خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

بهره‌گیری از نظرات ۱۴ هزار هیات علمی برای ایجاد تحول در منابع درسی دانشگاهی/ بازنگری در ۱۵۰۰ رشته

بهره‌گیری از نظرات ۱۴ هزار هیات علمی برای ایجاد تحول در منابع درسی دانشگاهی/ بازنگری در ۱۵۰۰ رشته
کد خبر : ۱۳۹۸۴۲۸

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: امسال برنامه درسی ۱۵۰۰ رشته قرار است دچار تحول و بازنگری شود و برنامه ریزی‌های این کار صورت گرفته و شیوه نامه آن نیز مصوب شده است. این شیوه نامه هفته پیش رو ابلاغ می‌شود.

«قاسم عموعابدینی» معاون آموزشی وزیر علوم در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در مورد تحول در برنامه درسی دانشگاه‌ها توضیح داد: امسال برنامه درسی ۱۵۰۰ رشته قرار است دچار تحول و بازنگری شود و برنامه‌ریزی‌های این کار صورت گرفته و شیوه نامه آن نیز مصوب شده است. این شیوه نامه هفته پیش رو ابلاغ می‌شود و از ابتدای مهرماه سال تحصیلی جدید، تحولات آغاز خواهد شد. 

عموعابدینی اظهار کرد: ابلاغیه مذکور آماده است و در هفته آینده به دست دانشگاه‌های کشور می‌رسد. محتوای دروس و ۱۳۲ واحدی که دانشجویان در مقطع کارشناسی باید بخوانند، همین میزان خواهد بود. در واقع تحولی که از آن یاد می‌شود مربوط به افزایش توانمندی و مهارت افزایی دانشجویان و آماده‌سازی آن‌ها برای اشتغال‌پذیری است. 

معاون آموزشی وزیر علوم تاکید کرد: منابع درسی رشته‌های دانشگاهی توسط متخصصان بررسی شده است و حدود ۱۴ هزار هیات علمی برای این کار نظرات خود را اعمال و اعلام کرده اند. دانشگاه‌ها هر کدام یک مدلی دارند و تحولات روی همان مدل سوار می‌شود و خروجی آن در شورای برنامه ریزی بررسی خواهد شد. 

عموعابدنی اضافه کرد: به عنوان مثال اگر رشته‌ای در علوم انسانی و غیر علوم انسانی در صنعت مورد نیاز است، اجازه داده‌ایم تا ۸ درس را متناسب با احتیاجات صنعت و جامعه طراحی کنند و برای تحقق آن برنامه ریزی شود. ضمن اینکه فناوری‌های جدید موجب تحول در فضاهای مختلف شده است و هر ۵ سال تغییرات در فناوری گسترده‌تر می‌شود و لازم است که مطابق با این تحولات در منابع درسی دانشگاهیان نیز به روزرسانی صورت بگیرد. 

او افزود: این برنامه ریزی‌های تحول آفرین در حوزه منابع و برنامه درسی دانشگاهیان حتما در کاهش بیکاری خیلی موثر است. همین حالا بورس صنعت برای کاهش بیکاری تحصیل کرده‌ها ایجاد شده است و ۵ هزار بورس داخل دفترچه‌های کنکور سال جاری وجود داشت. دانشجویان رشته‌های بورس هم زمان با تحصیل حقوق می‌گیرند، بیمه هستند و پس از فارغ التحصیلی شاغل می‌شوند. 

عموعابدینی خاطرنشان کرد: در رشته‌های بورس صنعت ۴۰ واحد درسی مختص به آن صنعت طراحی می‌شود و کسی که در چنین رشته‌هایی تحصیل می‌کند، در رابطه با آن صنایع کاملا توانمند و متخصص می‌شود و برای همین اشتغال او تضمین است و پس از فارغ التحصیلی در آن صنعت مشغول به کار می‌شود. 

به گفته معاون وزیر علوم؛ این بورس‌ها فعلا در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد طراحی شده و نتایج حاصل از توانمندی و مهارت دانشجویان و جلوگیری از بیکاری جوانان تحصیل کرده را در سالهای آتی مشاهده خواهیم کرد. 

عموعابدینی در ادامه بیان کرد: در پنج سال آینده طرح حکمرانی آموزشی در دانشگاه‌ها اجرا می‌شود و نوع پذیرش دانشجو در این دانشگاه‌ها تغییر خواهد کرد و به روش استاد محوری پیش می‌رود و برنامه محوری، اساس کار اساتید می‌شود. 

معاون آموزشی وزیر با بیان اینکه آیین نامه‌های دانشگاه‌ها در حوزه‌های مختلف تغییر می‌کند، گفت: در حال حاضر فضایی که در حوزه نسل جدید در دانشگاه‌ها در حال شکل گیری است در قالب ارتباط صنعت و جامعه پیگیری می‌شود. سال آینده تعداد بورس‌ها به ۷۰ هزار بورس می‌رسد تا در آینده حداقل ۵۰ درصد از صندلی‌های دانشگاه به رشته‌های دارای بورس اختصاص یابد و جوانان ما امیدوارانه وارد حوزه کار و تحصیل شوند. 

معاون آموزشی وزیر علوم در مورد ساماندهی واحدهای دانشگاهی نیز عنوان کرد: واحدهای دانشگاهی قرار نیست در این مسیر از بین بروند بلکه هدف، بهبود وضعیت و افزایش کیفیت دانشگاه هاست. مثلا اگر واحدی از دانشگاه پیام نور یا فنی و حرفه‌ای و… دانشجو ندارد، می‌تواند با دانشگاه‌های دولتی زیر یک چتر قرار می‌گیرند و حتی تقویت شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز