خبرگزاری کار ایران

معاون پژوهشی وزیر علوم در گفت‌وگو با ایلنا:

پژوهش دانشگاه‌ها از ۳۰ میدان نفتی/صنعت نمی‌داند چطور یک پروژه را تعریف و واگذار کند!

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با بیان اینکه هم‌اکنون دانشگاه‌ها به کار تحقیق و پژوهش از ۳۰ میدان نفتی مشغول هستند، گفت: اغلب، صنعتِ ما نمی‌داند؛ چطور یک پروژه را تعریف و آن را واگذار کنند.

وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، در باره موازی کاری دستگاه‌ها در امر پژوهش‌ گفت: مراکز پژوهشی که در صنعت داریم، قرار نیست؛ پژوهش را خودشان انجام دهند و در دنیا نیز معمولا این کار را نمی‌کنند. مراکز پژوهشی در صنعت بیشتر وظیفه تعریف پروژه‌ها را برعهده دارند که بتوانند مدیریت پروژه‌ها را بخوبی داشته باشند؛ همین که صنعتی، خوب پروژه تعریف کند، معنایش آن است که قدرت بالایی دارد.

وی افزود: اغلب، صنعت ما نمی‌داند؛ چطور یک پروژه را تعریف و آن را واگذار کنند. بطور مثال در حال حاضر ما مشکل در تولید، نفت و غیره داریم که درصورتیکه تبدیل به پروژه‌های تحقیقاتی شوند، کار بزرگی است و مراکز پژوهشی در صنعت باید اینگونه کار‌ها را انجام دهند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم ادامه داد: ما به مراکز پژوهشی دستگاه‌ها اعتقاد داریم، اما نه اینکه خودشان وارد عمل شوند بلکه باید پروژه‌ها را تعریف و نیاز‌ها را به زبان علمی تبدیل و در‌‌ نهایت مدیریت پروژه کنند.

احمدی اضافه کرد: این بزرگ‌ترین کاری است که صنعت ما می‌تواند، انجام دهد و در این راستا از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده کند و هم مشکلات خودشان را حل کنند. در این صورت است که جلوی موازی کاری‌ها گرفته خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه تعدادی از طرح‌های کلان ملی داریم که مصوبه شورای عتف هستند، خاطرنشان کرد: اغلب این طرح‌ها کاربردی و توسعه‌ای و تعدادی نیز در ارتباط با مرزهای دانش و تحقیقات بنیادین هستند.

معاون پژوهشی و فنآوری وزیر علوم گفت: در حال حاضر ۴۷ طرح بزرگ کلان ملی در حال پیگیری است و یکسری طرح‌هایی هم مانند طرح‌های مشترک با وزارتخانه‌های دفاع، صنعت و نفت هستند که در داخل وزارتخانه و در ارتباط با بخش صنعت دنبال می‌شوند.

احمدی با اشاره به اینکه یکسری طرح نیز در داخل دانشگاه‌ها برای توسعه پتروشیمی داریم، افزود: یک کار بزرگی که سال گذشته انجام شد؛ موافقتنامه ازدیاد برداشت از میادین نفتی بود که کار تحقیقاتی آن به دانشگاه‌ها سپرده شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون دانشگاه‌های ما به کار تحقیق و پژوهش از ۳۰ میدان نفتی مشغول هستند، گفت: این یک کار بزرگی است که توسط دانشگاه‌ها دنبال می‌شود.

احمدی ادامه داد: علاوه بر پژوهش‌ها بحث حمایت از پایان نامه‌ها موضوع دیگری است که در حال حاضر در وزارت علوم دنبال می‌شود. پایان‌نامه‌هایی که توسط دستگاه‌ها حمایت می‌شوند به کاربردی بودن آن‌ها کمک می‌کند. البته ممکن است؛ بصورت مستقیم کاربردی نباشد، اما بالاخره به این سمت هدایت می‌شود.

معاون پژوهش و فنآوری وزیر علوم همچنین درباره بازخورد پایان نامه‌های کاربردی گفت: خیلی از نتایج پایان نامه‌ها به صنعت بازگشته و از نتایج آن استفاده می‌شود. بطور مثال می‌توان به چندین طرح دفاعی اشاره کرد.

کد خبر : ۳۱۸۰۴۶