خبرگزاری کار ایران

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

مصرف غذاهای پرچرب را در تابستان به حداقل برسانید

مصرف غذاهای پرچرب را در تابستان به حداقل برسانید
کد خبر : ۱۴۹۷۵۹۹

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا، تاکید کرد: در فصل تابستان و گرما نباید غذا‌های پر انرژی و پر چرب استفاده شود و مصرف غذا‌های فرآوری شده که نمک پنهان دارند نیز باید به حداقل برسد.

به گزارش ایلنا از وبدا، منصور رضایی با بیان اینکه در گرما تعریق افزایش یافته و احساس نیاز به آب بیشتر می‌ شود، افزود: اگر آب و املاح از دست رفته بر اثر تعریق جبران نشود، فرد دچار ضعف، سستی، بی‌حالی و کاهش آستانه تحمل و توجه می ‌شود.

این متخصص رژیم درمانی بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد: در شرایط آب و هوایی گرم، نیاز افراد به کالری کمتر و به آب، املاح و ویتامین‌ ها بیشتر می ‌شود بنابراین بهتر است با گرم‌ تر شدن هوا، افراد از لبنیات و گوشت‌ های کم چرب استفاده کنند.

رضایی مصرف میوه‌ و سبزی‌ تازه فصل را غنی از آب، املاح، ویتامین ‌ها و فیبر دانست و گفت: با مصرف کمپوت، آبمیوه(اعم از صنعتی و خانگی) و میوه و سبزی‌ های خشک، نمی ‌توان این نیاز را رفع کرد و بهتر است از میوه و سبزی تازه استفاده شود.

این متخصص علوم تغذیه افزود: در کنار مصرف میوه‌ ها، مصرف غذا‌های پروتئینی گیاهی(دانه ‌ها، مغزها، حبوبات و آجیل ‌ها) و پروتیین‌های حیوانی کم چرب مثل تخم مرغ و لبنیات باعث افزایش توان جسمی افراد می ‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف نمک، غذا‌های شور و تنقلاتی مانند چیپس شور و آجیل شور را باید در فصل تابستان محدود و بیشتر از آجیل خام استفاده کرد، گفت: سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی باعث کاهش ارزش غذایی آنها می شود. همچنین توصیه می شود که در مصرف این نوع اغذیه و غذا‌های آماده، مصنوعی و فست فود‌ها زیاده روی نشود.

رضایی با تاکید بر اینکه نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات،‌ شیرینی‌‌ های طبیعی(عسل، کشمش و مویز) و میوه ‌های شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس زیاده‌روی کرد، گفت: در فصل تابستان باید از مصرف افراطی گوشت‌ قرمز به دلیل داشتن انرژی، کلسترول و چربی زیاد پرهیز کرد و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین نیز با حداکثر تنوع و حداقل مقدار، مصرف شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: با گرم شدن هوا به تدریج نیاز بدن به کالری کم می شود و باید از مصرف غذا‌های با چربی و انرژی بالا پرهیز کرد بنابراین باید غذا‌هایی مانند فسنجان، گردو و کنجد در این فصل کمتر مصرف شود.

وی توصیه کرد: در فصل تابستان بیشتر از غذاهایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی(سبز)، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده شود. همچنین غذاهای پختنی و آب‌ پز از جمله غذا‌های مناسب فصل گرماست البته توصیه بر این است که در فصول گرم سال، کمتر از کباب و یا غذاهای سرخ شده استفاده شوند.

رضایی مصرف آش، سوپ، خورش سبزیجات حاوی سبزی سرخ نشده، سوپ جو و آش جو را به دلیل خنک بودن در فصل گرما بسیار مفید دانست و آنها را از بهترین غذا‌ها برای رفع عطش و حرارت بدن عنوان کرد.

این متخصص تغذیه همچنین مصرف مرکبات و میوه ‌های ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، شاه‌ توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه ‌سبز، انار، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ‌ فروت را در فصل گرما برای بدن بسیار مفید دانست.

وی با اشاره به مفید بودن مصرف سالاد‌ها (مثل کاهو و خیار) در تابستان، تاکید کرد: بهتر است برای چاشنی سالاد از سس خانگی به جای سس‌ های کارخانه‌ ای استفاده و از ترکیب ماست، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج و اندکی نمک و فلفل سیاه، سس دلخواه تهیه شود.

به گفته رضایی مصرف میزان کافی آب و لبنیاتی مانند دوغ و ماست، ارجحیت مصرف گوشت‌ سفید نسبت به گوشت‌ قرمز، استفاده کمتر از روغن ها و چربی ها و همچنین استراحت کافی از اصول سبک زندگی سلامت محور به ویژه در فصل تابستان است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز