خبرگزاری کار ایران

توکلی‌زاده:

هیچ یک از دستگاه‌ها به اندازه مساجد تولید سرمایه اجتماعی برای کشور ندارند

هیچ یک از دستگاه‌ها به اندازه مساجد تولید سرمایه اجتماعی برای کشور ندارند
کد خبر : ۱۵۶۴۴۶۸

معاون شهردار پایتخت گفت: امروز که مدیریت ارشد تهران اولویت برای فرهنگ قائل است؛ برای ما که دغدغه فرهنگی داریم، فرصتی طلایی است.

به گزارش ایلنا، محمدامین توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در همایش «شهر آرمانی» با موضوع تبیین فعالیت‌های فرهنگی و اثرگذار در شهر با اشاره به اینکه یکی از بزرگ‌ترین اتفاقاتی که در این دوره مدیریت شهری رخ داد؛ اصلاح دیدگاه درباره مسئولیت شهرداری در حوزه فرهنگ بود، مطرح کرد: شاید در ادوار گذشته کار فرهنگی انجام می‌شد؛ اما با این‌ امر که اولویت پیدا کند و در همه امور به آن عرصه داده شود، متفاوت است. براساس نگاه شهردار کنونی تهران که می‌گوید شهروند در شهر مهم‌ترین عنصر است، ما برای کوچه‌ و خیابان تلاش نمی‌کنیم، شهر مسائل بسیاری از جمله آلودگی هوا، زباله و پسماند و... دارد.

وی افزود: افراد متعدد در معاونت های مختلف شهرداری مشغول فعالیت هستند اما اگر جان شهر در اولویت قرار نگیرد ما کاری نکرده ایم. امروز که مدیریت ارشد این شهر اولویت برای فرهنگ قائل است؛ برای ما که دغدغه فرهنگی داریم، فرصت طلایی است. نه تنها برای دست‌اندرکاران شهرداری بلکه برای تمام مجموعه جبهه فرهنگی که در سطح شهر کار می‌کنند این فرصتی طلایی است.

توکلی‌زاده با اشاره به اینکه اینکه تحول نرم‌ افزاری جزو چهار تحول اصلی شهر قرار گرفته است، گفت: هر زمان که در هویت کم گذاشتیم در جای دیگر لطمه آن را خورده ایم.

وی با تاکید بر اینکه در دال مرکزی مدیریت فرهنگی و اجتماعی شهر هویت قرار گرفته است تصریح کرد: از هویت اسلامی، ملی و انقلابی باید به عنوان یک مزیت استفاده کنیم. هویت‌های قومی شهر یک فرصت است. مناطقی در شهر داریم که پیوستگی‌های اجتماعی خوبی در حوزه قومیت دارند، ما قومیت را که یک‌ پیوستگی اجتماعی بسیار ناب برای اقوام‌بخشی به‌هویت ملی است را یک فرصت می‌دانیم.

توکلی‌زاده گفت: شهر تهران با توجه به ۱۰ میلیون جمعیتی که دارد، جنبه الگو دارد. در این پهنه و گستره و تنوع شهرداری به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد. یک نیروی معظم به نام بسیج داریم که تا کف محله پایگاه مردمی دارد و سرمایه اجتماعی و هسته سخت انقلاب اسلامی است. گستره خوبی به نام مساجد داریم که قوی‌ترین و مستمرترین سرمایه اجتماعی را برای کشور تولید می‌کند. هیچ یک از دستگاه‌ها به اندازه مساجد تولید ندارند. دستگاه معظمی داریم به نام سازمان تبلیغات که با تنوع و تکثر، عناصر زبده و خلاقی را در مجموعه خود دارد. دستگاه دیگری نیز داریم به اسم رسانه ملی که شتاب‌دهنده دستگاه‌های دیگر است.

وی افزود: اگر دستگاه‌ها در کنار یکدیگر قرار نگیرند هیچ رویداد معظمی شکل نخواهد گرفت. باید از جزیره بودن خارج شویم، آرمان‌ها را در وسط قرار دهیم و کنار یکدیگر قرار گیریم. باید نظام مسائل شهر را اولویت‌بندی کنیم و تمام توان خود را برای حل آن‌ها بگذاریم.

توکلی‌زاده با اشاره به اینکه یکی از فرصت‌هایی که این دوره مدیریت شهری ایجاد کرد؛ این بود که با تمام دستگاه‌های فرهنگی همدل بودیم، اکید کرد: امروز می‌توانیم بگوییم هیچ از رویدادها و مناسبت‌های سه سال اخیر قابل مقایسه با ۴۰ سال گذشته در تهران نیست. این امر کار جبهه فرهنگی و یک دل شدن است.

وی با تاکید بر اینکه یکی از اتفاقات خوبی که در این دوره رخ داد؛ حوزه مردمی‌سازی برنامه‌ها است، بیان داشت: در هر حوزه‌ای مردمی‌سازی جواب می‌دهد. بدون مردمی‌سازی و مساجد و... برای فرهنگ کاری نمی‌توان انجام داد. ضلع سوم قرارگاه‌های فرهنگی ما مردم بودند. اگر جشن غدیر و امام رضایی‌ها برپا می شود، دلیل آن مواکب مردمی است که در مناطق مختلف دست به دست یکدیگر می‌دهند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه موضوع مهم دیگر موضوع شادی است، گفت: رهبر معظم انقلاب در رابطه با شادی فرمودند:«زندگی بدون شادی زندگی دوزخی است.»، این مطالبه از جبهه فرهنگی بود که در حوزه شادی کاری انجام دهند. در این دوره این اتفاق رخ داد و جبهه فرهنگی انقلاب در شهر تهران پرچمدار شادی بود و جشن‌های بزرگ میلیونی و خانواده محور را با دایره وسیع مخاطبین میزبانی کرد.

وی ادامه‌ داد: تعداد بسیاری ریزرخداد در کلان رخدادهای میدانی طراحی شد که بتواند تنوع ذائقه مخاطب را پوشش دهد. به همین علت رخدادهای جشن خانوادگی توانست دایره مخاطب را از دایره محدود به دایره گسترده افزایش دهد.

وی تاکید کرد: آنچه که پیش روی ما است، صیانت از همدلی ای است که پدید آماده و دسترسی که به مخاطب دادیم. صیانت از اعتماد و مشارکت‌های مردمی از همدلی میان دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی، صیانت از مجموعه جبهه فرهنگی انقلاب که امروز یک امانت دست همه‌ما است، بسیار اهمیت دارد. هیچ مناسبتی را که امکان بروز و ظهور به جریان فرهنگی انقلاب می‌دهد را نباید از دست دهیم.

توکلی‌زاده بیان داشت: ایران همدلی که امروز دارید در کشور خود مشاهده می‌کند که زنان این سرزمین پرچم‌دار آن هستند را باید روایت کنیم. حماسه مردم ایران است که هم می‌جنگند و هم از مجاهد حمایت می‌کنند.

به گزارش سایت شهر، وی با تاکید بر اینکه امکانات و فرصت‌ها و میدان‌هایی که پیش روی ما هستند؛ تکلیف و وظیفه ما را مشخص می‌کنند، گفت: می‌طلبد شبانه‌روز بدون از دست دادن لحظه‌ای تمام‌ موضوعات فرعی را کنار بگذاریم و انرژی خود را برای موضوعات اصلی کشور صرف کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز