برگزاری اولین جلسه ستاد استقبال از مهر ۱۴۰۲ به فاصله دو ماه تا بازگشایی مدارس
اولین جلسه ستاد استقبال از مهر با حضور جلال بهرامی، معاون شهردار تهران، سردار محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ و جمعی از مدیران عامل سازمانها و شرکتها و مدیران کل شهرداری تهران و نمایندگان ادارات و نهادهای مرتبط از جمله آموزش و پرورش، فرمانداری تهران، شبکه ۵ سیما، رادیو تهران، پلیس ۱۱۰، اورژانس، آتشنشانی و امداد خودرو ایران به میزبانی معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابطعمومی و امور بینالملل معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، جلال بهرامی، معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در ابتدای این جلسه با اعلام این که بازگشایی مدارس و دانشگاهها در اول مهر، موجب ازدیاد تقاضای سفر و افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی ترافیک تهران میشود، گفت: مدیریت این میزان از افزایش سفر، کار سادهای نیست، اما همه توان و ظرفیتمان را به کار میگیریم تا ترافیک را مدیریت کنیم و البته برای اتخاذ و اجرای تدابیر و تمهیدات مناسبتر، به همراهی و همکاری استانداری تهران، پلیس و سایر دستگاههای ذیربط نیاز داریم.
وی با بیان این که بهترین راهکار در زمینه کنترل ترافیک نیمه دوم سال، شناورسازی ساعات کار ادارات و مدارس است، اظهار کرد: تأثیر مثبت شناورسازی ساعات کار را در دوران کرونا و فصل تابستان به منظور کاهش مصرف برق، تجربه کردهایم و آن را بهترین راهکار برای مدیریت ترافیک میدانیم و لذا از دولت محترم، تقاضا داریم که این تجربه موفق را برای نیمه دوم سال اجرایی کند.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: براساس نظرسنجیها، بیش از ۷۴ درصد شهروندان از اجرای طرح شناورسازی ساعات کار رضایت دارند و حدود ۲۵ درصد که عمدتا مادران شاغل هستند، از این طرح رضایت ندارند که با انجام اقداماتی، میشود نارضایتی آنها را برطرف کرد.
بهرامی اظهار کرد: اگر همه مدارس از جمله مدارس غیر انتفاعی، تابع مقررات ثبتنام دانشآموزان براساس محل سکونت آنها باشند، این امر از نظر مدیریت ترافیک بسیار مؤثر است و میتواند تقاضای سفرهای طولانی درونشهری دانشآموزان را کاهش دهد و لذا از وزارت آموزش و پرورش، انتظار داریم مدارس غیرانتفاعی را نیز ملزم به رعایت این موضوع کند تا اثربخشی آن بر کنترل ترافیک بیشتر شود.
وی تصریح کرد: برای افزایش استفاده دانشآموزان از مترو و اتوبوس، در نظر داریم با اخذ مجوزهای لازم، تخفیفهای بیشتری در نظر بگیریم و همه باید تلاش کنیم تا روز اول مهر، شادترین روز برای دانشآموزان و دانشجویان، خانوادههای این عزیزان و همه شهروندان باشد و اجازه ندهیم ترافیک سنگین بر روحیهها اثر منفی به جا بگذارد و آستانه تحمل مردم عزیزمان را کاهش دهد.
بهرامی گفت: از وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، انتظار داریم موضوع تغییر ساعات کار مدارس و دانشگاههای تهران را در دستور کار خود قرار دهند و زمان شروع به کار مقاطع مختلف تحصیلی متفاوت باشد، چراکه این موضوع در توزیع متناسب سفرها و کاهش ترافیک، بسیار کارگشاست.
وی افزود: شهرداری تهران همه امکانات و تجهیزات خود از جمله ناوگان حملونقل عمومی را برای اول مهر آماده میکند، چنانچه موعد تحویل اغلب قراردادهایی را که برای خرید و بازسازی اتوبوس و سایر وسایل حملونقل عمومی منعقد کردهایم، اول مهر در نظر گرفتهایم.
بهرامی اظهار کرد: یکی دیگر از راهکارهای کنترل ترافیک در مهرماه، اعمال محدودیت برای تردد کامیونها و وانتبارهای توزیع مواد غذایی و دارویی است که مانند سالهای گذشته باید تا ساعت ۱۰ صبح ممنوعیت تردد داشته باشند، ضمن این که عملیات عمرانی و حفاری چه از سوی شهرداری تهران و ادارات دولتی و چه از سوی شهروندان در ایام بازگشایی مراکز آموزشی باید متوقف شوند.
وی تصریح کرد: درخصوص جابهجایی دانشآموزانی که به هر دلیل از سرویس مدارس استفاده نمیکنند، پیشنهادمان تعامل والدین با یکدیگر برای همسفر شدن فرزندانشان است تا دانشآموزانی که با خودروی والدین خود تردد میکنند، با دوستان هممسیر خود همراه شده و همگی با یک خودرو تردد کنند.
گفتنی است، در این جلسه، مهدی گلشنی، مدیرکل حملونقل عمومی و امور مناطق شهرداری تهران با اشاره به اهمیت و جایگاه ستاد استقبال از مهر، وظایف و تکالیف نهادهای مرتبط با این ستاد را بر شمرد و در ادامه، سردار محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، مدیران عامل شرکت واحد اتوبوسرانی، شرکت بهرهبرداری مترو، سازمان تاکسیرانی و سازمان پایانههای مسافربری و پارکسوارهای تهران و نیز نمایندگان ادارات و نهادهای حاضر در جلسه به بیان دیدگاههای خود پرداختند و آمادگی خویش را برای اجرای مصوبات ستاد استقبال از مهر اعلام کردند.