رییس انجمن علمی جراحان عمومی ایران خبر داد:
محکومیت حبس برای 13 جراح در سال گذشته
رییس انجمن علمی جراحان عمومی ایران گفت: از نیمه دوم سال گذشته تاکنون 13 جراح که بیشتر آنان جراح زنان و جراح عمومی هستند، به دلیل جرایم پزشکی مرتبط با درمان به حبس محکوم شدهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بهزاد رحمانی در نشست خبری به مناسبت برگزاری دهمین کنگره سالانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران گفت: در حال حاضر، طبق قوانین وضع شده جراحانی که بیمار آنها در حین درمان فوت میکنند به حبس و پرداخت دیه محکوم میشوند که میزان دیه در ماه های حرام 300 میلیون تومان است.
وی با اشاره به اینکه احکام این جراحان هنوز اجرا نشده و با دستور رییس قوه قضاییه متوقف شده است، گفت: طبق توافق وزیر بهداشت و رییس قوه قضاییه اگر حکم حبسی برای پزشکی صادر شود، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مربوطه آن حکم را به وزیر بهداشت و وزیر بهداشت آن را به رییس قوه قضاییه اعلام میکند.
وی تصریح کرد: قرار است تا یک سال آینده، قانون مربوط به جرایم پزشکی مورد بازنگری قرار گیرد.
رئیس انجمن جراحان عمومی ایران درباره وضعیت بیمهها نیز گفت: بیمههای کشور ما قدرتمند هستند و میتوانند قراردادهای مناسبی برای ارائه خدمات منعقد کنند اما به این موضوع توجه نمی شود.
وی افزود: ایجاد بیمه های تکمیلی خود گواهی بر این مسئله است که نشان میدهد آنقدر سیستم بیمه ناکارآمد بوده که در کنارش بحث بیمه تکمیلی ایجاد شده است.
رحمانی گفت: بیمه های تکمیلی نیز بیمه های مناسبی نیستند و بخش کمی از هزینه های درمان را پوشش می دهند که باید برای این موضوع فکری اندیشیده شود.
رئیس انجمن جراحان عمومی ایران درباره بحران بیماری سرطان پستان در کشور گفت: ما شاهد افزایش غیرمتعارفی از بیماران مبتلا به سرطان پستان هستیم اما به دلیل فقدان مطالعات، دلایل افزایش آن مشخص نیست ضمن اینکه سن ابتلاء به بیماری نیز کاهش یافته است.
وی افزود: به صورت میانگین افراد زیر 25 سال نیز برای درمان این بیماری به پزشکان مراجعه میکنند در حالی که سن بحران دراین بیماری بین 40 تا 55 سال است.
رحمانی خاطر نشان کرد: آگاهی ها در مورد سرطان پستان افزایش یافته به همین دلیل مردم در ابتدای بیماری به پزشک مراجعه می کنند از این رو درمان آنها آسانتر شده، هزینه درمان برای بیمار کاهش یافته و همچنین آسیب به بیماران نیز کمتر شده است. به گونه ای که امروز تنها ده درصد از بیماران مجبور به برداشتن سینه میشوند.
وی تاکید کرد: امروزه درمان کامل بیماران مبتلا به سرطان پستان که دارای بیماری پیشرفتهای هستند؛ در حد 100 میلیون تومان هزینه بر است.
پوشش بیمهای برای بیماریهای سخت مناسب نیست
همچنین در این نشست خبری سیدهاشم سیدمهدی از بنیانگذاران انجمن علمی جراحان عمومی ایران نیز در مورد احکام مربوط به حبس پزشکان اظهار کرد: این احکام جرات و جسارت پزشکان و جراحان را برای درمان بیماران از آنها می گیرد، زیرا به دلیل تبعات احتمالی دست به جراحی نمی زنند و در بسیاری موارد بیماران دچار سرگردانی می شوند.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری در مورد این قانون گفت: در گذشته اساتید جراحی به ما می گفتند اگر تنها پنج درصد احتمال نجات بیماران وجود دارد باید دست به جراحی بزنید اما اکنون به دلیل ترس و نگرانی نسبت به آینده، حتی اگر احتمال زنده ماندن بیمار تا 60 درصد باشد جراحان جرات جراحی کردن ندارند و به همین دلیل بیماران دچار تبعات ناخوشایندی می شوند و به طور کلی سلامت جامعه تحت تاثیر قرار می گیرد.
سیدمهدی همچنین از عملکرد بیمه ها در حمایت از بیماران در پرداخت هزینه های درمانی انتقاد کرد و افزود: بیمه های تکمیلی سالانه حدود 5 میلیون تومان بابت اعمال جراحی به بیمه شدگان خود پرداخت می کنند که رقم بسیار ناچیزی است و تنها می تواند هزینه های اعمال ساده مانند آپاندیسیت را پوشش دهد و این رقم جوابگوی هزینه های اعمال جراحی پیشرفته که هزینه های بسیار سنگینی دارد، نیست.