معاون پرستاری وزارت بهداشت در آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زنجان:
اعتماد مردم به حوزه سلامت یک افتخار و سرمایه بزرگ اجتماعی است
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعتماد مردم به حوزه سلامت را یک افتخار و سرمایه بزرگ اجتماعی دانست و گفت: بدنه دانشی و تربیت نیروی انسانی، قوی و محکم در جهت ارتقای کیفیت زندگی مردم به این سرمایه می افزاید.
به گزارش ایلنا به نقل از وبدا، عباس عبادی، در این آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار داشت: امروز دشمن و بدخواهان عزت نفس و اعتماد قشر جوان را نشانه گرفتهاند؛ بنابراین امید و امیدآفرینی از مسئولیتهای همگانی است.
وی یکی از تکالیف سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زنجان را کشف استعدادهای توانمند و استفاده از ظرفیتهای علمیِ، دانشی و مهارتی آنها برای ارائه خدمت باکیفیت به مردم قلمداد کرد و گفت: همه ما بر اساس مالیاتی که مردم ریال به ریال از سالهای گذشته پرداخت کردند، تحصیل و رشد کرده ایم و باید از فرصتهای در اختیارمان و مسئولیتهایی که به ما محول میشود، در جهت خدمت و ادای دین به مردم، استفاده کنیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت که در مرحله اول با غربالگری بیماری دیابت و پرفشاری خون آغاز شد، یادآور شد: خوشبختانه تا روز گذشته شاهد رکورد ۶۳ درصدی مشارکت جمعیت هدف یعنی افراد بالای ۱۸ سال بودیم که این خود یک سرمایه اجتماعی است.
عبادی افزود: در فضایی که دشمن تلاش میکند غبارِ غم و ناامیدی ایجاد کند، اعتماد مردم به حوزه سلامت یک افتخار و سرمایه بزرگ اجتماعی است و البته این پویش، زنگ خطری را برای ما به عنوان مجریان سلامت به صدا درآورد که سالها پیش باید به فکر بودیم چراکه در این پویش تا کنون ۷۵۰ هزار نفر مبتلا به پرفشاری خون و ۴۳۰ هزار نفر مبتلا به دیابت شناسایی شده اند.
وی با بیان اینکه بخش عمده هزینههای حوزه سلامت به حوزه درمان اختصاص مییابد، ادامه داد: عمده این هزینهها میتوانست با اصلاح سبک زندگی، آموزش مردم و ارتقای سواد سلامت در چند دهه گذشته صرفه جویی شود. درست است که گسترش تختهای بیمارستانی یک شاخص توسعه است اما از طرفی نشانگر این است که در حوزه پیشگیری و بهداشت میتوانستیم ارزانتر کار کنیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران سلامت و ریاست جمهوری در افتتاحهای بزرگ بیمارستانی که توسعه تختهای بیمارستانی و توجه به درمان مهم است ولی مهمتر از آن حوزه پیشگیری است، گفت: توجه به امورات روزمره مردم در حوزه سلامت مهم است و باید به شبکه بهداشت و نیروهای حد واسط، توجه کنیم.
وی تصریح کرد: دانشگاههای علوم پزشکی غیر از جنبه آموزشی پژوهشی که مشترک با دانشگاههای وابسته به وزارت علوم است، بخش خدمات هم دارند که دارای بیشترین نمود اجتماعی است و شاید بیشترین انرژی که از هر رئیس دانشگاه، وزیر و معاونانش گرفته میشود، مربوط به این حوزه است.
وی با بیان اینکه اگر بدنه دانشی و تربیت نیروی انسانی قوی و محکم نباشد، هر سرمایهگذاری دیگری در حوزه درمان، پاسخ دراز مدتی نخواهد داشت، گفت: درمان شاید بتواند پاسخ اولیه و تسکین وار داشته باشد ولی باید اولویت اول، حوزه پیشگیری باشد. چه بسا حوزه آموزش و پژوهش که پشتوانههای علمی و تولید نیروی انسانی هستند هم، اهمیتشان کمتر از دو حوزه بهداشت و درمان نباشد.
عبادی از زحمات و تلاشهای دکتر بختیاری، رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی زنجان تقدیر و برای دکتر دین محمدی، سرپرست این دانشگاه آرزوی توفیق کرد.
گفتنی است این مراسم صبح پنجشنبه ۲۱ دیماه ۱۴۰۲ با حضور عباس عبادی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آیتالله خاتمی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان، افشارچی استاندار زنجان، مسئولان کشوری و استانی، اساتید و نخبگان دانشگاهی در مرکز همایش های بین المللی روزبه این دانشگاه برگزار شد.