در جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی؛
کارگروههای آموزش و راهبری جدید تعیین شدند
جلسه شماره ۲۲۹ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، روز دوشنبه مورخ ۲۳/۱۱/۱۴۰۲ به ریاست سید سعید رضا عاملی و با حضور حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای شورای تحول و ارتقای علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش ایلنا از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای جلسه سعیدرضا عاملی با تبریک ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و اعیاد شعبانیه و همچنین خوشآمدگویی به اعضای جلسه، کلیات سیاستهای خود را برای هدایت و راهبری شورای تحول و ارتقای جایگاه آن در سیاستگذاری و برنامهریزی کلان حوزههای علوم انسانی و علوم اجتماعی در چارچوب وظایف دهگانه مندرج در آییننامه تشکیل شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی (مصوب جلسه ۶۵۰ مورخ ۲۱/۷/۱۳۸۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی)، مطرح کرد.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه نیز ضمن مهم شمردن نقش و جایگاه این شورا، بر ضرورت انجام تمامی وظایف دهگانه شورای تحول تأکید کرد. پس از آن جلسه وارد دستور کار اصلی خود شد که ابتدا عناوین و ترکیب جدید کارگروههای تخصصی مطرح شد و اعضای جلسه در این خصوص به بحث و تبادل نظر پرداختند.
سپس حاضرین در جلسه، نظرات و پیشنهادهای خود را در خصوص سیاستها و برنامههای جدید شورای تحول اعلام کردند.
تمامی اعضای جلسه از زحمات و خدمات حداد عادل و طالبزاده به عنوان رئیس و دبیر سابق شورای تحول و همچنین اعضای دبیرخانه این شورا، قدردانی کرد.
اهم موارد مطرح شده در این جلسه تأکید بر اجرای تمامی وظایف دهگانه شورای تحول مندرج در آییننامه مصوب سال ۸۸، ادغام ۷ کارگروه تخصصی، بررسی تطبیقی عناوین کارگروههای جدید با وظایف دهگانه شورای تحول، عارضهیابی دقیق از وضعیت علوم انسانی و اجتماعی طی سالهای گذشته، اخذ گزارش آماری اعضای هیئت علمی، دانشجویان و دانشآموختگان در حوزههای علوم انسانی و اجتماعی از نهادهای مربوطه و ضرورت ارتباط نزدیک بین کارگروههای تخصصی بود.
همچنین اعضا بر اثربخشی علوم انسانی و اجتماعی و جهت دهی آن به سمت رفع مسائل و مشکلات جامعه، تقویت نگاه بین رشتهای در حوزههای علوم انسانی و اجتماعی، هدفمندسازی و جهت دهی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی، ادامه همکاری نزدیک کارگروههای تخصصی با شورای حوزوی، تولید محتوای ناب توسط اساتید دانشگاهی و پژوهشی و ایجاد نظام انگیزشی برای آنها به خصوص در فرایند تدوین آیین نامه جدید ارتقاء، ارتباط نزدیک شورای تحول با دانشگاهها و پژوهشگاههای فعال در علوم انسانی و اجتماعی و استفاده از ظرفیت آنها، تسریع در فرایند تألیف و چاپ کتب درسی با همکاری سازمان سمت، ضرورت پیشبینی ضمانت اجرایی مصوبات شورای تحول، ضرورت تدوین نقشه راه شورای تحول و تعیین اهداف مطلوب (مطابق با نگاه مقام معظم رهبری) و ضرورت استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای موجود در دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی، پژوهشگاهها و انجمنهای علمی تأکید کردند.
در این جلسه عنوان شد که فعالیت شورای تحول محدود به برنامههای درسی و آموزش عالی نشود اگرچه موضوع مهمی است و بایستی دنبال شود.
عناوین کارگروههای آموزشی جدیدی که در این جلسه تعیین شدند شامل مدیریت، مشاوره، روانشناسی و علوم تربیتی، مطالعات زنان و خانواده، حقوق، علوم اقتصادی، علوم تاریخی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، زبانها و ادبیات خارجی، فلسفه، معماری و شهرسازی، هنر و فرهنگ، ارتباطات و رسانه تعیین است.
هفت کارگروه راهبردی جدید با عناوین مشاغل علوم انسانی، اجتماعی و هنر، پژوهش علوم انسانی و اجتماعی، فناوری و نوآوری علوم انسانی و اجتماعی، تدوین آییننامه ارتقاء و روزآمدسازی سند نقشه جامع علمی کشور در حوزههای علوم انسانی و اجتماعی، همکاریهای بینالمللی علوم انسانی و اجتماعی، حکمرانی علوم انسانی و اجتماعی و مطالعات تمدنی علوم انسانی و اجتماعی تعیین شد.
گفتنی است در هشتصد و نود و دومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که عصر روز سهشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۲ به ریاست آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور و با حضور دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و آیتالله محسنی اژهای، رئیس محترم قوه قضائیه و اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد؛ دکتر عاملی به عنوان رئیس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی انتخاب شد. پیش از وی، دکتر غلامعلی حداد عادل، استاد پیشکسوت دانشگاه تهران، به مدت ۱۴ سال ریاست این شورا بر عهده داشت.