سازمان هواشناسی اعلام کرد:
بارش باران و برف در برخی مناطق ایران/ هشدار نارنجی هواشناسی برای مازندران و گلستان
سازمان هواشناسی ضمن پیشبینی بارش باران و برف در برخی مناطق کشور طی امروز و فردا، نسبت به تشدید بارشها، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها و لغزندگی جادهها در استانهای مازندران و گلستان هشدار نارنجی داد.
به گزارش ایلنا، پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد که فعالیت سامانه بارشی امروز (سهشنبه ۷ آذر ۱۴۰۲) در استانهای ساحلی دریای خزر، شمال شرق کشور، استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز، برخی مناطق شمال غرب و غرب کشور و دامنههای زاگرس مرکزی است خواهد بود و در این مناطق شاهد بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقتی، در برخی مناطق گرد و خاک و در مناطق سردسیر بارش برف روی میدهد.
از بعدازظهر امروز از میزان بارندگی در منطقه غرب کشور کاسته میشود، اما شاهد تداوم بارشها در استانهای ساحلی دریای خزر خواهیم بود. همچنین فردا چهارشنبه در شمال شرق و برخی مناطق شرق کشور و همچنین استانهای ساحلی دریای خزر بارشهای پراکنده روی میدهد و سپس سامانه بارشی بهتدریج از کشور خارج میشود.
براساس اعلام سازمان هواشناسی کشور، طی ۵ روز آینده در ساعات بعد از ظهر و شب در برخی مناطق هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان، رگبار، رعد و برق، وزش باد شدید موقتی و گرد و خاک پیشبینی میشود. همچنین امروز در شمال غرب، غرب، استانهای ساحلی دریای خزر، دامنههای جنوبی البرز و فردا در شمال شرق کشور کاهش دما روی میدهد. امروز (سهشنبه) دریای خزر و روز پنجشنبه و جمعه خلیج فارس مواج است.
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی (هشدار نارنجی)
نوع مخاطره: بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما، در ارتفاعات بارش برف و رخداد مه.
زمان و منطقه اثر: سهشنبه ۷ آذر ۱۴۰۲: مازندران و گلستان.
اثر مخاطره: اختلال در ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، لغزندگی گردنههای کوهستانی بهسبب بارش برف، کاهش دید، سقوط سنگ از ارتفاعات، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، صاعقه، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال.
توصیه: پرهیز از سفرهای غیرضروری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، خودداری از فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، محدودیت در فعالیتهای عمرانی، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، آمادگی راهداری جهت برفروبی در گردنهها و نقاط سردسیر.
توصیف سامانه: وزش باد بهنسبت شدید تا شدید و افزایش ارتفاع موج
نوع مخاطره: وزش باد بهنسبت شدید تا شدید (حداکثر سرعت وزش باد ۳۰ نات) و افزایش بیشینه ارتفاع موج (در سواحل تا ۲.۱ متر و در مناطق دور از ساحل تا ۳ متر).
منطقه اثر: سهشنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ تا پنجشنبه 9 آذر ۱۴۰۲: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر و هرمزگان در خلیج فارس.
اثر مخاطره: آسیب به قفسها و پاره شدن تورهای صیادی، آسیب به شناورها بهخصوص شناورهای تفریحی و سبک، اختلال در ترددهای دریایی و احتمال خسارت به تأسیسات ساحلی و فراساحل و اختلال در فعالیتهای ساحلی و فراساحلی و سکوهای نفتی.
توصیه: ممانعت از تردد شناورهای سبک و تفریحی، منع فعالیتهای شیلاتی، ممانعت از ورود و خروج کشتیها به بنادر و منع تردد کشتیهای تجاری، منع فعالیتهای پشتیبانی صنایع فراساحلی، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحلی و سکوهای نفتی همچنین آمادهباش برای مواجهه با خسارت احتمالی توسط فعالان دریایی.
توصیف سامانه: وزش باد بهنسبت شدید تا شدید و افزایش ارتفاع موج
نوع مخاطره: وزش باد بهنسبت شدید تا شدید (حداکثر سرعت وزش باد در مناطق دور از ساحل بیش از ۲۸ نات) و افزایش بیشینه ارتفاع موج (در ساحل تا ۲.۵ متر و در مناطق دور از ساحل بیش از ۳ متر).
زمان و منطقه اثر:
سهشنبه ۷ آذر ۱۴۰۲: مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان و مازندران.
اثر مخاطره: آسیب به قفسها و پاره شدن تورهای صیادی، آسیب به شناورها بخصوص شناورهای تفریحی و سبک، اختلال در ترددهای دریایی و احتمال خسارت به تأسیسات ساحلی و فراساحل.
توصیه: ممانعت از تردد شناورهای سبک و تفریحی، منع فعالیتهای شیلاتی، ممانعت از ورود و خروج کشتیها به بنادر و منع تردد کشتیهای تجاری، منع فعالیتهای پشتیبانی صنایع فراساحلی همچنین آمادهباش برای مواجهه با خسارت احتمالی توسط فعالان دریایی.