در نشست خبری صورت گرفت:
تشریح برنامههای وزارت آموزش و پرورش برای دهه فجر
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از برنامههای این معاونت برای دهه فجر گفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد حسین پورثانی امروز یکشنبه ۷ بهمن در نشستی خبری اظهار کرد: انقلاب اسلامی معجزهای در عصر اخیر بود. گاه ما به دنبال اتفاق خاص و خارقالعاده هستیم تا آن را معجزه بنامیم. انقلابها بعد از گذشت چندسال از اصول خود دور میشوند اما انقلاب ما بعد از ۴۶ سال بر همان آرمانهای همراهی با مظلومان عالم، عدالت طلبی و قیام برای قسط و عدل استوار است.
پورثانی افزود: وقتی رژیم صهیونیستی بر میز مذاکره مینشیند میبینیم چه کسی ضعیفتر شده و چه کسی قدرتمندتر است. زمانی که اعتکاف دانشآموزی با قریب به ۶۰۰ هزار دانشآموز برگزار میشود پیام انقلاب راحتتر به دانشآموزان میرسد.
وی تصریح کرد: دال مرکزی گفتوگوی ما دانشآموز است. ۳۶ هزار دانشآموز به انقلاب تقدیم شد. انقلاب آمد و نوجوانی که به او به چشم عنصری منفعل نگاه میشد را به عنصری تاثیرگذار تبدیل کرد.
وی سپس در توضیح برنامههای خود به مدرسه ماها پرداخت و گفت: از اسم این جشنواره تا طراحی شخصیتهای جشنواره خود مدرسه را هدف گرفتهایم.هفته ماها به دنبال شناسایی شکوفایی استعدادهای دانشآموزان و عرصهای برای بروز آنها است.
وی گفت: نکته دوم این است که ما در کنار بالا بردن فهم و بصیرت دانشآموز بهدنبال این هستیم که دهه فجر امسال شور و نشاط داشته باشد زیرا با اعیاد شعبانیه مصادف است.
او ادامه داد: در جشنهای منطقهای در تمام مناطق کشور، نزدیک به ۷۴۰ برنامه یاوران انقلاب خواهیم داشت و از عنصر هنر، نظمپذیری و کار جمعی استفاده خواهیم کرد.بسیج دانشآموزی، برنامهای را با نام کاغذرنگی اجرا خواهد کرد که در آن دانشآموزان مدرسه خود را آذینبندی خواهند کرد.
وی همچنین گفت: از آنجا که ۱۲ بهمن مصادف با جمعه است زنگ انقلاب روز ۱۳ بهمن و همان ساعت ۹:۳۳ دقیقه زده خواهد شد. برنامهای با نام زنگ انقلاب خواهیم داشت که متفاوت با اولی است. در این برنامه محوریت با شناخت دستاوردهای جمهوری اسلامی است. سرودهای مختلفی نیز برای دهه فجر آماده شده که در مدارس خوانده خواهد شد.
معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: در کانونها به دنبال شناسایی استعدادها هستیم تا به دنبال کارآفرینی برویم.ما پلتفرمی به نام کارینو بالا آوردهایم که دانشآموز در آن آموزش میبیند و تولید میکند.
او درمورد کمبود مربی پرروشی خاطرنشان کرد: ما قریب به ۱۳ هزار مشاور داریم اما باید ۴۹ هزار مشاور داشته باشیم. امسال برای بار اول بعد از چند سال مجوز استخدام ۱۵ هزار مربی را گرفتهایم. به دنبال این هستیم که کمبود مربی را رفع کنیم.
وی سپس به جلسات نماد پرداخت و گفت: ما یکشنبه هر هفته جلسات نماد را داریم. طبق روند نماد در مرحله اول غربالگری دانشآموزان، در مرحله دوم مصاحبه تشخیصی، سوم مداخله مختصر، چهارم ارجاع و در مرحله پنجم مداخله مفصل را داریم. ما طبق قانون باید ۸ میلیون دانشآموز را وارد سامانه کنیم که عدد بزرگی است به همین علت برنامه به کندی پیش میرود.
وی تصریح کرد: ما چند جریان هویتبخش جدی داریم؛ یکی شورای مدرسه است که از افراد مختلف تشکیل میشود. یکی از اعضای شورا، نماینده دانشآموزان است که این نماینده را دانشآموزان انتخاب کردهاند. موضوع بعدی مجلس دانشآموزی است که در سطح ملی برگزار میشود.نکته بعدی برنامههای پویشی و جنبشی است. یکی از چالشهای جدی ما این است که نظرات دانشآموزان را خوب گوش نمیدهیم.
او ادامه داد: ما از دانشآموزان نظر خواستیم و نظر آنها را - علیرغم اینکه متفاوت با مربیانشان بود- در برنامهریزی خود دخالت دادیم.
او اعلام کرد: تابآوری دانشآموزان یکی از محوریترین مسائل است که در آموزشهای ارتقایی و هم دو تولید محتوا و کتاب و فیلم و اموزش در نظر گرفتهایم. اقدامات ما قطعا موثر بوده اما نمیتوان گفت تاثیر صددرصدی داشته و همه باید به کمک آموزش و پرورش بیایند.
پورثانی گفت: همایش یاوران انقلاب در چند سطح برگزار میشود. محتوایی از قبیل سرود، پیرامید و غیره تهیه کردهایم. ما در جشنواره یاوران انقلاب به دنبال این هستیم که دانشآموز وارد فضایی موثر و فعال شود.