در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
کمبود شدید مراکز درمانی در مناطق ۱۶، ۱۸ و ۱۹ تهران/ ضرورت ورود نهادهای نظارتی به ماجرای ساخت برجهای سه قلو در دانشگاه تهران
عضو شورای اسلامی شهر تهران بر ضرورت ورود نهادهای نظارتی به ماجرای ساخت برجهای سه قلو در دانشگاه تهران تاکید کرد.
«ناصر امانی» در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت مراکز درمانی در سطح شهر تهران گفت: وظیفه شهرداری ایمنسازی بیمارستانها نیست وظیفه شهرداری تهران رصد و اخطار است و این کار را به درستی در حال حاضر انجام میدهد. کمیتهای در این زمینه در شهرداری تهران تشکیل شده است که همه نهادها از جمله قوه قضاییه در این کمیته حضور دارند. در این کمیته گزارشهایی ارائه میشود و مالکان و مدیران مجموعهها دعوت میشوند و اشکالات به آنها یادآوری میشود
وی ادامه داد: زمانی برای رفع این اشکالات در نظر گرفته شده و به مدیر و یا مالک اطلاع داده میشود و این زمان طبق نظر مدیر مربوطه اعلام میشود اما اینکه در این مرکز یا ساختمان برای رفع خطر نیاز به تخریب یا نوسازی است و یا نیاز به تجهیزات جدید دارد و… برعهده شهرداری تهران نیست و طبیعتا سازمان ومجموعه مربوطه باید این کار را انجام دهد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: درخصوص بیمارستانها نیز روند به همین صورت است. اول اینکه توزیع مراکز درمانی در شهر تهران اصلا عادلانه نیست و در مناطق جنوبی و محروم شهر تهران ما به شدت با فقر مراکز درمانی و کلینیکها روبرو هستیم. در منطقه ۱۸ و ۱۹، ۱۶ از مناطقی هستند که ما به شدت در این مناطق مراکز درمانی کم داریم. متاسفانه مردم برای رفع نیازهای درمانیشان ناچار هستند سفرهای درون شهری داشته باشند. از طرفی با این کار تقاضای سفر افزایش پیدا میکند و به افزایش ترافیک نیز منجر میشود هزینه سنگینی به شهروندان تحمیل میکند و این واقعیتی است که با حضور در مناطق شاهد هستیم.
امانی تصریح کرد: الان شهرداری تهران در دو منطقه که یکی از این مناطق منطقه ۱۹ شهر تهران است زمین آماده دارد برای تحویل به دولت و اینکه دانشگاههای علوم پزشکی در آنجا بیمارستان بسازند، اما دانشگاهها میگویند که اعتبارات لازم را برای ساخت بیمارستان ندارند و درخواستشان این است که ما خیر برای ساخت بیمارستان پیدا کنیم. حالا با همکاری شهرداری تهران و وزارت بهداشت امیدواریم بحث تامین منابع ساخت بیمارستان در مناطق جنوبی شهر تهران و مناطق محروم رفع شود. البته اینطور گفته میشود که تهران به لحاظ درمانی از همه شهرهای کشور غنیتر است اما عمدتا اینها در شمال شهر تهران هستند و در مناطق جنوبی در این زمینه محرومیت داریم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره احداث برجهای ۲۵ طبقه توسط دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که در مواردی مشاهده میشود که شهرداری تخلفات بزرگی مانند همین احداث ساختمان توسط دانشگاه تهران یا ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه ۱۹ را نمیبیند اما در مقابل اگر شهروندی تغییر ساختمانی کوچکی ایجاد کند فورا شهرداری به این موضوع ورود میکند، گفت: اینکه شهرداری تهران میگوید گودبرداری توسط دانشگاه را ندیده است از نظر ما پذیرفتنی نیست وقتی یک گود به آن عظمت در کنار یک موسسه بزرگ دولتی اتفاق میافتد و بعد آن موسسه به شهرداری شکایت میکند و موضوع را پیگیری کرده اما بعد از چندماه پاسخی به وی داده نمیشود و بعد از اینکه رسانهای میشود و برخی از اعضای شورا به این وضوع ورود پیدا میکنند و مکاتبه میکنند شهرداری اعلام میکند که مجوز نداده است!
این عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: باید از همان روز اول که در آنجا شروع به تجهیز کارگاه کردند و دستگاهها مستقر شد و کار پی کنی آغاز شد باید جلوی آن را میگرفتند وقتی برای یک تخلف جزیی در یک منطقه محروم شرکت حریمبان و شهربان گشت میزند و سریع جلوی تخلف گرفته میشود بهتر و خداپسندتر و مردمپسندتر است که جلوی تخلفات اینگونه گرفته شود یعنی یقه اغنیاء را بگیرید که وصل به مراکزی هستند که به خودشان اجازه میدهند قانون را زیرپا بگذارند. آقای چمران هم گفتند چندین مورد در این مجموعه از جمله ساخت و ساز در دانشگاه، خشک شدن تعمدی درختان یا قطع آنان و یا این ساخت و ساز که در کنار ساختمان هواشناسی اتفاق افتاده است.
امانی در پاسخ به این سوال که چرا شهرداری نظارت کافی درخصوص این نوع ساخت و سازها ندارد، گفت: اعتراض ما هم نسبت به همین موضوع است که چرا این موارد دیده نمیشود حتما علتی دارد و شهرداری باید در این زمینه پاسخگو باشد برای ما قابل قبول نیست که شهرداری بگوید ما مجوز ندادیم اما این اتفاق دارد میافتد. وظیفه شهرداری است که جلوی این نوع اتفاقات را بگیرد. پروانه برای هر گونه ساخت و ساز اولین کار برای شروع ساخت و ساز است در شهر تهران، چه قرار باشد یک خانه ۱۰۰ متری ساخته شود و یا یک موسسه چند هزار متری اولین موضوع این است که پروانه ساخت از شهرداری تهران دریافت شود. وقتی پروانه دریافت نشود نباید اجازه ساخت و ساز داده شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال تخلف شهرداری در این زمینه وجود دارد، گفت: حالا در این زمینه باید نهادهای نظارتی بررسی کنند و ببینند پشت این جریان چه چیزی بوده است که جلوی آن گرفته نشده است.