اصفهان به شدت از گرد و غبار با منشاء داخلی رنج میبرد
مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار با اشاره به وجود محدودیت در اعتبارات مقابله با پدیده گرد و غبار در کشور گفت: علاوه بر استانهایی که از منشا خارجی گردو غبار متاثر هستند، برخی دیگر از استانها همانند اصفهان از منشا داخلی در حال آسیب دیدناند.
ضیاءالدین شعاعی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به تدوین بخش اول سند مقابله با گرد و غبار اظهار کرد: بخش اول این سند به شناسایی منشا گرد و غبار میپردازد و ارائه راهکارهای مقابله با آن قرار است که در بخش دوم تدوین شود.
وی با بیان اینکه راهکار مقابله با گرد و غبار راهکارهای ثابتی نیستند، افزود: هر منطقه شیوه خاص خود را برای مقابله با گرد و غبار میطلبد؛ برای نمونه ممکن است که این راهکارها در منطقهای مدیریتی و در منطقهای دیگرعملیاتی باشد.
شعاعی افزود: ما در بخش اول این سند همه استانها را با اولویت یکسانی بررسی کردیم، زیرا اگرچه برخی استانها مانند خوزستان متاثر از منشاءهای خارج از کشور هستند، اما همین آسیبپذیری را نیز ما در استان اصفهان شاهدیم که از منشا داخلی در حال آسیب دیدن است.
مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار با اشاره به اینکه در خوزستان این سند کاملا تکمیل شده و برنامه مقابله با منشا آغاز شدهاست، گفت: در بخش دوم برنامه عمل استانی با محوریت استانداریها در هر استان تدوین میشود.
وی در پاسخ به اینکه در مرحله دوم، کدام یک از استانها در اولویت بیشتری قرار دارند، توضیح داد: اگر در استانهایی مانند اصفهان؛ منابع انسانی و رفتار ساکنان موجب وقوع گرد و غبار شده باشد، برنامه ما دراز مدت خواهد بود، اما در استانهایی مانند خوزستان و ایلام که به دلیل خشکسالی منشا گردو غبار بودهاند، طبیعتا الویت با انجام برنامه اجرایی کنترل منبع است.
شعاعی بابیان اینکه سند ملی مقابله با گرد و غبار چتری برای ساماندهی اقدامات در این حوزه است، اظهار کرد: برنامه عمل برای اکثر استانها آماده است و بخشی از آنها تحویل دولت شده است و امیدواریم با توجه به محدودیت اعتبارات بتوانیم؛ اعتبارات را به صورت بهینه مصرف کنیم.
وی در ارتباط با استانهایی که بیشترین درگیری را با پدیده گرد و غبار دارند، گفت: سیستان و بلوچستان، کرمان، بوشهر، هرمزگان، ایلام و خوزستان استانهایی هستند که به شدت درگیر منشا داخلی و خارجی گرد و غبار هستند و در اولویتهای ما قرار دارند.