مدیرعامل شهرداری تهران:
افزایش ۳۰ درصدی مراجعان به میادین میوه و ترهبار/ تشریح نحوه نظارت بر کیفیت محصولات
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران گفت: بصورت میانگین روزانه ۱۸۰ تن مرغ منجمد و گرم در میادین و بازارهای شهرداری تهران عرضه میشود.
به گزارش ایلنا از سایت شهر، «ایوب فصاحت»، مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران در مورد میزان قیمت و عرضه محصولات در سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران اظهار کرد: ما به صورت کلی و روزانه بر قیمتها در سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران نظارت میکنیم، در شرایط فعلی تنها جایی که قیمت مصوب را رعایت میکند، سازمان میادین شهرداری تهران است.
فصاحت با اشاره به عرضه روزانه مرغ در میادین ادامه داد: به طور میانگین روزانه حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ تن مرغ گرم و ۴۰ تا۵۰ تن مرغ منجمد در میادین و بازارهای مربوط به سازمان میوه و ترهبار عرضه میشود. گاهی هم این ارقام بالاتر و پایین بوده است چون گاهی ممکن است که تامین به خوبی از طرف وزارت جهاد کشاورزی انجام نگیرد و گاهی هم ممکن است بیشتر از این مقدار باشد که به صورت میانگین روزانه ۱۸۰ تن مرغ منجمد و گرم در میادین و بازارهای شهرداری تهران عرضه میشود.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار با اشاره به افزایش تقاضا در بعضی از ایام افزود: در ایامی مثل محرم، عید، شب یلدا و… با یک افزایش تقاضا روبه رو هستیم که هرساله افزایش توزیع در این ایام صورت میگیرد و برای این ایام برنامه داریم.
فصاحت با بیان اینکه فلسفه وجود میادین میوه و تره بار به نوعی مکانی برای عرضه مستقیم محصولات، توسط تولیدکنندگان است، گفت: درحال حاضر تقریبا ۳۰۰مرکز برای عرضه داریم که در این مراکز، ابتدا خود تولیدکنندگان اقدام به عرضه میکردند و درواقع یک سبد تکمحصولی بود، اما این سبد کاملی که از نظر تنوع محصولات در حال حاضر در سازمان میادین و ترهبار وجود دارد، در هیچ مقطع زمانی به این شکل کامل نبوده است. به طوری که در گذشته میادین محلی برای فروش بعضی از محصولات بود، به عنوان مثال فقط پیاز یا سیب زمینی عرضه میکردند اما اکنون میادین میوه و ترهبار یک محیط بسته قابل کنترل؛ متشکل از غرفههای متعدد میوه و تره بار، بازرگانی و پروتئینی است که به صورت مجتمع ایجاد شدهاند تا نیازهای اساسی مردم را تامین کنند.
وی با اشاره به تجربه چهار دههای میادین گفت: در طول این چهار دهه تجاربی در عرضه به دست آمد که آخرین تجربه مزایده است. چندین مدیرعامل میخواستند که این کار را انجام بدهند اما به هر دلیلی موفق نشدند. هم اکنون ما در حال اجرا هستیم که کسب و کار منحصر به فردی به دست آمده است.
فصاحت با اشاره به این موضوع که شاکله و هدف اصلی سازمان میادین تامین نیازهای اساسی مردم است، ادامه داد: اساسا تفاوتی که ما با فروشگاههای زنجیرهایای داریم این است که در فروشگاههای زنجیرهای یک فرهنگ مصرف به مردم القا میشود که وقتی مردم وارد آن فضا میشوند، خریدهایی را انجام میدهند که بعدا وقتی سبد را نگاه میکنند، میبینند که اصلا این خرید نیاز آنها نبوده اما میادین تره بار نقطه نیاز مردم است.
مدیرعامل سازمان میادین با بیان اینکه سازمان میادین میوه و تره بار به تامین نیازهای اساسی مردم با قیمتهای مناسب پرداخته است، گفت: این موضوع به این دلیل است که غرفهها با قیمت مناسب در اختیار افراد قرار میگیرد و بخشی دیگر مربوط به تازه و قابل نظارت بودن محصولات و عرضه محصولات مورد نیاز مردم در نقطه نیاز مردم است؛ خیلی محصولات حاشیهای در میادین عرضه نمیکنیم.
وی ادامه داد: اگر میادین کوچک باشد، از میوه و تره بار شروع و بعد سراغ گوشت و بازرگانی میرویم، اگر میدانی این قابلیت را نداشته باشد که بازرگانی را پوشش بدهد از آن چشم پوشی خواهیم کرد چون برای ما عرضه محصولات اساسی مهم است. در آینده نیز به سمت یک زنجیره تأمین میرویم که مبتنی بر کشت و زرع و تولید محصولات پروتئینی است، این پشتوانه نیاز مردم را با قیمت مناسب تامین میکند.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران گفت: در میادین کنترل و نظارت بسیار خوبی وجود دارد و تقریبا به هیچ وجه اجازه نمیدهیم که محصولات بیکیفیت، به خصوص گوشت و مرغ در میادین میوه و ترهبار عرضه شود.
وی با اشاره به اهمیت نظرات مردم ادامه داد: کیو آر کد، یک مسیر برای اعلام نظرات و انتقال پیام مردم است. همچنین لایههای نظارتی و سه سامانه اصلی قرنطینهای در سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران داریم که این سامانهها قبل از ورود هرگونه محصول پروتئینی آن را بررسی میکنند. همچنین در هنگام توزیع در میادین هم دوباره بررسی میشوند.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری گفت: بررسیهایی که صورت گرفته است نشان میدهد۷۰ درصد مردم تهران به میادین میوه و تره بار مراجعه و خرید کردند. ما طبقات متوسط به پایین و یک مقدار بالاتر را پوشش میدادیم اما اخیرا با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، دهکهای بیشتری به میادین مراجعه میکنند.
فصاحت با پرداختن به افزایش اقبال عمومی نسبت به خرید از میادین میوه و تره بار اظهار کرد: در سه ماه اول سال ۱۴۰۲، نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا حدود ۳۰ درصد افزایش مراجعان به سازمان میادین و تره بار شهرداری تهران داشته ایم. در مورد این افزایش مراجعه این نکته حائز اهمیت است که در سیاست قیمتگذاری یک نرخنامه داریم که در تمام میادین رعایت میشود. همچنین تناسب بین کیفیت و قیمت؛ متناسب با جیب و خواست مردم انگیزه شهروندان را برای مراجعه به میادین تره بار بیشتر کرده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار در پایان خاطرنشان کرد: ما در طول یک دهه به طور میانگین یک درصد افزایش مراجعه به میادین را داشتیم که این رقم در سه ماهه اول امسال نسبت سال گذشته ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.