رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت:
طب ایرانی ظرفیت جهانی شدن را دارد
رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه طب ایرانی ظرفیت جهانی شدن را دارد، از اجرایی شدن برنامه ادغام طب ایرانی در نظام شبکه در ۱۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور خبر داد.
به گزارش ایلنا، صابر جباری با بیان اینکه طب ایرانی ظرفیت جهانی شدن را دارد، درخصوص طرح ادغام آموزه های طب ایرانی در نظام سلامت، گفت: برنامه ادغام طب ایرانی در نظام شبکه چندسالی است که مطرح شده و سال گذشته در ۱۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور آغاز شد.
او ضمن تاکید بر گسترش و تسری این برنامه در سراسر کشور، اظهار کرد: در بند ۱۲ سیاستهای سلامت ابلاغ شده مقام معظم رهبری، بر استانداردسازی و روزآمد کردن روشهای تشخیصی و درمانی طب سنتی، تبادل تجربیات با سایر کشورها در زمینه طب سنتی، نظارت وزارت بهداشت بر ارائه خدمات طب سنتی و گیاهان دارویی، برقراری تعادل و تبادل منطقی میان طب سنتی و طب نوین و اصلاح سبک زندگی در عرصه تغذیه، تاکید شده است.
وی با اشاره به برنامه ششم توسعه، گفت: اهداف کلی و کمی بخش سلامت در ششمین برنامه توسعه کشور بر موضوع ادغام طب ایرانی و گیاهان دارویی تاکید دارد.
جباری گفت: ماده ۵ سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی نیز بر ترویج رعایت اصول شش گانه سلامت مکتب طب سنتی در میان آحاد جامعه، تاکید دارد.
رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت همچنین، تصریح کرد: در سند تحول دولت مردمی دولت سیزدهم، اولویتهای بهداشتی وزارت بهداشت سال ۱۴۰۲، بند (ع) تبصره ۱۷ قانون برنامه بودجه سال ۱۴۰۲ نیز بر اجرای برنامه ادغام تاکید شده است. کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز سه مرتبه برنامه ادغام طب ایرانی در نظام شبکه را مطرح کرده است.
بنابر اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی گفت: برنامه ادغام طب ایرانی در نظام شبکه اولین بار به صورت آزمایشی در شهر اردکان استان یزد اجرا و سال گذشته نیز در ۱۵ دانشگاه علوم پزشکی آغاز شد.
وی بررسی دستورالعمل کشوری ابلاغ شده در معاونت بهداشتی دانشگاهها، تشکیل کمیتههای مربوطه در دانشگاهها، برنامه ریزی و تعامل سازنده با متخصصان طب سنتی برای ارائه محتوا و تفهیم مطالب آموزشی و آموزشهای حضوری و مجازی را از جمله برنامههای پیش روی این برنامه، عنوان کرد.