وزیر آموزش وپرورش:
7 میلیارد تومان جوابگوی هزینه مدارس شبانهروزی نیست
وزیر آموزش وپرورش با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ مدرسه شبانه روزی در کشور وجود نداشته است، گفت: تصویب مدارس شبانهورزی و روستامرکزی مصداق عدالت آموزشی است.
به گزارش ایلنا، صبح امروز علی اصغر فانی در مراسم اولین جشنواره ملی حامیان مدارس شبانه روزی که در مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه برگزار گردید، اظهار کرد: در سند تحول بنیادین که مبنای برنامه های آموزش وپرورش دولت یازدهم است ، ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی و بحث عدالت آموزشی دو پیام مهم سند تحول است.
وی افزود: در دوره ابتدایی هیچ دانش آموز لازم التعلیمی در کشور وجود ندارد که امکانات آموزشی برایش فراهم نباشد ، به همین منظور آموزش وپرورش در سال گذشته 110 مدرسه تک دانش آموز در 4800 مدرسه با جمعیت کمتر از 5 دانش آموز تأسیس کرد که گامی در راستای تحقق عدالت آموزشی بوده است.
عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به مشکلات فرهنگی در برخی از خانواده ها و پراکندگی جغرافیایی مدارس در مناطق صعب العبور از پوشش تحصیلی 99 درصدی دانش آموزان در مقطع ابتدایی خبر داد و تصریح کرد: انسداد مبادی بی سوادی و جذب دانش آموازن بازمانده از تحصیل از راه کارهایی است که آموزش و پرورش برای تحقق عدالت آموزشی درنظر گرفته است.
فانی ادامه اداد: آموزش وپرورش برای دانش آموزان متوسطه اول و دوم با جمعیت کمتر از 5 دانش آموز نمی تواند مدرسه ای تأسیس کند ، لذا تأسیس مدارس روستامرکزی و شبانه روزی در مناطقی که مسیرهای رفت و آمد در زمستان تا چند ماه بسته می شود بهترین راهکار برای تحصیل دانش آموزان است.
وی با اشاره به تأسیس دو مدرسه شبانه روزی ویژه دختران در سال 66 در آموزش و پرورش و افزود: با ارزیابی تیم پژوهشی از عملکرد این مدارس به این نتیجه رسیدیم که می توانیم این مدارس را برای دوره دوم متوسطه نیز تأسیس کنیم و تاکنون بیش از 400 هزار دانش آموز در 3300 مدرسه به صورت شبانه روزی تحصیل میکنند.
وزیر آموزش وپرورش تأسیس مدارس نمونه دولتی در سال 65 را یکی از راهکارهای آموزش وپرورش برای رشد استعدادهای دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری عنوان کرد و گفت: در این مدارس استعدادهای نهفته دانش آموزان شناخته و پرورش می یابد و تأسیس مدارس شبانه روزی و روستامرکزی در راستای تحقق عدالت آموزشی می باشد.
فانی از تخصیص اعتبار 7 میلیاردتومانی برای مدارس شبانه روزی در سال 94 خبر داد و اظهار کرد: این رقم جوابگوی هزینه های این مدارس نیست و امیداست خیرین بتوانند با حضور در هیئت امناء مدارس شبانه روزی و حمایت های بی دریغ خود باعث ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی باشد.
وزیر آموزش وپرورش به خیرین و حامیان مدارس شبانه روزی پیشنهاد کرد: شما عزیزان می توانید هم در تأمین هزینه های مدارس و هم در اداره مدارس به تأمین مایحتاج دانش آموزان پیشگام باشید و آموزش وپرورش آمادگی دارد در حوزه مشارکت های مردمی و هیئت امنایی کردن مدارس به شما کمک و یاری برساند.