خبرگزاری کار ایران

خریدهای به ظاهراینترنتی ، شیوه کلاهبرداری زن و مرد جوان

خریدهای به ظاهراینترنتی ، شیوه کلاهبرداری زن و مرد جوان
کد خبر : ۳۰۰۵۱۴

با اقدامات پلیسی زن و مرد جوانی که به بهانه خرید اینترنتی اقدام به کاهبرداری از فرشندگان پوشاک می‌کردند دستگیر شدند.

در مورخه ۹۴/۴/۲۹ یکی از کسبه منطقه نیاوران با مراجعه به کلانتری ۱۲۳ نیاوران به مأمورین اعلام کرد که یک آقا و خانم جوان، به بهانه پرداخت پول به شیوه اینترنتی اقدام به کلاهبرداری از وی کرده‌اند.

پرونده در پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ:

با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «کلاهبرداری» و به دستور بازپرس شعبه اول دادسرای ناحیه یک تهران، پرونده جهت رسیدگی در اختیار پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.

اظهارات مالباخته:

مالباخته که نمایندگی فروش یکی از برندهای معروف لباس در شمال تهران را دارد، پس از حضور در پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ به کارآگاهان گفت: «جوانی حدودا ۳۰ ساله بهمراه خانم جوانی حدودا ۲۰ ساله - هر دو نفر با ظاهری کاملا شیک و آراسته - به بهانه خرید البسه وارد مغازه بنده شدند و حدود ۵ میلیون تومان خرید کردند؛ در زمان پرداخت پول، این شخص یک عابر بانک به بنده دادو درخواست نمود تا علاوه بر برداشت مبلغ ۵ میلیون تومان بابت پول لباس‌های خریداری شده، یک میلیون تومان بیشتر از حساب وی برداشت و این مبلغ را به صورت نقدی به وی تحویل دهم و من نیز درخواست ایشان را قبول کردم اما در زمان برداشت پول، دستگاه Pozz داخل فروشگاه پیغام داد که موجودی حساب کافی نیست؛ در ادامه خریدار عنوان داشت که مبلغ را به صورت اینترنتی پرداخت خواهد کرد و به این بهانه و پس از گرفتن شماره حساب جهت واریز پول، به ظاهر مشغول انتقال پول از طریق اینترنت گوشی تلفن همراه خود شد. پس از دقایقی این جوان با نشان دادن متنی که در آن نام صاحب حساب (بنده) درج شده بود مدعی واریز پول به حساب بنده شد و عنوان نمود که با توجه به پرداخت اینترنتی، پیامک انتقال وجه با کمی تأخیر به بنده اعلام خواهد شد و به این ترفند، علاوه بر تحویل گرفتن لباس‌های خریداری شده به مبلغ ۵ میلیون تومان، یک میلیون تومان را نیز به صورت دستی از من تحویل گرفت و هر دو نفر از مغازه خارج شدند».

مالباخته در ادامه اظهاراتش به کارآگاهان گفت: «فردای روزی که این زن و مرد جوان به مغازه من آمده و با توجه به عدم اعلام واریز مبلغ ۶ میلیون تومان از طریق پیامک بانکی، برای بررسی حساب به شعبه بانک مراجعه کردم که اعلام شد هیچگونه تراکنش مالی از طریق پرداخت اینترنتی پول به حساب من صورت نگرفته و در آنجا متوجه کلاهبرداری توسط آن زن و مرد جوان و شیک پوش شدم».

شناسایی ده‌ها مالباخته:

با توجه به شیوه و شگرد کلاهبرداری و با بررسی پرونده شکایت‌های مشابه، کارآگاهان موفق به شناسایی ده‌ها مالباخته دیگری شدند که همگی آن‌ها توسط یک زن و مرد جوان با ظاهری شیک و آراسته و به بهانه پرداخت به شیوه اینترنتی مورد کلاهبرداری قرار گرفته بودند؛ در بررسی مشاغل مالباختگان مشخص شد که دو متهم تحت تعقیب پرونده با مراجعه به اصناف مختلف فروش لباس، لوازم التحریر، گوشی تلفن همراه، لوازم آرایشی، اسباب بازی و... اقدام به کلاهبرداری در مناطق عمدتا شمال و مرکز شهر تهران کرده‌اند.

شناسایی و دستگیری متهمین پرونده:

با توجه به شیوه و شگرد کلاهبرداری، بررسی تصاویر دوربین‌های مداربسته مراکز خرید (محل مراجعه دو متهم زن و مرد) در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت و با انجام اقدامات پلیسی، هویت متهم بنام «حمیدرضا. ت» (متولد ۱۳۶۰) با بیش از ۵ فقره سابقه دستگیری از سال ۸۹ تاکنون شناسایی شد؛ بررسی سوابق «حمیدرضا. ت» نشان داد که وی آخرن بار و در سال ۱۳۹۳ به اتهام کلاهبرداری به همین شیوه و شگرد در استان سمنان دستگیر و روانه زندان شده اما با گذشت مدتی و با تأمین قرار مجددا آزاد، اینبار متواری و پس از مراجعت به تهران اقدام به تکرار کلاهبرداری‌های خود نموده است.

با شناسایی حمیدرضا به عنوان متهم تحت تعقیب پرونده، شناسایی مخفیگاه وی آغاز و با انجام تحقیقات پلیسی کارآگاهان موفق به شناسایی مخفیگاه وی در یک هتل آپارتمان در محدوده میدان ونک شدند؛ کارآگاهان پایگاه یکم پلیس آگاهی پس از شناسایی دقیق مخفیگاه حمیدرضا و اطمینان از حضور وی و همدستش بنام مریم (۱۸ ساله) در داخل هتل آپارتمان اقدام به دستگیر هر دو نفر آن‌ها نموده و در بازرسی از مخفیگاه آن‌ها مقادیر متنابهی از اموال به اصطلاح خریداری شده از مالباختگان توقیف شد.

سرهنگ کارآگاه کرم یوسف وند، رئیس پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام این خبر گفت: با انجام تحقیقات پلیسی و بررسی پرونده کلاهبرداری مشابه، تاکنون بیش از ۳۰ مالباخته شناسایی و متهمین پرونده نیز صراحتا به ده‌ها فقره کلاهبرداری به شیوه و شگرد فوق اعتراف کرده‌اند.

سرهنگ کارآگاه کرم یوسف ونددر پایان این خبر نیز عنوان داشت: متأسفانه در بسیاری از موارد شاهد هستیم که بسیاری از کسبه محترم بدون احراز و مطابقت هویت صاحب کارت عابربانک با شخص ارائه کنندهٔ آن اقدام به فروش اقلام و حتی انجام خدماتی بانکی از قبیل پرداخت پول به افراد در مبالغ بالا!!! و... می‌نمایند که اینگونه موارد زمینه سوء استفاده و بعضا انجام کلاهبرداری از آن‌ها را ایجاد می‌کند؛ ضمن آنکه به کلیه عزیزانی که نسبت به انجام خدمات بانکی از طریق سیستم اینترنت می‌نمایند نیز توصیه می‌شود که تا زمان دریافت پیامک بانکی مبنی بر موفقیت آمیز بودن تراکنش مالی مورد نظر خود، جدا از هرگونه تحویل اقلام و یا پول نقد به افراد مراجعه کنندهٔ به خود خودداری نمایند.

پیشنهاد امروز