خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله مکارم شیرازی مطرح کرد:

نبود یا کمبود مراکز درمانی از عوامل مهاجرت روستاییان به شهر

نبود یا کمبود مراکز درمانی از عوامل مهاجرت روستاییان به شهر
کد خبر : ۲۹۸۸۲۷

یکی از مراجع تقلید شیعه در قم گفت: نبود یا کمبود مراکز درمانی یکی از عوامل مهاجرت روستاییان به شهر است و اگر امکانات روستاها در این خصوص کافی باشد تا حدود زیادی مهاجرت‌ها انجام نخواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، آیت‌الله مکارم شیرازی صبح امروز در دیدار سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت اظهار داشت: سلامتی حرف اول را در تمامی فعالیت‌های اجتماعی می‌زند، چرا که تا انسان سلامت نباشد هیچ کاری از او برنمی‌آید.

وی با بیان اینکه سلامتی زمینه پیشرفت‌های مختلف را برای فرد و جامعه به ارمغان می‌آورد، گفت: خدمات جامعه پزشکی و حوزه درمان به جامعه خدماتی کلیدی است و باید در راستای تقویت آن گام برداشت.

این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته دولت یازدهم، خدمات درمانی بسیار خوبی به مردم ارائه شده است، گفت: باید کاری کنیم تا بیمار جز رنج بیماری رنج دیگری نداشته باشد.

وی افزود: باید از روی انصاف قضاوت کرد و گفت که مردم از کارهای انجام شده در دو سال گذشته و در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی راضی هستند، اما این بدان معنا نیست که کارهای دیگری لازم نیست؛ خدمات درمانی و پزشکی باید همچنان ادامه داشته و به خصوص به روستاها در این زمینه توجه شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: یکی از عوامل مهاجرت روستاییان به شهر نبود یا کمبود مراکز درمانی است و اگر امکانات روستاها در این خصوص کافی باشد تا حدود زیادی مهاجرت‌ها انجام نخواهد شد.

وی افزود: از طرفی در حوزه درمانی کشور باید اعتماد کاملی ایجاد شود تا مردم برای درمان احساس نکنند، نیاز به مسافرت خارجی دارند؛ وقتی در کشور خودمان امکانات کافی و خدمات مناسب وجو دارد و اعتماد هم داشته باشند، آن وقت سفرهای خارجی برای درمان که هزینه‌ زیادی نیز دارد به کمترین حد خود خواهد رسید.

این مرجع تقلید در ادامه به بالا بردن سطح اخلاق پزشکی تاکید کرد و گفت: اخلاق پزشکی کمتر از خود کارهای پزشکی و درمانی نیست و در روحیه بیمار و مراجعان اثرات بسیار زیادی دارد؛ برخورد خوب جامعه پزشکی اعم از پزشکان و پرستاران با بیماران باعث می‌شود، مردم زودتر بهبود یابند و حتی می‌توان گفت؛ وقتی روحیه بیمار بالا رفت 50 درصد کار درمان انجام شده است.

وی خطاب به وزیر بهداشت تاکید کرد: به جهت اهمیت اخلاق پزشکی باید سمینارهای تخصصی و مختلفی در این خصوص برگزار شود.

این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه باید نمازخانه‌های مناسب و مشاوران مذهبی در بیمارستان‌های مختلف کشور وجود داشته باشند، گفت: نقش مسائل روانی در حوزه پزشکی و درمانی نقشی غیرقابل انکار است و باید از طرق مختلف به آن توجه کرد.

وی با بیان اینکه بخشی از جامعه پزشکی ما پرستاران هستند، گفت: عمل جراحی بیماران یک طرف و خدمات پس از عمل در طرف دیگر قرار دارد، چرا که ممکن است با برخورد خوب پرستاران پس از انجام یک عمل جراحی، درمان کامل شده و یا بالعکس با برخورد بد و نسنجیده زحمات انجام شده از بین برود.

این مرجع‌ تقلید گفت:  خدمات پزشکی و درمانی مجموعه همه‌جانبه‌ای از آزمایشگاه‌ها تا ترخیص از بیمارستان است که همه باید اصلاح شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید به حوزه بهداشت و درمان شهر قم توجه ویژه‌ای نسبت به سایر شهرها شود، گفت: سالانه حدود 20 میلیون زائر از سراسر نقاط جهان به قم می‌‌آیند و اصلا بعضی از مردم  به نیت یافتن شفا و توسل به امام زمان و حضرت معصومه (س) به این شهر سفر می‌کنند؛ لذا باید مراکز درمانی این شهر تجهیز و گسترش یابد.

وی افزود: امیدوارم وزارت بهداشت درمانگاه حضرت مهدی (عج) مسجد جمکران (وابسته به آیت‌الله مکارم شیرازی) را همانطور که قبلا قول داده شده تجهیز کند.

وی با تقدیر از فعالیت‌های انجام شده از وزیر بهداشت گفت: شما را از مردان موفقی می‌دانم که خلوص نیت دارید و  امیدوارم موفقیت‌های شما ادامه یافته و خیال مردم از خدمات پزشکی و درمانی راحت شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به برخی از انتقادات مطرح شده به وزارت بهداشت و جامعه پزشکی گفت: اگرچه در گوشه و کنار برخی نغمه‌های مختلف با جامعه پزشکی مطرح می‌شود، اما پزشکان ما نباید به آنها اعتنا کنند چرا که اگر بخواهیم به این نغمه‌های مخالف و بهانه‌جویی‌ها توجه کنیم از کار اصلی خود باز خواهیم ماند. جامعه پزشکی باید قدر خود را دانسته و بداند مردم قدردان خدمات آنان خواهند بود.

وی خاطرنشان کرد: باید در دانشکده‌های پزشکی سوابق پزشکی در اسلام و تاریخ پزشکان مسلمان و به ویژه پزشکان مسلمان ایران ارائه شود.

این مرجع‌تقلید افزود: دانشجویان و مردم ما باید بدانند که ما صادر کننده علم پزشکی بودیم نه واردکننده آن و قطعا این آگاهی‌ها در ارتقای جامعه پزشکی و افزایش اعتماد به نفس آنها اثر خواهد داشت.

این مرجع تقلید یادآور شد:  اخیرا شنیده‌ایم که طرحی در خصوص اصلاح جمعیت کشور در مجلس مطرح شده که ظاهر آن افزایش جمعیت اما باطن آن کنترل جمعیت کشور است یعنی قید و بندهایی دارد که حاصل، کاهش جمعیت کشور خواهد بود؛ من این موضوع را امروز با آقای دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در میان خواهم گذاشت که مبادا به اسم اصلاح جمعیت، کنترل جمعیت صورت گیرد.

 

پیشنهاد امروز