رئیس انجمن آسم و آلرژی مطرح کرد:
افزایش شیوع آسم در کشور
رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران از افزایش شیوع آسم در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مصطفی معین رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران در نشست خبری خود به مناسب روز جهانی آسم و آلرژی به تشریح دلایل ایجاد بیماری مزمن تنفسی پرداخت و گفت: از اواسط قرن گذشته به تدریج به خاطر گسترش زندگی شهری و آپارتماننشینی بیماریهای مزمن و غیرواگیر گسترش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه بیماریهایی همچون آسم و آلرژی، سرطان، قلب و عروق و دیابت از جمله این بیماری های مزمن است، تاکید کرد: در همایش سالانه آسم و انرژی هدف این است که به افراد جامعه، مسئولان نظام سلامت، کادر درمان و خانواده نسبت به گسترش بیماری مزمن هشدار داده شود، چرا که توانمندسازی و افزایش آگاهی افراد موجب افزایش مشارکت و کنترل و درمان این بیماری خواهد شد.
معین افزود: در چند سال گذشته شعار کنگره آسم و آلرژی این بود که شما میتوانید، بیماری خود را کنترل کنید و هدف از این شعار این بود که خانوادهها بدانند با آموزش بهتر و بیشتر میتوانند؛ کمک بیشتری به درمان بیمار خود کنند. امسال نیز شعار کنگره این است که اجرای برنامه ملی گامی به سوی کنترل آسم است. در واقع با درنظر گرفتن این شعار تاکید داریم که حضور مسئولان درمان کشور و دولتمردان در پیشگیری، تشخیص و درمان این بیماری بسیار موثر است.
وی با اشاره به عوامل اجتماعی شیوع بیماری آسم و آلرژی گفت: بهداشت و تغذیه جامعه، فقر بهداشتی افراد، آلودگی شهرها و افزایش عوامل آلودهکننده در افزایش این بیماری موثر بوده است.
وی گفت: دسترسی به پزشک، دارو، درمان و سبک زندگی افراد از دیگر عوامل اجتماعی بروز آسم و آلرژی است.
وی با اشاره به اینکه کمتحرکی جامعه، بروز پدیده چاقی، فشار خون، سکته قلبی و مغزی و عواملی که در بروز بیماری آسم و آلرژی از آن نام بردیم، هزینههای زیادی را به جامعه تحمیل میکند، گفت: این بیماری سبب میشود، بهرهوری فرد و سازمان کاهش پیدا کند و کیفیت زندگی افراد کم شده و همچنین ناتوانی فرد را به همراه خواهد داشت.
معین تاکید کرد: بیماری آسم 300 میلیون نفر را در کل جهان مبتلا کرده و سالانه میلیونها نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهند و همچنین 15 میلیون نفر دچار ناتوانی میشوند.
وی گفت: بررسی تحمیل هزینه آسم و آلرژی در سال 90 نشان میدهد که این بیماری در رتبه ششم بیماریها بوده و پیشبینی میشود تا سال 2020 به رتبه دوم جهانی برسد.
وی با اشاره به زمینه و عواملی که موجب بیماری مزمن آسم و آلرژی میشود، گفت: بعد از تشکیل کمیته کشوری آسم و بیماریهای مزمن تنفسی اقدامات خوبی در زمینه آسم و آلرژی انجام شد.
رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: درباره بیماریهای آسم وآلرژی بحث پیشگیری بسیار اهمیت دارد، از این رو دستورالعمل آموزشی برای بهورزان، بهداشتیاران مدارس، پرستاران و کادر پزشکی در حال انجام است.
وی تاکید کرد: در کشور ما شیوع آسم در حال افزایش است، اما در کشورهای دیگر در خط ثابت مانده به همین دلیل لازم است به عوامل ایجاد آسم و آلرژی توجه بیشتری شود.