در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
بزرگترین فرصت سوزی جامعه در تعلیم و تربیت اتفاق افتاده است
وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: بزرگترین فرصت سوزی جامعه ما در تعلیم و تربیت اتفاق افتاده است چراکه ما از ظرفیت این نهاد به درستی استفاده نکردهایم. آینده جوامع به وسیله آموزش و پرورش کشورها ساخته میشود و ایجاد شایستگیهایی در جامعه برای مواجهه موثر و فعال با آینده، محصول آموزش و پرورش پویا و فعال است.
«محسن حاجی میرزایی» وزیر اسبق آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در مورد چالشهای آموزش و پرورش و عدم ثبات مدیریتی برای رفع چالشها در این وزارتخانه اظهار کرد: متاسفانه ناپایدارترین کرسی وزارت، کرسی دستگاه تعلیم و تربیت کشور است.
وزیر آموزش و پرورش در دولت دوازدهم اضافه کرد: این یعنی نه درک روشنی از تعلیم و تربیت و کارکردها و ماموریتهای آن داریم نه مسائل آن را به درستی میشناسیم نه راه حلهای آن برای ما شفاف است.
حاجی میرزایی تاکید کرد: هیچ تحول پایداری شکل نمیگیرد مگر اینکه انباشتی از دانش و تجربه ایجاد شود. چنین شرایطی حتی در بخش صنعت و فعالیتهای صنایع گوناگون نیز حکم میکند؛ زمانی که نتوانیم در صنعت انباشت تجربه ایجاد کنیم، به دنبال آن نمیتوانیم پیشرفتی هم داشته باشیم.
وزیر اسبق آموزش و پرورش بیان کرد: در موضوع تعلیم و تربیت نیز چنین روندی بسیار اهمیت دارد. امروز وضعیت آموزش و پرورش به گونهای شده که تشکیلات آن دائما پوست میاندازند و شاهد این وضعیت هستیم که مدام همه چیز را از نو شروع میکنیم و این پدیده خطرناکی برای دستگاه آموزش کشور محسوب میشود و لازم است برای آن فکری کرد.
به گفته حاجی میرزایی؛ دستگاهی با گستردگی و ماموریت عظیم و سنگین و دایره مخاطبان بسیار زیاد همچون آموزش و پرورش، نیازمند نوعی ثبات مدیریتی جدی و همیشگی است.
وزیر اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: به نظرم بررسی و بیان بزرگترین چالش کنونی آموزش و پرورش کشور به این بستگی دارد که از نگاه چه کسی به آموزش و پرورش نگاه کنیم؛ از منظر معلم شاید مسئله و چالش مواردی باشد که از نگاه خانوادهها آن موارد چالش اصلی آموزش و پرورش نیست و یا دانش آموزان و حاکمیت نیز ممکن است از دیدگاه خود چالش اصلی را چیز دیگری بدانند.
او ادامه داد: من معتقدم امروز اگر از نگاهی فراتر به آموزش و پرورش کنونی ایران نگاه کنیم، میبینیم بزرگترین فرصت سوزی جامعه ما در تعلیم و تربیت اتفاق افتاده است چراکه ما از ظرفیت این نهاد به درستی استفاده نکردهایم.
حاجی میرزایی تاکید کرد: همه میدانیم که آینده جوامع به وسیله آموزش و پرورش کشورها ساخته میشود و ایجاد شایستگیهایی در جامعه برای مواجهه موثر و فعال با آینده، محصول آموزش و پرورش پویا و فعال است.
حاجی میرزایی گفت: در همین رابطه به نظر میرسد در مورد دستگاه آموزش و پرورش کشور، تا کنون این چنین نبوده است. ما باید به مسئله فرصت سوزی در این عرصه بیشتر توجه کنیم تا موانعی که موجب توقف رشد و بهبود وضعیت تعلیم و تربیت و کاستن از چالشهای میشود را کنار بزنیم.