خبرگزاری کار ایران

مدیر اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با ایلنا:

انتشار عکس خودکشی یک جوان توسط پزشک، غیراخلاقی بود

انتشار عکس خودکشی یک جوان توسط پزشک، غیراخلاقی بود
کد خبر : ۲۸۷۷۲۹

مدیر اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی، گفت: پزشکی که تصویر خودکشی یک جوان را در فضای مجازی منتشر کرده بود، شناسایی و با وی برخورد خواهد شد.

احسان شمسی گوشکی در گفت‌وگو با ایلنا درباره برخورد با پزشکانی که تصویر بیماران خود را در فضای مجازی منتشر می‌کنند، گفت: به صورت کلی باید بگویم که تمام اطلاعاتی که بیمار در اختیار پزشک، کادر درمان و یا مراکز درمان می‌گذارد، محرمانه محسوب می‌شود و هیچ کسی حق ندارد، این اطلاعات را منتشر کند.

وی با اشاره به اینکه حتی نوشتن نوع بیماری بر بالای تخت بیماران بر اساس استاندارد‌های اخلاق پزشکی مجاز نیست، افزود: پرسنل سازمانی اعم از پزشک، پرستار، بهیار و سایر کادر بیمارستان که به پرونده بیمار دسترسی دارند به هیچ  عنوان نمی‌توانند اطلاعات بیمار را در فضای مجازی از جمله فیس بوک، تلگرام، اینستاگرام یا هر جای دیگر  منتشر کنند و این خلاف اخلاق حسنه است.

شمسی گوشکی درباره انتشار عکس بیماری که خودکشی کرده بود، گفت: برخی از همکاران این عکس را منتشر کرده بودند و برخی از همکاران دیگر کامنت‌هایی را در زیر عکس منتشر کرده بودند، که این کار غیراخلاقی و غیرقابل پذیرش بود.

وی تاکید کرد: من به عنوان مدیر اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی این موارد را پیگیری می‌کنم و در همین مورد اخیر نیز باید عنوان کنم که موضوع در حال پیگیری است. پزشک مرتبط با این موضوع شناسایی شده و قطعا با این مسئله برخورد خواهیم کرد.

مدیر اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی گفت: همه دلسوزان نظام سلامت از این موضوع ناراحت هستند و قطعا این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

وی خاطر نشان کرد: همکاران جوان ما نیز باید درباره این موارد دقت کافی داشته باشند تا چنین اشتباهات غیرقابل پذیرشی انجام ندهند و خود و جامعه را دچار مشکل نکنند، چرا که چنین مواردی اعتماد جامعه به پزشکان را خدشه‌دار می‌کند.

شمسی‌گوشکی همچنین درباره تشکیل گروه‌های پزشکی و مشورت پزشکان با یکدیگر درباره مشکلات بیمار خود در این گروه‌ها، گفت: اگر اسم و مشخصات بیمار مطرح نشود، پزشکان می‌توانند در این گروه‌ها درباره بیماران خود مشورت کنند و از تجربیات یکدیگر استفاده کنند. این مساله ارتباط علمی است و محدودیتی ندارد، اما در مواردی که اطلاعات خاص بیمار مانند نوع بیماری یا خودکشی بیمار در فضای مجازی به صورتی که بیمار قابل شناسایی باشد منتشر شود، تخلف قانونی به حساب می‌آید.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: در انتشار عکس فردی که خودکشی کرده، شئونات حرفه‌ای رعایت نشده است. ممکن است؛ فرد به هر دلیل خودکشی کرده باشد، البته ما نمی‌گوییم که آن فرد کار خوبی انجام داده، اما پزشکان به غیر از انجام وظیفه اخلاقی خود که درمان بیماران است، حق انجام چنین کارهایی را ندارند و حق ندارند با تحقیر از بیمار یاد کنند و آن را به سخره بگیرند. قطعا سازمان نظام پزشکی با این مورد خاص برخورد خواهد کرد.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز