خبرگزاری کار ایران

هیات کاوش‌های نجات بخشی سد سردشت خبر داد:

کشف استقرارهایی از هزاره ششم در سردشت

کشف استقرارهایی از هزاره ششم در سردشت
کد خبر : ۳۱۸۵۱۳

کاوش‌های نجات بخشی در محدوده سد سردشت پرده ازاستقرارهایی برداشت که قدمت آنها درمحوطه ای به نام باغی ازهزاره ششم پیش از میلاد شروع شده و تحت عنوان فرهنگ های نوسنگی سفال و یا حاجی فیروز شناخته می‌شوند.

به گزارش ایلنا، یوسف فلاحیان سرپرست هیات کاوش‌های نجات بخشی سد سردشت با اعلام این خبر گفت: حوزه رودخانه زاب کوچک منطبق بر منطقه سردشت یکی از حوزه‌های مهم باستان‌شناسی ایران محسوب می‌شود که استقرارهای مهمی ازدوران پیش از تاریخ تا دوران تاریخی درآن شکل گرفته است.

او افزود: دراین منطقه به غیر از سابقه مطالعات باستان‌شناسی در تپه‌های تاریخی ربط تاکنون کاوش باستان‌شناسی دیگری انجام نگرفته است.

به گفته این باستان‌شناس، از اواخر شهریور ماه امسال ۵ تیم کاوشگر مرکب از اعضای باستان‌شناس زیرنظر پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به منظور مطالعه آثار تاریخی دراین منطقه مشغول به فعالیت شده‌اند.

فلاحیان تصریح کردکه دراین دوره ازکاوش، مطالعات ژئوفیزیک، نقشه برداری، کاوش‌های مطالعاتی و نجات بخشی و مطالعات مردم‌شناسی در محوطه‌های باغی، بالان، ملاوسو، بروه و نیسک آباد در حال انجام است.

او افزود: درهمین مدت کوتاه کاوش در محوطه‌های یاد شده پرده ازاستقرارهایی برداشت که قدمت آن‌ها در محوطه‌ای به نام باغی ازهزاره ششم پیش از میلاد شروع شده و به فرهنگ جوامع یکجا نشین کشاورز متعلق است که تحت عنوان فرهنگ‌های نوسنگی، سفال و یا حاجی فیروز مشخص می‌شوند.

فلاحیان گفت: باتوجه به کشفیات اخیر می‌توان گفت که این منطقه محل تلاقی فرهنگی‌هایی ازنقاط مرکزی و شمال غربی ایران نظیر فرهنگی‌های موسوم به دالما و یا حاجی فیروز از یک سو و فرهنگ‌های برخاسته ازبین النهرین موسوم به سفال لبه واریخته و یا مربوط به دولت آشور ازسوی دیگر با تاثیرگذاری محلی بوده است.

وی پژوهش‌های باستان‌شناسی دراین منطقه را به دلیل تکمیل کورونولوژی آن دارای اهمیت بسزایی دانست و خاطرنشان ساخت که با توجه به کمبودمطالعات باستان‌شناسی پیشین دراین محوطه اجرای این مطالعات اهمیت آن را درمنطقه دوچندان می‌کند.

این باستان‌شناس تصریح کردکه شناسایی ادوار مختلف تاریخی و شیوه زندگی مردمان ساکن دراین حوزه مهم و نجات بخشی برخی از این محوطه‌ها که به دلیل طرح‌های عمرانی درمعرض خطر هستند، مهم‌ترین اهداف این پروژه را تشکیل می‌دهند.

کاوش‌های باستان‌شناسی نجات بخشی سد سردشت که با مجوز رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اواخرشهریور شروع شده است تا پایان آبان ادامه دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز