وضعیت سلامت و تحصیلات زنان پیشرفت چشمگیری داشته است/ هنوز محدودیتها و ابعادی از نابرابری وجود دارد
مدیر پروژه تدوین کتاب گزارش وضعیت اجتماعی زنان در ایران بین سالهای 80 و 90 اظهار کرد: اگرچه وضعیت زنان در حوزه سلامت و بهداشت پیشرفت بسیار خوبی داشته اما در سطح کلان با مشکلاتی در حوزه زنان روبرو هستیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فاطمه جواهری در مراسم رونمایی کتاب گزارش وضعیت اجتماعی زنان در ایران در سالهای 80 و 90 گفت: این کتاب در سه سطح خرد، متوسط و کلان به بررسی وضعیت زنان پرداخته و وجهممیزی آن مقایسه وضعیت زنان با دهههای قبل و با وضعیت مردان است.
مدیر طرح گزارش وضعیت اجتماعی زنان افزود: از نظر محتوایی 24 مقاله تدوین شده در این گزارش نشان میدهد که زنان در عرصههای فردی به ویژه در دو موضوع سلامت و تحصیلات ارتقای وضعیت یافتهاند اما این مساله به معنای بهتر شدن وضعیت آنها نسبت به مردان نیست و همچنان از این نظر شکافها برطرف نشده اما به هر حال بیشترین فرصتی که به زنان داده شده در حوزه تحصیلات و سلامت بوده است .
وی ادامه داد: در ارتباط با وضعیتزنان در خانواده این گزارش نشان میدهد جایگاه زن به طور قابل ملاحظهای ارتقاء پیدا کرده اما به همان میزان طلاق نیز افزایش پیدا کرده و با کمشدن فرزندآوری و تاخیر در ازدواج نیز روبرو بودهایم هر چند این مسایل دو وجهی و زنان و مردان را در بر میگیرد.
این جامعهشناس اظهار کرد: در سطح فرهنگ، اقتصاد، سیاست و اجتماع حقیقتا به گواهی آمار موجود وضعیت کشور ما حتی از وضعیت کشورهایی همچون پاکستان و افغانستان نیز پایینتر است، هر چند نسبت به گذشته بهتر شده است.
وی با بیان اینکه آینده روشنی برای زنان متصوریم، گفت: عاملیت زنان افزایش پیدا کرده است. اگرچه هنوز محدودیتهای زیاد و ابعادی از نابرابری وجود دارد و این روند نشان میدهد که بعید است زنان دوباره به مسلخ به معنای سنتی خود بازگردند اما سرعت پیشروی این روند ممکن است تغییر کند.
جواهری افزود: یکی از مهمترین مشکلات ما در ارتباط با زنان نبود فهم مشترک از مساله زن در کشور است. زمانی که مسئولان روشنفکر و... گمان میکنند زن منشاء خطر و فساد در جامعه است خود به خود متناسب با این فهم سیاستگذاری میکند و گروهی نیز در طرف دیگر ماجرا قائل به حقوق زنان هستند که این تداخل فکری مدیران جامعه و زنان را دچار مشکل کرده است .
جواهری توضیح داد: این تداخل آرا وضعیت زن در خانواده را پیچیده کرده و سبب شده هویت زن در درون خودش به تضاد و چالش کشیده شود، بنابراین مهمترین نکته دستیابی به فهممشترک درباره مساله زنان است.