خبرگزاری کار ایران

آغاز سال تحصیلی شعبه بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا

آغاز سال تحصیلی شعبه بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا
کد خبر : ۱۵۷۲۴۲۹

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در پیامی به زبان عربی، آغاز سال تحصیلی ۲۰۲۴- ۲۰۲۵ دانشگاه سبطین، شعبه بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلای معلی را تبریک گفت.

به گزارش ایلنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، متن کامل پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

استادان ارجمند، همکاران گرانقدر و دانشجویان فرهیخته شعبه بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلای معلا

سلام علیکم و رحمه الله و برکاته.

با کمال افتخار و خرسندی، آغاز سال تحصیلی جدید را در شعبه بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران (دانشگاه سبطین) در سرزمین مقدس کربلا به شما تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

حضور شما دانشجویان جوان، مستعد و آینده‌ساز در این مرکز علمی، در مجاورت بارگاه مطهر امام حسین (ع) و یاران وفادارش، یک فرصت ارزشمند و نمادین است که یادآور پیوندهای عمیق فرهنگی، تاریخی، معنوی و علمی میان دو ملت ایران و عراق است.

امید آن دارم که این هم‌نشینی دانش و معنویت، پلی باشد به سوی بالندگی و اعتلای علم پزشکی و سلامت در منطقه و جهان.

دانشگاه علوم پزشکی تهران، که امروز شما بخشی از آن هستید، حامل و وارث پیشینه‌ای درخشان در عرصه‌های علمی، پژوهشی و بالینی است.

این دانشگاه از زمان تأسیس دارالفنون در سال ۱۸۵۱ میلادی مبدا توسعه علوم جدید پزشکی بوده و از زمان تأسیس رسمی دانشکده پزشکی در سال ۱۹۳۴ میلادی تاکنون مسیری طولانی، پر فراز و نشیب و البته پرافتخار را پیموده است، نخستین و معتبرترین نهاد آکادمیک پزشکی در ایران به شمار می‌رود.

در طی این سالیان استادان و محققان برجسته‌ای در این دانشگاه ظهور و بالندگی یافتند که نقش بسزایی در شکل‌گیری و گسترش طب مدرن در ایران و منطقه ایفا کردند. این پیشکسوتان، با تلاش و مجاهدت‌های پیگیر، نه تنها شاخه‌های مختلف علوم پزشکی را در ایران بنیان گذاشتند و توسعه دادند، بلکه با ایجاد پیوندهای علمی بین‌المللی و انجام پژوهش‌های ارزشمند، پایه‌گذار اعتباری جهانی برای این مرکز علمی شدند.

نخست، پروفسور محمدقلی شمس، چشم‌پزشک برجسته ایرانی و یکی از بنیان‌گذاران چشم‌پزشکی نوین در ایران بود.

دیگر استاد نامدار و مایه فخر این دانشگاه، پروفسور یحیی عدل است که به حق از او به عنوان «پدر جراحی نوین ایران» یاد می‌شود.

رشته پزشکی کودکان در ایران، مدیون زحمات و اندیشه‌های والای محمد قریب است که او را «پدر پزشکی کودکان ایران» می‌نامند. در کنار قریب، نام حسن اهری نیز به عنوان یکی دیگر از پیشگامان و استادان بنام رشته کودکان در ایران می‌درخشد.

علیرضا یلدا از دیگر ستون‌های علمی و اخلاقی دانشگاه علوم پزشکی تهران است. وی متخصص برجسته بیماری‌های عفونی بوددر حوزه داروسازی، نقش عباس شفیعی و در حوزه دندانپزشکی نام مرتضی مصفا برجسته و انکارناپذیر است.

در حوزه بهداشت و پزشکی اجتماعی، نمی‌توان از نام حسین ملک‌افضلی غافل ماند. او با طراحی و اجرای پژوهش‌های بهداشت عمومی، نقش ارزنده‌ای در ارتقای شبکه‌های بهداشتی اولیه در ایران ایفا کرد. حاصل تمام این تلاش‌ها، دانشگاه علوم پزشکی تهران را به نهادی پیشرو در تولید دانش، تربیت نیروی متخصص و پیشبرد تحقیقات علمی بدل کرده است. فراتر از مرزهای ملی، این دانشگاه در تعامل با سازمان‌های بین‌المللی و همچنین با مشارکت در طرح‌های پژوهشی مشترک با دانشگاه‌های معتبر جهان، جایگاه خود را در جامعه علمی بین‌المللی تثبیت کرده است.

برادران و خواهران گرامی عراقی، امروز که شما در شعبه بین‌الملل این دانشگاه در کربلا به تحصیل و تحقیق مشغول می‌شوید، در واقع وارث و امانت‌دار این میراث علمی و فرهنگی هستید. شما در مسیر ادامه دادن راه پرافتخار پیشکسوتان، فرصتی کم‌نظیر دارید که با بهره‌گیری از دانش و تجربه اساتید این دانشگاه، به عمق دانش پزشکی نفوذ کنید و با فراگیری مهارت‌های روزآمد، به ارتقای سلامت مردم عراق، منطقه و جهان یاری رسانید.

دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اتکا به تاریخچه درخشان، اساتید برجسته، زیرساخت‌های پژوهشی و آموزشی پیشرفته، و تعاملات بین‌المللی خود، بر آن است تا این نیازها را برآورده سازد. شعبه بین‌الملل در کربلا نیز در همین راستا گام برمی‌دارد و تلاش می‌کند با فراهم آوردن فضایی علمی، معنوی و چند فرهنگی، دانشجویان عراقی را در مسیری هدایت کند که آنان را در آینده به رهبران عرصه پزشکی و سلامت در کشور خود و منطقه تبدیل کند.

در پایان از همه استادان و مسئولانی که در راه اندازی و تأسیس دانشگاه سبطین سهیم بوده اند تشکر می کنم. از روسای سابق دانشگاه جناب آقای کریمی و جناب آقای قناعتی و از معاونان سابق امور بین الملل آقایان کردی و آیتی و همچنین از آقایان شریعتی و شفیعی و همه دوستانی که در راه اندازی این دانشگاه سهیم بوده‌اند قدردانی می کنم. همچنین از خادم و متولی شرعی عتبه مقدسه حسینی، شیخ عبدالمهدی کربلایی، فارس اللامی و حیدر العابدی و همه برادرانی که از حدود پنج سال پیش تا کنون حمایت کردند، تشکر می کنم.

از خداوند متعال می خواهم که به شما سلامتی و توفیق عنایت فرماید و شما را سرمایه‌ای برای کشورتان و دینتان قرار دهد.

توضیح اینکه جشن خوش آمدگویی به دانشجویان جدید دانشکده‌های پزشکی، پرستاری وتوانبخشی سال تحصیلی ۲۰۲۴- ۲۰۲۵ دانشگاه سبطین چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ برگزار شد.

در این مراسم فارس اللامی، رئیس شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران - السبطین (ع)- حیدر العابدی رئیس هیئت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی عتبه حسینی و مهدی شفیعی ثابت، معاون علمی دانشگاه سبطین سخنرانی کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز