خبرگزاری کار ایران

رییس پِژوهشگاه هوا فضای ایران در گفت‌و‌گو با ایلنا:

نخستین «فضاپیمای سرنشین‌دار» کشور اواخر سال ۹۴ تست می‌شود

رییس پِژوهشگاه هوا و فضای ایران گفت: پیش‌بینی شده نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار کشور البته در یک پرواز بدون سرنشین زیرمداری در اواخر سال ۹۴ مورد تست و ارزیابی قرار گیرد.

محمد ابراهیمی رییس پِژوهشگاه هوا فضای ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، با تشریح برنامه‌های اولویت‌دار این پژوهشگاه در سال ۹۴ گفت: پژوهشگاه فضایی ایران برای سال ۹۴ برنامه‌های مدونی را حاضر کرده؛ البته این برنامه‌ها با توجه به تغییرات ساختاری که صورت گرفته در حال بازنگری است؛ ولی به نظر می‌رسد که با‌‌ همان اولویت‌های از قبل تدوین شده، دنبال شود.

تعریف ماهواره‌های جدید در دستور کار پژوهشگاه

وی با اشاره به اینکه در حوزه مخابراتی، ماهواره ناهید در پژوهشکده سامانه‌های ماهواره در حال پیگیری است، اظهار داشت: تعریف ماهواره‌های جدید برای رسیدن به نقشه راه فناوری در حوزه مخابرات در دستور کار قرار دارد که الزامات و تعریف این پروژه‌ها در سال ۹۴ صورت خواهد گرفت.

رییس پِژوهشگاه هوا فضای ایران خاطرنشان کرد: در حوزه سنجشی هم در نقشه راه مربوطه، ماهواه‌های مشخصی داریم که این برنامه از سال ۹۴ به صورت جدی در داخل پژوهشگاه دنبال می‌شود.

ابراهیمی تصریح کرد: در حوزه فناوری مربوط به فضانوردی، پروژه کاوشگر مربوط به فضاپیمای سرنشین‌دار دنبال خواهد شد و البته ممکن است که پژوهشکده مرتبط با این فناوری در غالب وزارت علوم این پروژه را ادامه دهد، اما این پروژه فعلا در غالب پژوهشگاه فضایی پیگیری می‌شود و در سال آینده با چیدمان نهادی مرتبط، دنبال خواهد شد.

اولین فضاپیمای سرنشین‌دار کشور سال آینده تست می‌شود

وی ادامه داد: پیش بینی شده اولین فضاپیمای سرنشین دار کشور البته در یک پرواز بدون سرنشین زیرمداری در اواخر سال ۹۴ مورد تست و ارزیابی قرار گیرد.

 پروژه‌های پایش ابر و آتش سوزی استارت خورد

رییس پِژوهشگاه هوا فضای ایران ادامه داد: در حوزه کاربردهای فضایی چندین پروژه خوب تعریف شده از جمله؛ پروژه‌هایی مربوط به پایش ابر، پایش آتش‌سوزی و مسائل مربوط به منابع طبیعی پیش‌بینی شده و از اواخر امسال استارت خورده و در سال اینده دنبال می‌شود.

پروژه رادیو تلسکوب در دستور کار پژوهشگاه

ابراهیمی خاطرنشان کرد: در زمینه نجوم و کاربردهای مربوط به توسعه علوم و اکتشافات فضایی پروژه‌هایی مانند رادیو تلسکوب در سال آینده استارت خواهد خورد. پروژه‌های دیگری که در این حوزه خواهیم داشت، بنا بر نیاز و تعریف کارفرمایان قابل پیگیری است.

کار پژوهشگاه فضایی غیر نظامی است

وی ادامه داد: سازمان فضایی از بخش‌هایی مانند دفاعی و صنعتی پروژه‌هایی را تحویل می‌گیرد ولی در بخش نظامی چون کار ما معمولا غیرنظامی است پروژه‌ای تحویل گرفته نمی‌شود.

افتتاح فاز نخست آزمایشگاه در سال آینده

ابراهیمی از افتتاح فاز نخست آزمایشگاه پژوهشگاه سازمان فضایی خبر داد و گفت: در نیمه اول سال آینده فاز نخست این آزمایشگاه راه‌اندازی می‌شود که به صورت جدی مورد توجه و پشتیبانی وزارت ارتباطات قرار گرفته و آن‌ها درخواست کرده‌اند، به هر ترتیبی که شده این آزمایشگاه تکمیل شود و حمایت لازم صورت خواهد گرفت.

رشد 20 درصدی بودجه پژوهشگاه

رییس پِژوهشگاه هوا فضای ایران تصریح کرد: بودجه پژوهشگاه در سال آینده رشد ۲۰ درصدی دارد.

کد خبر : ۲۵۹۶۵۸