خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشکده محیط زیست علوم وتحقیقات در گفت وگو با ایلنا:

مسئولان نسبت به مسائل زیست محیطی بی‌تفاوت هستند

مسئولان نسبت به مسائل زیست محیطی بی‌تفاوت هستند
کد خبر : ۲۸۶۲۸۵

رئیس دانشکده محیط زیست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بی‌تفاوتی برخی مدیران و مسئولان به مسائل زیست محیطی، سبب کاهش جذب متخصصان این حوزه به بازار کار می شود.

مجید عباسپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه همه وزارتخانه‌ها به متخصصین محیط زیست نیاز دارند، گفت: باید توجه کنیم که آیا مسئولان سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها و همچنین شرکت‌ها و کارخانه‌ها توجه کافی برای پرداختن به مسائل زیست محیطی  را دارند؟

وی ادامه داد: به نظر می‌آید که در بسیاری موارد این شناخت همچنان وجود ندارد و برخی مدیران علی‌رغم تاکیداتی که در مورد حفظ محیط‌زیست می‌شود و توصیه‌های رهبری، به قول معروف تنها جلو چشمشان را می‌بینند و فکر نمی‌کنند، در طولانی مدت اقدامی مانند فیلتراسیون پساب یک کارخانه یا مدیریت پسماند زباله های بیمارستانی چقدر می‌تواند، به نفع محیط زیست باشد. در نتیجه ممکن است که برخی فارغ‌التحصیلان محیط زیست نیز جذب نیروی کار نشوند.

عباسپور در ارتباط با آمار منتشر شده مبنی بر اینکه رشته محیط زیست جزو رشته‌هایی است که بیکارترین فارغ التحصیلان را دارد، گفت: متاسفانه منبع آمار در این اخبار به درستی مشخص نبود، اما باعث تعجب من است. زیرا رشته‌های محیط زیست بسیار متنوع هستند و در سال های گذشته هم بسیار گسترش پیدا کرده‌اند، به طوری که در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 20 رشته محیط زیست در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و جود دارد و تا جایی که ما اطلاع داریم؛ اغلب فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها که تعداد کمی هم نیستند، مشغول به کارند.

وی ادامه داد: در بخش HSE  (بهداشت، ایمنی، محیط زیست) شرکت‌های مختلف و فارغ‌التحصیلان رشته محیط زیست بسیار فعال هستند و از آنجا که تعداد دارندگان مدرک HSE نیز محدود است، متقاضی برای آنها زیاد است. رشته‌هایی هم البته در حوزه محیط‌زیست هستند که کمتر متقضی دارند که به دلیل عدم شناخته شدن آنها در کشور است. بنابراین من این مساله که فارغ‌التحصیلان محیط زیست جزو بیکارترین‌ها هستند، را درست نمی‌دانم.

عباسپور در ارتباط با اینکه چرا در سطوح  بالای مدیریتی در حوزه محیط زیست، کمتر شاهد حضور فارغ‌التحصیلان رشته محیط زیست هستیم، افزود: در این زمینه مقداری عوامل خارجی موثر است که به آن نمی‌پردازم، اما به تجربه و توانایی افراد نیز این مساله مرتبط است.

رئیس دانشکده محیط زیست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در مورد این مساله که گفته می‌شود، بیکاری فارغ التحصیلان زن رشته محیط زیست بیشتر از مردان است، گفت: اکنون گفته می‌شود که بیش از 50 درصد از دانشجویان تحصیلات تکمیلی را زنان تشکیل می دهند، بنابراین تعداد فارغ‌التحصیلان زن هم بیشتر و طبیعی است؛ در بین افرادی که جذب بازار کار نمی‌شوند، تعداد زنان بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه برخی مجموعه‌ها ترجیح‌ می‌دهند که بیشتر مردان را استخدام کنند، افزود: اما اینکه این رشته مناسب خانم‌ها نباشد، حرف درستی نیست، وگرنه وزارت علوم این مساله را مطرح می کرد. در موضوعات زیست محیطی که رشته‌هایی مانند حقوق محیط زیست، اقتصاد محیط زیست، مدیریت محیط زیست و... را شامل می‌شود، واقعا نمی‌توانیم بگوییم، تفاوتی در مسائل جنسیتی وجود دارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز