خبرگزاری کار ایران

کفاش خبر داد:

اجرای طرح یک روز با نشاط در 6 هزار مدرسه در سال آینده

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آمادگی داریم طرح یک روز با نشاط را در 6 هزار مدرسه در صورت تامین اعتبار اجرا کنیم، گفت: اگر اعتبار لازم تامین نشود ممکن است در این خصوص تجدیدنظر کنیم.

به گزارش ایلنا، پیش ازظهرامروز حمیدرضا کفاش در نشست خبری پیرامون ارائه گزارش پرسش مهر پانزدهم که در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: طرح یک روز با نشاط در پنجشنبه‌ها سال گذشته به صورت آزمایشی در حدود 2000 مدرسه اجرا شد، تنها اشکال عدم تامین اعتبارات لازم بود.

وی ادامه داد: گزارش نهایی را به وزیر ارایه داده ایم و درخواست کردیم این طرح با افزایش سه برابری ظرفیت مشروط به اینکه اعتبار لازم در ابتدای اجرای طرح به مدارس تزریق شود، ادامه یابد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ما آمادگی داریم طرح را در 6000 مدرسه مشروط به تامین اعتبار اجرا کنیم، گفت: اگر اعتبار لازم تامین نشود ممکن است در این خصوص تجدیدنظر کنیم.

پرسش مهر یک سنت پسندیده فرهنگی است که توسط رئیس جمهور وقت در ابتدای مهر ماه هر سال مطرح می‌شود که این پرسش براساس پژوهش دفتر رئیس جمهور بوده و یکی از مسائل کشور و تعلیم و تربیت بیان می‌شود.

وی با بیان این که درخصوص پرسش مهر رئیس جمهور یک نوع فرهنگ سازی دربین دانش آموزان و جامعه فرهنگیان محسوب می شود ،  افزود: موضوع پرسش مهر پانزدهم در مورد آب به عنوان مایه حیات و صرفه جویی درمصرف آن بود و رئیس جمهور از جامعه فرهنگیان و دانش‌آموزان خواست تا نسبت به آن عکس‌العمل نشان دهند.

کفاش با اشاره به این نکته که دستورالعمل پرسش مهر پانزدهم بعد از طرح پرسش توسط رئیس جمهور بلافاصله تهیه شد، تصریح کرد: در دو بخش مسابقات و فعالیت‌های فرهنگی، برنامه را آغاز کردیم و 11 رشته پیش‌بینی شد که در دوره اول ابتدایی و دوم ابتدایی 3 رشته، متوسطه اول 7 رشته، متوسطه دوم 10 رشته، دانشجو معلمان 10 رشته و خانواده‌ها یک رشته برگزار شد.

وی با بیان اینکه فراخوان از طریق رسانه‌ها و به صورت گسترده در مدارس انجام شد، ادامه داد: سازمان دانش‌آموزی همایش‌های متعددی را با عنوان «ایست، آب نیست» در سطح کشور بدون هزینه و با حضور NGOها در مورد بحث صرفه‌جویی آب برگزار کرد که 732 برنامه در سطح کشور برگزار شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه براساس آمار در طول سال تحصیلی 1328 جلسه برای درونی‌سازی پرسش مهر برگزار شد، ادامه داد: در بخش فیلم کوتاه 2581 اثر، سرود 2451 اثر، شعر 12211 اثر، نقاشی 318 هزار و 639 اثر، کاریکاتور 46 هزار و 754 اثر، نمایشنامه 1451 اثر، عکس 42 هزار و 272 اثر، مقاله پژوهشی 40 هزار و 95 اثر، پوستر 9 هزار و 949 اثر، داستان 14 هزار و 773 اثر و وبلاگ ‌نویسی 11 هزار و 952 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

وی اضافه کرد: در نهایت 113 دانش‌آموز، 130 معلم و 5 خانواده در کنگره نهایی پرسش مهر پانزدهم روز دوشنبه 25 خردادماه در سالن همایش‌های برج میلاد تجلیل می‌شوند. ضمن اینکه نمایشگاه از آثار برتر در جنب سالن همایش‌ها برگزار می‌شود.

کفاش افزود: در بخش دانش‌آموزی 789 هزار و 110 دانش‌آموز دختر و 526 هزار و 405 دانش‌آموز پسر و در بخش فرهنگیان و دانشجویان 47 هزار و 850 فرهنگی مرد و 64 هزار و 149 فرهنگی زن شرکت کردند.

وی به بخش خانواده جشنواره پرسش مهر پانزدهم اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی‌هایی که در پرسش مهر دیگر وجود نداشت و در پرسش مهر پانزدهم پیش‌بینی شد، حضور خانواده‌ها در این مسابقات بود که فرمت‌هایی در قالب یک صفحه A4 پیش‌بینی شد و از 2 میلیون خانواده خواسته شد تا در مورد بهینه و صرفه‌جویی در مصرف آب نظرات خود را بنویسند که در نهایت یک میلیون و 761 هزار و 232 برگه به دبیرخانه بازگشت و 6 هزار اثر به عنوان برگزیده کشوری انتخاب شد که 600 اثر به عنوان منتخبین در یک کتاب چاپ خواهد شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در مجموع در سطح کشوری 3 میلیون و 188 هزار و 746 نفر به پرسش مهر رئیس جمهور پاسخ دادند که برگزیدگان از سوی مقامات عالی کشور و تقدیرنامه‌ها از سوی رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش اهداء خواهد شد.

آماده سازی 20 هزارپایگاه تابستانی برای تامین اوقات فراغت دانش آموزان

وی با بیان اینکه مسئول تأمین اوقات فراغت فرزندان در طول تابستان، والدین هستند، افزود: خانواده‌ها باید برای اوقات فراغت فرزندانشان برنامه‌ریزی کنند و هیچ دستگاهی به صورت وظیفه‌ای و اجباری نمی‌تواند در این خصوص برنامه‌ریزی داشته باشد؛ تنها NGOها و دستگاه‌ها به عرضه برنامه‌ها می‌پردازند و خانواده‌ها براساس شرایط، ذوق و سلیقه انتخاب می‌کنند.

کفاش با بیان اینکه آموزش و پرورش در ایام تابستان جشنواره‌ها، یادواره‌ها و فینال مسابقات را برگزار می‌کند، افزود: در کنار این برنامه پایگاه‌های تابستانی را نیز برای دانش‌آموزان پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه شعار تابستان امسال «تابستان با نشاط با کسب یک مهارت» برنامه‌ریزی شده است، اضافه کرد: پیش‌بینی شده است تا در طول تابستان، دانش‌آموزان حداقل یک مهارت را یاد بگیرند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش بااشاره به آمار مقایسه‌ای فعالیت‌های پایگاه‌های تابستانی در دو سال گذشته ،خاطرنشان کرد : تعداد پایگاه‌های تابستانی در سال 92، 15 هزار و 39 مرکز بود که این تعداد در سال 93 به 16 هزار و 135 پایگاه افزایش یافت و در سال 94 ، 20 هزار پایگاه تابستانی را برای دانش‌آموزان پیش‌بینی کردیم.

وی ادامه داد: تعداد دانش‌آموزانی که در سال 92 تحت پوشش فعالیت‌های تابستانی بودند 2 میلیون و 933 هزار و 722 نفر بود که در سال 93 به 3 میلیون و 543 هزار و 784 نفر رسید و پیش‌بینی می‌شود که در تابستان امسال دانش‌آموزان بیشتری جذب پایگاه‌های تابستانی آموزش و پرورش شوند.

کفاش درخصوص انواع پایگاه‌های تابستانی دانش‌آموزان ،اظهارکرد: بخشی از پایگاه‌های تابستانی، مدارس هستند که البته باید شرایط ویژه‌ای داشته باشند به عنوان مثال دارای وسایل خنک کننده، امکانات ورزشی، فضای مجازی و کلاس جذاب باشند و این موارد باید مورد تأیید ستاد تابستانی قرار گیرد.

وی با اشاره به فعالیت ۲ هزار کانون فرهنگی و تربیتی در سطح کشور تصریح کرد : اردوگاه های شهید باهنر تهران، شهید رجایی نیشابور، میرزا کوچک خان رامسر و شهید بهشتی اصفهان چهاراردوگاه ملی آموزش وپرورش هستند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به فعالیت ۶۵۰ دارالقرآن در سطح کشور گفت: این دارالقرآن‌ها نیز در تابستان جزو پایگاه‌های تابستانی هستند؛ ضمن اینکه کانون‌های پرورشی فکری کودکان و نوجوانان نیز خدماتی مشابه پایگاه‌های تابستانی رابه مخاطبین خود ارائه می دهند.

وی با بیان این که پژوهش‌سراهای دانش‌آموزان ، باشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی که زیر مجموعه معاونت تربیت‌بدنی و سلامت هستند ،ا جزو پایگاه‌های تابستانی دانش‌آموزان هستند، ادامه داد: تشکل‌های دانش‌آموزی شامل بسیج دانش‌آموزی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، سازمان جوانان هلال‌احمر و تشکیلات فرزانگان و پیشتازان نیز برای دانش‌آموزان برنامه‌های ویژه‌ای در تابستان دارند.

کفاش تصریح کرد: به جز این پایگاه‌های تابستانی که اشاره شد، با موزه‌ها، کتابخانه و مراکز فرهنگی نیز برای حضور دانش‌آموز در تابستان رایزنی می‌شود تاخدمات مناسبی رابه دانش آموزان وخانواده های آنان ارائه دهند.

وی با تأکید بر اینکه فعالیت پایگاه‌های تابستانی بدون دریافت وجه است، افزود: فعالیت در پایگاه‌های تابستانی دولتی به صورت رایگان است و خانواده‌ها در صورت تمایل می‌توانند وجوهی را پرداخت کنند تنها هزینه اردوها آن هم با قیمت تمام شده و رضایت خانواده‌ها اخذ می‌شود.

برگزاری اردوی زیارت اولی‌ها در دهه کرامت

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اردوی زیارت اولی‌ها در دهه کرامت برگزار خواهد شد، اظهار کرد: امسال 5 هزار نفر از دانش‌آموزان دختر زیارت اولی به مشهد مقدس اعزام می‌شوند.

وی افزود: در تابستان، اردوها منجر به جشنواره‌های فرهنگی هنری می‌شود که جشنواره فرهنگی دانش‌آموزان دختر و پسر امسال در استان اصفهان برگزار خواهد شد.

کفاش ادامه داد: جشنواره هنری دانش‌آموزان دختر و پسر نیز در تابستان و به میزبانی نیشابور خواهد بود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان این که در تابستان اردوی دانش‌آموزان مناطق مرزی در نیشابور برگزار خواهد شد، خاطر نشان کرد: این اردو در سال گذشته فقط ویژه دانش‌آموزان پسر بود که امسال هر دو گروه دانش‌آموزان دختر و پسر در اردو به صورت مجزا شرکت خواهند داشت.

کد خبر : ۲۸۲۱۲۵