بیانیه کادر پزشکی و درمانی ایران در خصوص وضعیت بحرانی غزه
کادر پزشکی و درمانی ایرانی با انتشار بیانیهای در خصوص وضعیت بحرانی غزه و جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی، از جامعه بینالمللی، کشورهای صلح طلب و سازمانهای غیر دولتی بشردوستانه خواستند که تمام تلاش خود را برای برقراری آتشبس کامل، حفظ امنیت بیمارستانها و کادر درمان و ارسال ملزومات فعالیت حرفهای آنها به کار بندند.
به گزارش ایلنا، در این بیانیه آمده است:«طی هفته های گذشته، نوار غزه که به عنوان بزرگترین زندان رو باز جهان شناخته میشود و طی 16 سال تحت محاصره شدید قرار داشت، مورد حملات بیوقفه زمینی، هوایی و دریایی رژیم اشغالگر اسرائیل قرار گرفته است.
در این مدت هزاران نفر فلسطینی کشته یا زخمی شدهاند که حدود 70 درصد آنها از زنان و کودکان هستند. هم زمان، رژیم صهیونیستی با قطع آب، برق، غذا، سوخت، دارو و وسایل پزشکی به عنوان لازمه فعالیت مراکز درمانی، مرتکب نقض فاحش حقوق بینالملل بشردوستانه و جنایت جنگی شده است. از هولناکترین جلوههای غیرانسانی تجاوزات رژیم اسرائیل، حملات تعمدی به بیمارستانها و مراکز مختلف پزشکی و درمانی این منطقه و اطراف آنها، از جمله بیمارستان شفا، بیمارستان روانپزشکی، بیمارستان چشم پزشکی، بیمارستان المعمدانی، بیمارستان الرنتیسی و بیمارستان اندونزی است که همچنان نیز ادامه دارد.
حمله به خودروهای آمبولانس در هنگام انتقال مجروحان و حمله به امدادگران از دیگر جنایات این رژیم علیه بخش بهداشت و درمان فلسطین بوده است. طی روزهای گذشته صدها نفر از اعضای کادر درمانی نیز بر اثر حملات رژیم اشغالگر به شهادت رسیده، تعداد زیادی آمبولانس نابود شده، مراکز بهداشتی هدف قرار گرفته و تعداد زیادی بیمارستان و مرکز درمانی ارائه دهنده خدمات پزشکی و درمانی از زمان آغاز حمله به غزه از کار افتاده است.
رژیم صهیونیستی، مراکز درمانی را که محل نجات جان انسانها است به قتلگاه بیگناهان تبدیل کرده است. محاصره بیمارستانهای غزه با تانکها و نیروهای نظامی به منزله حکم اعدام بیماران و مجروحان داخل آنها توسط ارتش رژیم اشغالگر است. این حملات جنایتکارانه در حالی صورت میگیرد که قوانین و معاهدات بینالمللی تأکید میکنند که بیمارستانها و وسایل نقلیه امدادی از هر گونه تجاوز و تعرضی در امان هستند و بر اساس کنوانسیونهای ژنو در زمان جنگ، مراکز درمان و امن باید مصون از تجاوزات باشند.
قطعنامه ۲۶۷۵ مجمع عمومی سازمان ملل متحد مصوب سال ۱۹۷۰ نیز هدف قرار دادن مناطق اطراف بیمارستانها و یا پناهگاهها و کادر پزشکی را ممنوع دانسته و پروتکلها و توافقنامههای موسوم به «اصل تفکیک» هدف قرار دادن این اماکن را ممنوع میداند. بر اساس اصول کنوانسیون ژنو مصوب سال ۱۹۴۹ و دو پروتکل الحاقی آن مصوب سال ۱۹۷۷ نیز هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان ممنوع است. کنوانسیون چهارم ژنو نیز تصریح می نماید که در هیچ شرایطی نباید بیمارستان های غیرنظامی که وظیفه خدمات رسانی به مجروحان، بیماران و از کار افتادگان و مادران را برعهده دارند، هدف حمله قرار گیرند.
ما جامعه پزشکان ایرانی به کادر درمان و تیم های پزشکی در غزه که به تعهدات حرفه ای و انسانی خود وفادار ماندند و در زیر بمباران وحشیانه ارتش متجاوز صهیونیستی در کنار بیماران و مجروحان فلسطینی ماندند، ادای احترام می کنیم.
ما ضمن ابراز انزجار و محکومیت شدید جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی که تمام معاهدات بین المللی و همه امور اخلاقی مربوط به جنگ را زیر پا گذاشته است، با ابراز نگرانی شدید در مورد سلامت بیماران و کادر پزشکی و با ابراز وحشت از افزایش مرگ بی گناهان بر اثر از کار افتادن بیمارستانها و کمبود دارو و امکانات پزشکی و وقوع یک فاجعه انسانی، خواستار اقدام جامعه جهانی برای توقف این جنایات و رسیدگی به تخلفات آمران و عاملان این جنایات هستیم.
ما از جامعه بینالمللی، کشورهای صلح طلب و سازمان های غیر دولتی بشردوستانه میخواهیم بلا درنگ و قبل از آن که وضع از این بدتر شود، تمام تلاش خود را برای برقراری آتش بس کامل، حفظ امنیت بیمارستان ها و کادر درمان و ارسال ملزومات فعالیت حرفهای آنها به کار بندند.»