خبرگزاری کار ایران

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام کرد:

فعالیت 450 شرکت دانش بنیان در بخش سلامت

فعالیت 450 شرکت دانش بنیان در بخش سلامت
کد خبر : ۳۳۰۵۱۹

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان از تاسیس و فعالیت 450 شرکت دانش بنیان در بخش سلامت کشور خبر داد.

به گزارش ایلنا؛ رضا ملک زاده گفت: یکی از دستاوردهای مهم نظام جمهوری اسلامی بهبود شاخص های سلامت است کشور ایران جزء ده کشور اول دنیا به لحاظ کنترل بیماری عفونی و واگیر توسط سازمان بهداشت جهانی معرفی شد و البته در برخی شاخص ها نیز در ردیف های سوم و چهارم قرار گرفت.

وی بهبود سلامت مردم را از مهمترین اهداف حوزه تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد و افزود: جای بسی افتخار است که توانسته ایم با تحقیقات و پژوهش امید به زندگی را در بدو تولد از 40 سال گذشته تا 22 سال ارتقاء و به مرز 75 سال برسانیم.

ملک زاده 80 درصد علل مرگ و میر در کشور را بیماری های غیر واگیر بیان کرد و گفت: از این رقم 50 درصد سکته های قلبی و مغزی، 22 درصد سرطان و مابقی شامل بیماری های کلیوی ، ریه و کبد است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان ادامه داد: با توجه به شرایط موجود در کشور و فراهم بودن زیر ساخت ها 70 درصد این رقم قابل پیشگیری است ما نباید تمام امکانات کشور را صرف ساخت بیمارستان و درمانگاه ها کنیم باید تلاش کنیم و پیگیر ساز وکارهای تحقیقاتی برای ارتقاء زندگی و افزایش طول عمر افراد جامعه با کیفیت مطلوب باشیم.

وی اظهار کرد: متاسفانه 50 درصد مردم در  شهرستان سبزوار بر اثر سکته های قلبی و مغزی فوت می کنند این افراد ده سال جلوتر از رنج سنی که باید زندگی کنند جان خود را در اثر این بیماری ناگهانی از دست می دهند در حالی که هم اکنون بیشتر کشورهای دنیا توانسته اند جلو 80 درصد مرگ های احتمالی بر اثر سکته ها را بگیرند.

 رضا ملک زاده که روز گذشته در حاشیه برگزاری مراسم هفته پژوهش در محل دانشگاه علوم پزشکی سبزورا سخن می گفت،افزود: : یکی از برنامه های حوزه پژوهش و تحقیقات  تمرکز روی بیماری های غیر واگیر است این نوع از بیمای های در یک دهه اخیر پیشرفت محسوسی داشته است  جلوگیری از این بیمای ها نیازمند صرف وقت، بودجه و استفاده از تیم های تحقیقاتی علاقه مند است.

وی  تعداد طرح های تحقیقاتی و پزوهشی امسال را حدود 400 طرح عنوان کرد و گفت: در بررسی اولیه تعداد 70 طرح انتخاب شده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان  افزود: برای حمایت از تحقیقات عمدتا برنامه برای پژوهش های مشترک بین دانشگاه ها در هر منطقه ای  است  و تحقیقاتی که منجر به ارتقاء سلامت، بهبود فرآیندهای سلامت و تولید فناوری های جدید از جمله داروها و  تجهیزات می شود.

وی  تعداد شرکت های دانش بنیان تاسیس شده در بخش سلامت را 450 مورد بیان کرد و گفت: برای حمایت از شرکت ها ما کمک به آن ها را بیشتر به صورت مشارکتی انجام  و از حالت وام خارج می سازیم تا بتوانیم از تحقیقات طولانی مدت بنیادی و بالینی برای بهبود شاخص های سلامت در سال های آینده  بهره مند شویم.

مسلم  رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار نیز در ادامه اظهار کرد:  به هر اندازه حوزه پژوهشی و تحقیقات خصوصا در بحث مسائل درمانی فعال شود می توانیم نگاه پیشگیرانه به مسائل داشته باشیم  و هزینه اثر بخشی در اقتصاد سلامت رابه معنای واقعی نهادینه سازیم. 

علیرضا مسلم گفت: حوزه تحقیقات، فناوری و پژوهش واحدی است که نیاز به انگیزش و علاقه دارد در همین راستا دانشگاه در دو سال اخیر سرمایه گذاری بسیار خوبی در این حوزه انجام داده است .

 وی نسبت بودجه ای پژوهش و تحقیقات را به کل بودجه دانشگاه در سال گذشته حدود دو و شش دهم درصد  بیان کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی سبزوار از این حیث دومین دانشگاه در بین دانشگاه های وزارت بهداشت بود .

مسلم  اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی سبزوار مباحث پژوهشی خود را منحصر به واحد تحقیقات و فناوری نکرده است  بلکه  آن را در تمام معاونت های ، بیمارستان ها و مراکز  و خانه ها بهداشت گسترش داده است  تا به عنوان یک واحد تحقیقاتی  عمل  و اطلاعات خود را در اختیار تمامی اعضای هیات علمی و پزوهشگران قرار دهند.

وی از کمیته تحقیقات دانشجویی  سبزوار به عنوان یکی از کمیته های فعال کشور  یاد کرد و گفت:  دانشگاه علوم پزشکی شهرستان در بین دانشگاه های تیپ سه حائز کسب رتبه سوم شد همچنین اخیراً در استان خراسان طرح یکی از اعضای هیات علمی ما به عنوان طرح برتر رتبه دوم استان  را کسب کرد.

گفتنی است ؛ در روز پژوهش دومین اجلاس معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی شمال شرق کشور با حضور دکتر ملک زاده برگزار شد و در ادامه وی به همراه مسئولین دانشگاه از آزمایشگاه های آنالیز مواد ، سلولی مولکولی و مراکز  تحقیقاتی و پژوهشی سبزوار بازدیدکردند .

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز