پیشبینی تامین بالغ بر ۳۰۰ هزار لیتر سرم در ایام اربعین در مرزها
رییس سازمان اورژانس کشور گفت: در ایام اربعین برای درمان گرمازدگی زائران بالغ بر ۳۰۰ هزار لیتر سرم در مرزها پیش بینی شده است
به گزارش خبرنگار ایلنا جعفر معیادفر رئیس اورژانس کشور در نشست خبری خود گفت: از افرادی که بیماری زمینه ای دارند تقاضا داریم که از این سفر خودداری کنند. همچنین در این دما پیاده روی کار سختی است برای سالمندان و توصیه می کنیم در ایام دیگری سفر کنند همچنین زائران در شب حرکت کنند و روزها استفاده کنند.
وی درباره پایش زائران خارجی و پاکستانی ادامه داد: ما برای تمام افرادی که از پاکستان می آیند یک سری واکسیناسیون انجام می دهیم امسال تب دنگی هم به آن اضافه شده و اگر کسی علائم داشته باشد با استفاده از تست های سریع اقدام به گرفتن تست از این افراد می کنیم و چنانچه بیمار باشند نباید ورود پیدا کنند.
وی با بیان اینکه خدمات اورژانس تا نقطه صفر مرزی است، گفت: درخصوص انتقال بیماران ما از نقطه صفر مرزی به داخل کشور اقدامات مان را انجام می دهیم.
معیادفر تصریح کرد؛ با توجه اینکه هوا گرم است زنجیره غذایی بسیار اهمیت دارد و نظارت جدی در این زمینه صورت می گیرد. چالش اصلی ما گرمازدگی ست و بالغ بر ۳۰۰ هزار لیتر سرم در مرزها تهیه خواهیم کرد و با شرکت های تولید کننده نیز هماهنگی لازم برای تهیه مازاد آن صورت گرفته است.
وی ادامه داد: بزرگترین اقدامی که صورت گرفته است تهیه زیرساختها است و تقریبا ۵۰ درصد زیرساختهای ثابت افزایش پیدا کرده است. هر چقدر بتوانیم توقف در نقطه صفر مرزی را کاهش دهیم در خصوص گرمازدگی مشکل نخواهیم داشت. در سال گذشته فوتی به دلیل گرمازدگی در کشور خودمان نداشته ایم. برای واکسیناسیون سرخک توصیه می کنیم افراد پرخطر و دارای بیماری زمینه ای مراجعه کنند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: روز اورژانس که ۲۶ شهریور ماه است که به طور رسمی در تقویم کشور ثبت شد و قدردانی از بیش از ۲۶ هزار نفر نیروی اورژانس است. همچنین مجوز مرکز تحقیقات سازمان اورژانس را از شورای گسترش وزارت بهداشت دریافت کردیم و و کارهای ما از این پس بر اساس الگوهای جهانی است و میتوانیم.
وی گفت: مجمع خیرین سازمان اورژانس راه اندازی خواهد شد که خیرین با آورده ۱۴۵ میلیارد تومان برای تامین آمبولانسها کمک کرده اند و در هفتههای آتی وارد ناوگان آمبولانس می شود.
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه سال گذشته ۴۵ درصد خدمات ما هوشمند بود و الان ۱۰۰ درصد خدماتمان هوشمند است. ادامه داد: با هوشمند شدن خدمات میتوان راستی آزمایی کرد و دخل و تصرف صورت نمیگیرد. اقدام دیگر تجمیع مراکز پیام بوده است. از ابتدای دولت سیزدهم در۴۰۰ شهر مرکز ۱۱۵ یکپارچه دانشگاهی ایجاد شده که ۲۰ تا ۳۰ درصد توان عملیاتی ما را بالا برده است.
میعافر با بیان اینکه۳۷۰ پایگاه اورژانس راه اندازی کردیم، بیان کرد: اعتبار بخشی پایگاههای اورژانس صورت گرفته است و سال گذشته این کار به صورت آزمایشی انجام شد و از سال آینده رتبه بندی دانشگاهها مشخص شده است.
وی تصریح کرد: از نظر زیر ساختی ۶۵۰ پروژه را آغاز کردیم که ۴۰۰ پرتره تمام شده و بیش از ۲۰۰ پروژه در حال انجام است و بخش عمده آنها تا هفته دولت تمام میشود و این پروژهها تا پایان سال تمام می شود.
وی ادامه داد: در این ایام از همه امکانات دانشگاه های علوم پزشکی شامل ۱۶۱ بیمارستات دانشگاه علوم پزشکی، بیش از ۵۰۰ پایگاه اورژانس، ۲۷۱ آمبولانس، ۴۴ اتوبوس آمبولانس، ۱۴ موتور لانس، ۵ واحد تعمیرگاه سیار برای تعمیر آمبولانس، ۴ واحد سامانه ارتباطی، ۴ واحد آزمایشگاه سیار، ۱۴ فروند بالگرد پیش بینی کردهایم. راه اندازی ۱۰ بیمارستان صحرایی از دیگر اقدامات ما در این ایام است.