خبرگزاری کار ایران

در بررسی لایحه تامین اعتبار پروژه های آب و فاضلاب مطرح شد:

کمک شورا برای تسهیل و تسریع اتصال به شبکه فاضلاب شهری

کمک شورا برای تسهیل و تسریع اتصال به شبکه فاضلاب شهری
کد خبر : ۲۸۵۳۱۹

عضو شورای شهر تهران گفت: به استناد اختیارات ناشی از تبصره 3 قانون ایجاد تسهیلات برای توسعه طرح های فاضلاب و بازسازی شبکه های آب شهری به شورا اجازه داده می شود که در راستای ایجاد تسهیلات برای دسترسی سریع شهروندان به شبکه های فاضلاب اتخاذ تصمیم نماید.

به گزارش ایلنا، در جریان بررسی این لایحه علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و وبودجه با اشاره به قانون مصوب مجلس در سال 77 گفت: به استناد اختیارات ناشی از تبصره 3 قانون ایجاد تسهیلات برای توسعه طرح های فاضلاب و بازسازی شبکه های آب شهری به شورا اجازه داده می شود که در راستای ایجاد تسهیلات برای دسترسی سریع شهروندان به شبکه های فاضلاب اتخاذ تصمیم نماید. به موجب این قانون علاوه بر افزایش حق انشعاب که دولت و وزیر نیرو می توانستند انجام دهند حقی نیز  به قائم مقامان شهرداری داده شده بود البته در آن زمان شورا وجود نداشت و بعد از ایجاد شورا این حق به شورا انتقال داده شد. 

وی ادامه داد: شورای سوم هم به این بحث ورود پیدا کرد و شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه بودیم .

دبیر افزود: به موجب این لایحه به شرکت آب و فاضلاب اجازه داده می شود که پس از طی مراحل قانونی و تایید وزیر نیرو نسبت به وصول مبالغ قید شده در این مصوبه اقدام و در جهت اجرای پروژه های مصوب برنامه پنج ساله شرکت آب و فاضلاب تهران مصوب شورای اسلامی شهر تهران هزینه نماید. این در حالی است که ما این مبالغ را به صورت منطقه ای و به فراخور شرایط آن منطقه دیده ایم.

دبیر همچنین افزود:از قدیم  در کشور ما کشت زمین بر اساس میزان آب موجود در منطقه و محل صورت می گرفت در حالی که امروزه  بر اساس میزان زمینی که موجود است آب را استخراج می کنیم و این یکی از دلایل کم آبی ما است.

در ادامه جلسه مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: در  سال 82 طی برآوردی که داشتیم 113 سال طول می کشید که فاضلاب تهران تکمیل شود  با قیمت همان روز . سال 82 بودجه فاضلاب 800 میلیون تومان و سال  83 یک میلیارد تومان بود و آن سال با پیشنهاد شورا و موافقت دولت بودجه فاضلاب را به 50  میلیارد تومان رساندیم  و از آن سال ایجاد فاضلاب شروع شد. سال 86 هم تکمیل سد ماملو پیش آمد.

وی ادامه داد:  ما باید کمک کنیم تا شبکه فاضلاب هر چه سریعتر ایجاد شود چرا که  آب و فاضلاب ریشه بهداشت شهر تهران است و مانند هوا می ماند.

در ادامه جلسه اعضای شورا به ذکر نکاتی در خصوص این لایحه پرداختند.

احمد دنیا مالی رییس کمیسیون عمران  گفت: اعتقاد دارم که بایستی با مدیریت بهتری در خصوص منابع آب پیش رویم .

وی ادامه داد: در تبصره های مختلف هزینه های مردم را افزایش دادیم چه در بحث آب و چه در بحث فاضلاب و به نظر می آید این حوزه افزایش مرتبط با دولت باشد و کاری که دولت باید انجام دهد را ما نباید انجام دهیم.

دنیا مالی افزود: این که گفته می شود در یکی دو ماه آینده 56 درصد شبکه فاضلاب درست می شود یک وجه موضوع است و اینکه چه  تعداد از مردم به این شبکه متصل می شوند نیز یک وجه دیگر.  کما اینکه با مراجعاتی که به ما می شود مردم رضایت کاملی برای متصل شدن به شبکه ندارند و قطعا این افزایش قیمت ها تاثیر گذار خواهد بود و فقط هزینه ای که به دوستان داده می شود نیست. مردم بایستی کارهای ساختمانی کنند و هزینه های داخل ساختمانی دارند.

اقبال شاکری نیز گفت: این لایحه مهمی است ولی به نظر من باید به صورت پیشنهاد به دولت ارائه شود نه مصوبه .

وی ادامه داد: نکته ی دیگری که باید مد نظر قرار گیرد این است که باید  گزارشی از اجرای تبصره 3 در جلسات بعد توسط مسئولان آب و فاضلاب تهران ارائه شود تا  هزینه های گفته شده تفکیک گردد و پیشرفت ها نسبت به هزینه ها سنجیده شود و  در مورد افزایش انگیزه مردم برای وصل شدن به این شبکه ها نیز باید گزارشی داده شود که با این همه هزینه ها چه اقداماتی صورت گرفته است.

شاکری همچنین اظهار داشت: بهترین همکاری بین وزارت نیرو و شهرداری در موضوع آب و فاضلاب صورت گرفته ولی در باقی موارد همگرایی و همکاری که باید صورت نگرفته است.

محمد مهدی تندگویان نیز اظهار داشت: در موضوع اتصال به شبکه فاضلاب وحدت رویه ای در مناطق وجود ندارد و الان  مردم هم بلاتکلیف هستند. در این لایحه باید وحدت رویه ای برای آن در نظر بگیریم بدین صورت که در همان زمان اجرا اتصال هم صورت بگیرد .

وی ادامه داد: موضوع دیگری که قابل ذکر است استفاده از آب شرب در ساختمان های در حال ساخت است که هیچ ضمانت اجرایی برای عدم استفاده از آن به وجود نیامده .

تندگویان ادامه داد: این مهم یکی از مصارف آب شرب است که قوانین و مصوبات بسیاری هم برای پیشگیری از آن وجود دارد ولی عملیاتی نشده است. 

پرویز سروری رییس کمیسیون نظارت و حقوقی نیز پیشنهاد داد: می توان از تجربه شهرداری تهران در بلوک بندی مناطق استفاده کرد. این جدولی که در لایحه آمده خیلی نامتجانس است و اگر ما بتوانیم این تجربه موفق شهرداری را در آن اعمال کنیم منطقی تر خواهد بود .

اسماعیل دوستی نیز اظهار داشت: ما نمی توانیم عوارضی را مصوب کنیم بعد به وزیر نیرو بدهیم ما باید به دولت  پیشنهاد بدهیم . من نیز اعتقاد دارم که بلوک بندی در این موضوع نیز می تواند کار ساز باشد.

وی افزود:  بعید می دانم از این مکانیسمی که الان هست به جایی برسیم چرا که بارش خیلی سنگین است و هزینه اش هم زیاد خواهد بود.

محمد حقانی دیگر عضو شورا نیز اظهار داشت: یکی از موارد در حوزه آب و فاضلاب هدر رفت و  نشت آب است که به صورت رسمی از سوی شرکت آب و فاضلاب  25 درصد اعلام شده است که البته به نظر من در برخی نقاط شهر بیش از این مقدار هم هست. از اینرو نوسازی شبکه های آب رسانی باید در اولویت کار شرکت آب و فاضلاب باشد.  همچنین استفاده از  آب باران که در بام ها جمع می شوند می تواند راهکار مناسبی در بازچرخانی آب باشد به گونه ای که سالانه  120 میلیون متر مکعب آب در بام ها هدر می رود.

وی ادامه : برای حفاری ها باید تسهیلاتی قائل شویم تا اجرای شبکه های فاضلاب و نیز نوسازی شبکه آب رسانی سریع تر انجام شود.

حقانی با اشاره به  بازدید خود از تصفیه خانه جنوب تهران گفت: جا دارد از مسئولان این تصفیه خانه تشکر کنم چرا که کاری کردند کارستان و امروز 3  میلیون و 200 هزار نفر تحت پوشش تصفیه خانه جنوب قرار گرفتند. 

هادی ساعی نیز از این مجال استفاده کرد و گفت: متاسفانه به دلیلی برخی مجادله ها بین شهرداری و مسئولان آب و فاضلاب در منطقه 22 حیات پارک چیتگر به خطر افتاده که درخواست دارم هر چه سریعتر به این امر رسیدگی شود.

در این جلسه همچنین محمد پرورش مدیر آب و فاضلاب شهر تهران نیز به ارائه گزارش اماری از اقدامات شرکت آب و فاضلاب تهران پرداخت.

پرورش گفت: ما به کار برنامه ای اعتقاد داریم و مایه مسرت است که بگوییم   برنامه هایی که در  شورا تصویب می شود به عنوان سندی خواهد بود که  بر اساس آن ما برنامه کاری خود را انجام دهیم.

وی ادامه داد: از سال 90 تا 93  3هزار کیلومتر پروژه اجرا شده که از این میزان

2300 کیلومتر مربوط به  فاضلاب بوده و  700 کیلومتر از این میزان نیز خطوط اصلی و تونل ها بوده است.

پرورش افزود: در سال 90 ، هجده  درصد مردم تهران به شبکه فاضلاب اتصال داشتند که این میزان تا 6 ماه آینده  بین 56 تا 60 درصد خواهد رسید.  این در حالی است که هزینه این امر تنها 10 درصد از منابع دولتی بوده مابقی از اجرای برنامه های مختلفی بوده که با کمک دوستان اجرایی شده نظیر حق انشعاب .

مدیر شرکت آب و فاضلاب شهر تهران خاطر نشان کرد: تهران به 9 هزار کیلومتر شبکه فاضلاب نیاز دارد که اگر 7 هزار کیلومتر آن اجرا شود می توان گفت بخش عمده ای از مشکلات در این زمینه مرتفع خواهد شد.

وی همچنین اظهار داشت: در حال حاضر 2 میلیون و 600 هزار مشترک جدید داریم و باید فرهنگ سازی گسترده ای در نصب انشعاب ها ایجاد  شود.

پرورش همچنین تصریح کرد: 24 درصد از آب تهران آب بدون درآمد است ولی هدر رفت  نیست و تنها 11 درصد از آب هدر میرود .

 

 

 

ارسال نظر
پیشنهاد امروز