوده است/اصلاح سیستمحقوقی، بزرگترین مطالبه فرهنگیان
کاندیدای مجلس دهم معتقد است در حال حاضر بزرگترین مطالبه معلمان اصلاح سیستم حقوقی آنهاست.
سکینه جعفریفر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: بزرگترین مطالبه معلمان در حال حاضر اصلاح سیستم حقوقی است.
وی در ادامه افزود: دستمزد فرهنگیان نسبت به مشاغل دیگر دولتی کمتر است و این در حالی است که همه وزرای آموزش و پرورش میگویند معلم نباید دغدغه مالی داشته باشد اما واقعیت این است که معلمان از وضعیت شغلی خود راضی نیستند.
این کاندیدای مجلس دهم با اشاره به وعدههای داده شده به معلمان متذکر شد: گاهی مژدههای رفاهی برای معلمان مطرح میکنند اما اقدام قابل توجهی در این زمینه دیده نمیشود.
کاندیدای جبهه تدبیر و توسعه با اشاره به برخی مطالبات پزشکی معلمان گفت: تعداد زیادی از معلمان نیاز به خدمات دندانپزشکی دارند اما نمیتوانند از خدمات بیمه بهرهمند شوند.
وی همچنین به کمبودهای معلمان و فرهنگیان در تخصیص خدمات رفاهی اشاره کرد و افزود: معلمان در مسافرتهای تفریحی و زیارتی باید از خدماترفاهی مناسبی مثل هتل، مسافرخانه، مراکز اقامتی و ... برخوردار باشند، نه در کلاس درس مدارس!
این کاندیدای اصلاحطلب با اشاره به وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان هم گفت: آیا صندوق ذخیره فرهنگیان سود لازم را به فرهنگیان میپردازد؟ آیا حقوق اساتید دانشگاه با معلمان قابل مقایسه است؟
وی همچنین به طرح رتبهبندی مشکلات معیشتی رتبهبندی مشکلات معیشتی فرهنگیان را حل نکرد.
جعفریفر مهمترین خواسته مشخص فرهنگیان را وجود ارتباط منطقی و متوازن بین آنها و سایر کارمندان دولت خواند و گفت: وجود این فاصله زیاد نشانه بیتوجهی به این قشر عظیم است.
وی همچنین مهمترین طرح برای ارتقاء سطح حقوقی فرهنگیان را ارائه لایحهای از سوی دولت به مجلس میداند.
این بانوی اصلاحطلب توسعه کشور در تمامی ابعاد را نیازمند توجه به آموزش و پرورش میداند و و معتقد است برای تحول در وضعیت فعلی معلمان باید آیندهپژوهی در این زمینه صورت بگیرد.
وی تاکید کرد: فراکسیون فرهنگیان مجلس باید بهترین مدافع برای این قشر باشد که با خانهتکانی مجلس میتوان تحولی فرهنگی در این زمینه ایجاد کرد.
جعفریفر از «رفع مشکلات فرهنگیان» به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای جبهه تدبیر و توسعه(تدبیر دوم) نام برد.
کاندیدای مجلس دهم در ادامه گفت: زیبنده دولت تدبیر و امید نیست که فرهنگیان قدرت و جایگاهحقیقی خود را نداشته باشند. همچنین قانون خدماتکشوری نه تنها مشکلات را کاهش نداد بلکه شکاف عمیقی بین حقوق این قشر و دیگر دستگاهها ایجاد کرد.
وی تاکید کرد: باید نسبت به حل مشکلات فرهنگیان و حفظ کرامت آنان اهتمام ورزید و ارتقاء شأن و منزلت معلمان و رفع تبعیضها در این زمینه از اهمیت بسزایی برخوردار است.
این کاندیدای اصلاحطلب همچنین اذعان کرد: دریافت حقوق باید متناسب با رشد تورم باشد. همچنین انتخاب یا عزل مدیران باید با هماهنگی فرهنگیان باشد.
وی به ارائه کارت طلایی بیمه به فرهنگیان اشاره کرد و گفت: کارت طلایی هم زندگی فرهنگیان را طلایی نکرد.
جعفریفر با تاکید روی اجرای عدالت بین کارمنداندولت متذکر شد: اجرای عدالت بین تمام کارمنداندولت و یکسانسازی دستمزدها بسیار با اهمیت است. چرا فرهنگیان باید حداقل یکسال در انتظار پاداش پایانخدمت باشند؟
وی همچنین اذعان کرد که «عشق معلم» را با بیتوجهی نمیتوان پاسخ داد.
این کاندیدای اصلاحطلب پیشنهاد کرد که از وجود بازنشستگان در اتاقفکر استفاده شود.
جعفریفر همچنین افزود: چرخ زندگی فرهنگیان نمیچرخد، چه باید کرد؟
وی درباره ادامه تحصیل فرهنگیان نیز گفت: ادامه تحصیل فرهنگیان باید در اولویت برنامههای آموزش و پرورش باشد.
این کاندیدای جبعه تدبیر و توسعه با تاکید بر عدم وجود محدودیت حضور زنان در عرصه سیاست گفت: وقتی هیچ تفاوتی برای رأی دادن و انتخاب شدن بین زن و مرد وجود ندارد بنابراین مشارکت سیاسی زنان باید مثل مردان بدون محدودیت باشد.
وی یادآور شد: تعیین سهم کمتر از 30 درصد برای بانوان در لیست انتخاباتی گرچه گامی به جلو محسوب میشود اما هنوز برای مشارکت بیشتر بانوان در عرصه سیاسی محدودیت است.
این بانوی اصلاحطلب توسعه جنسیتی موقعیت زنان در مجلس را شاخص مهمی برای رشد دموکراسی و پیشرفت زنان دانست و تاکید کرد: باید به پستهای اداری و سمتهای مدیریتی نگاهی فراجنسیتی و شایستهسالارانه داشت.
این کاندیدای انتخابات مجلس با انتقاد از دولت دهم برای کاهش حضور زنان در عرصههای مختلف گفت: تمام تلاش دولتدهم کاهش حضور زن مسلمان در عرصه فرهنگی و اجتماعی جامعه بوده است.
وی همچنین با اشاره به حضور زنان در دوره پنجم مجلس گفت: آیا میدانید بیشترین تعداد زنان نماینده در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی 14 نفر بوده و بیشترین تعداد زنان نماینده تهران در همین دوره،7 نفر بوده که در طول 9 دوره مجلس شورای اسلامی، زنان سهم ناچیزی از کرسیهای مجلس را کسب کردهاند.
جعفریفر پیشنهاد کرد که سهم مشارکت محدود بانوان در طول 9 دوره مجلس شورای اسلامی نیاز به آیندهپژوهشی دارد.
وی همچنین مواردی از قبیل اصطلاح قوانین جمعیتی(افزایش جمعیت)، افزایش مرخصی زایمان، کاهش ساعت کاری یا دورکاری، حذف دختران از برخی رشتههای دانشگاهی، محدودیت خروج دختر از کشور و بیمه زنان خانهدار را از رئوس سیاستهای دولت دهم در جهت خانهنشین کردن زنان برشمرد.