برگزاری کرسی آزاداندیشی چالشهای هویت اجتماعی زنان با نظر به الگوی سوم
کرسی آزاداندیشی با عنوان: «چالشهای هویت اجتماعی زنان با نظر به الگوی سوم»، ویژه طلاب و پژوهشگران مدارس علمیه خواهران خمینی شهر برگزار شد.
به گزارش ایلنا، راحله کاردوانی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده، در کرسی آزاداندیشی با موضوع: «چالشهای هویت اجتماعی زنان با نظر به الگوی سوم» در جمع طلاب و پژوهشگران مدارس علمیه خواهران خمینی شهر به عنوان استاد ارائه کننده بحث با طرح دو سوال که آیا چالشهای زن امروزی بیشتر است یا چالشهای زن ۱۰۰ سال پیش؟ و آیا دوست دارید مانند مادربزرگهای ۱۰۰ سال پیش زندگی کنید؟ ادامه داد: زن مدرن زنی است که خودش را یک فرد اجتماعی معرفی میکند و هویت یعنی: تغییر نگاه به خود (انگارهی ذهنی).
وی ادامه داد: مهمترین چالش زن مسلمان امروزی این است که آیا من یک زن مختار هستم که میتوانم در اجتماع فعال باشم یا یک همسر و مادرم که باید در چهارچوب خاصی در اجتماع فعال باشم یا اصلا در اجتماع نباید فعال باشم؟
کاردوانی شیوهی زیست را سه نوع الگوی شامل خانواده گریزی، خانه نشینی و خانواده گرایی همراه با رویکرد تمدنی در فعالیت اجتماعی عنوان کرد و گفت: نگاه تمدنی داشتن برای زن مسلمان بسیار مهم است در این نگاه، اولویتبندی نقش مهمی دارد.
در ادامه این کرسی زینب گیلانی به عنوان استاد منتقد عوامل مؤثر بر هویت را شامل اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و سیاست دانست و بیان کرد: آیا فقه هم برای هویت برنامه تعریف شده دارد یا خیر؟ ایشان در پاسخ به این سؤال گفت: امام خمینی (ره) تأکید داشتند از فقه جواهری (جواهر الکلام) استفاده کنیم.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد الگوی سوم زن، گفت: زن مسلمان میتواند پستهای اجتماعی را بپذیرد به شرط اولویتبندی که این اولویتها فیزیکی و متناسب با شرایط زمان هستند.
کاردوانی در پایان گفت: بحث زن مسلمان با در نظر گرفتن اولویتهای زندگی خود میتواند در اجتماع حضور داشته باشد منتهی چنانچه در تمدنسازی مؤثر باشد این زن بهرهی کافی و وافی را از زندگی کسب کرده است حتی اگر خانه دار باشد چرا که چه بسا زنانی که حتی استاد دانشگاه هستند، ولی هیچ توجه و نقشی در تمدنسازی ندارند.
گفتنی است، کرسی آزاداندیشی با موضوع: «چالشهای هویت اجتماعی زنان با نظر به الگوی سوم»، توسط گروه شهید حججی در سالن اجتماعات مدرسه حضرت زهرا (س) برگزار شد.