رئیس نهاد راهبری و پایش طرحهای توسعه شهری:
طرح جامع شهر تهران تنها به میزان ۳۰ درصد اجرا شده است
رئیس نهاد راهبری و پایش طرحهای توسعه شهری تهران با بیان این که در مجموع طرح جامع تنها به میزان ۳۰ درصد عملیاتی شده است، گفت: برنامه تهران آینده از دیدگاه کودکان با همکاری وزارت آموزش و پرورش به صورت آزمایشی در منطقه ۸ اجرا شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد جواد خسرویپور در آیین افتتاحیه گردهمایی «تهران آینده؛ یک شهر، یک آینده» با بیان این که اگر براساس طرح جامع شهر تهران عمل میشد، میتوانستیم شاهد وضعیت بهتری در شهر باشیم، اظهار داشت: در دوره جدید مدیریت شهری، پایش از فعالیتهای صورتگرفته از منظر فضا و کالبد شهر تهران صورت گرفت و در نهایت منجر به این شد که بفهمیم پیوست چهارم طرح جامع شهر تا چه اندازه تحقق یافته است.
وی افزود: در رابطه با این مساله، یا پیوست مطالعاتی انجام نشده است و یا اگر صورت گرفته، به مرحله تصویب و اجرا نرسیده و در مجموع طرح جامع تنها به میزان ۳۰ درصد عملیاتی شده است؛ در بررسیها و آسیبشناسیها به این رسیدیم که دلیل عدم تحقق این است که از سال ۸۹ فعالیتها متوقف شده بود، اما در یک سال اخیر با توجه به تلاش شهرداری، شورای شهر و وزارت راه و شهرسازی، نهاد پایش جایگاه خود را باز یافته است.
خسرویپور با بیان این که خوشبختانه مدیریت شهری تهران این اقدامات را جزو اسناد برنامه پنجساله قرار داد، تصریح کرد: شورا و شهرداری تکلیفی را بر عهده نهاد گذاشت تا پایشی را در خصوص طرح انجام دهد. تحقق توسعه محلی در آییننامه ما به عنوان سطح سوم طرحهای توسعه شهری مورد توجه قرار گرفت و کمک کرد هر محله، طرح توسعه داشته باشد.
وی با اعلام این که این طرح پس از تصویب در نهاد به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی خواهد رسید، یادآور شد: در یک سال گذشته آزمایشگاه زیست هوشمند شهری راهاندازی شد و با توجه به تاکیدات شهردار تهران برای استفاده از فناوریهای هوشمند شهری، تلاش میکنیم با دانش روز حداکثر استفاده را از ظرفیتها داشته باشیم و به نوعی تصمیمات طرحهای توسعه شبیهسازی شوند و خروجی آنها منجر به این شود که با اتکا به این موضوع گام برداریم.
خسرویپور همچنین ابراز امیدواری کرد که مدیریت شهری و وزارت راه و شهرسازی برای پیشبرد امور با نهاد راهبری و پایش طرحهای توسعه شهری تهران همراهی کنند و در این زمینه گفت: برنامه ما این بود که مشارکت در طرحها شکل بگیرد؛ ما ۶ ماه برای برگزاری این رویداد فعالیت کردیم و قرار است منجر به جمعسپاری نظرات نخبگان شود و درگاه سنجش میزان تحققپذیری و رضایت مردم از چشم انداز طرح جامع شهری شکل بگیرد که این درگاه ایجاد شد.
وی در پایان با بیان این که برنامه تهران آینده از دیدگاه کودکان با همکاری وزارت آموزش و پرورش به صورت آزمایشی در منطقه ۸ اجرا شد، تصریح کرد: ما در این جمع سپاری میخواهیم به تفاهمی در تدوین چشم انداز توسعه و بازنگری طرح جامع دست یابیم.
گفتنی است، عصر امروز آیین افتتاحیه گردهمایی «تهران آینده؛ یک شهر، یک آینده» با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران، مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر، احمد قیومی، فرماندار تهران، اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر تهران در سالن همایشهای شورا برگزار شد.