خبرگزاری کار ایران

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی:

از 80 هزار پرونده طلاق، 37 درصد منجر به سازش شده است

از 80 هزار پرونده طلاق، 37 درصد منجر به سازش شده است
کد خبر : ۲۹۰۶۲۵

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: از 80 هزار زوجی که سال گذشته برای مشاوره طلاق مراجعه کردند به طور متوسط 37 درصد منجر به سازش شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حبیب الله مسعودی فرید در مراسم رونمایی از کتاب راهنمای فنی و اجرایی مراکز مشاوره طلاق با اشاره به شعار امسال سازمان بهزیستی کشور «تنها همه باهم می توانیم» گفت: همه ما قبول داریم که خانواده می‌تواند بر عملکرد افراد و جوامع موثر باشد و امروز خانواده محوری در تمام جهان مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: مهم است که بدانیم چه زمانی باید در خصوص یک کج کارکردی همچون طلاق مداخله انجام دهیم و توجه به عوامل اجتماعی موثر برخانواده نیز مهم است عواملی همچون اختلاف در آمدی، تورم و .... بر این موضوع اثر گذار است چنانکه در مطالعه انجام شده در کشور یونان بین سالهای 2009 تا 2011 مشخص شد با افزایش مشکلات اقتصادی 36 درصد بر میزان خودکشی‌ها نیز افزوده شد.

معاونت  اجتماعی سازمان بهزیستی خاطر نشان کرد: از سال 87 مراکز کاهش طلاق را ایجاد کردیم به صورتی که امروز 193 مرکز کاهش طلاق در کشور وجود دارد اما باید بر آموزش مهارتهای اجتماعی تاکید کنیم.

مسعودی فرید عنوان کرد: از 80 هزار زوجی که سال گذشته برای مشاوره طلاق مراجعه کردند به طور متوسط 37 درصد منجر به سازش شده است.

در ادامه شاد فر رئیس مجتمع خانواده شماره یک با بیان اینکه امروز نزدیک به 4 هزار پرونده مربوط به طلاق وجود دارد گفت: این رقم در سال 74 و 75 حدود 30 پرونده بود اما امروز در یک شعبه بین 170 تا 190 پرونده داریم که نمی توانیم رسیدگی به آنها را تنها از دادگستری بخواهیم زیرا امکانات و فرصت اجازه این کار را نمی دهد.

وی با بیان اینکه وضعیت در این زمینه بسیار حاد و ناهنجار است گفت: وظیفه ما آن است که مشاوره و اقدامات لازم را انجام دهیم اما ضروری است که پیشگیری مهمترین اقدام در این زمینه است.

رئیس مجتمع شماره یک خانواده با بیان اینکه برنامه هایی که تاکنون انجام شده موقت بوده است گفت: در مجتمع ما که دارای 26 شعبه است تنها دو مشاور داریم و 24 شعبه دیگر بدون مشاور هستند.

شادفر خاطر نشان کرد: اکثریت قضات دادگاههای خانواده از نظر وضعیت روحی و روانی مشتاقند که از دادگاه خانواده خارج شوند لذا ضروری است به دادگاههای خانواده توجهات خاصی شود تا بتوانیم از این قضات با تجربه در این حوزه  استفاده کرده و آنها را از دست ندهیم.

همچنین مهدی امیری با بیان اینکه در قرآن کریم ازدواج مورد تاکید قرار گرفته و اگر در ازدواج اخلالی ایجاد شود آرامش از بین می رود گفت: اگر ادامه ازدواج ممکن نباشد طلاق راهی علمی عرفی و شرعی است هر چند که امری منفور تلقی می شود.

وی ادامه داد: در صورت لزوم طلاق را باید به عنوان یک داروی تلخ استفاده کنیم اما باید این تلخی را کمتر کنیم و شاید یکی از شیرینی هایی که می تواند تلخی طلاق را کاهش دهد ورود روان شناسانه به موضوع است بنابراین شاید مراکز مشاوره طلاق کاهنده تلخی آن باشد.

قائم مقام معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه و سیاستهای مورد تاکید رهبری توجه به رکن خانواده و کاهش ناهنجاری های طلاق است ادامه داد: در تیرماه سال گذشته مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولین قوه قضاییه دو راهبرد را در عرصه پیشگیری مقرر کردند یکی علمی بودن و دیگری فرا قوه ای بودن و ما در معاونت پیشگیری از وقوع جرم سعی کردیم این دو ویژگی را در هر اقدامی مورد توجه قرار دهیم تا تدبیر رهبری محقق شود که یکی از این اقدامات تدوین پروتکل تخصصی طلاق بود که هم وجه علمی بودن آن و هم وجه فراقوه ای بودن آن مورد توجه قرار گرفت.

 

ارسال نظر
پیشنهاد امروز