خبرگزاری کار ایران

توانمندسازی، حلقه مفقوده در جامعه‌پذیری بهبودیافتگان از اعتیاد

توانمندسازی، حلقه مفقوده در جامعه‌پذیری بهبودیافتگان از اعتیاد
کد خبر : ۱۳۶۹۵۲۳

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اقدامات زیادی برای درمان مددجویان از جمله غربالگری، سم‌زدایی و... انجام می‌شود اما اگر امیدآفرینی و پذیرش جامعه نباشد؛ دوباره شاهد بازگشت آنان به اعتیاد هستیم؛ لذا در این میان توانمندسازی مهم‌ترین نقش را دارد و حلقه مفقوده‌ای است که به دست خیران کامل می‌شود.

به گزارش ایلنا، اسکندر مؤمنی صبح امروز در نشست ملی مجمع خیرین یاریگران زندگی ۱۵ استان کشور که در اولین روز از هفته مبارزه با موادمخدر با شعار مشارکت همگانی، خیرین، مبارزه اجتماع‌محور با موادمخدر و با حضور جمعی از خیرین، هنرمندان، کارآفرینان و فعالان اجتماعی برتر کشور برگزار شد، گفت: اگر همت مردمی و حضور عاشقانه خیرین در مسیر این اقدامات نبود و حتی اگر امکانات و منابع 100 درصدی را هم دولت به ما می‌داد، باز هم امکان ایجاد چنین فرصت‌هایی برای انجام چنین برنامه‌های خوبی در حوزه مبارزه با موادمخدر وجود نداشت.

وی افزود: پس از اینکه مرکزی را اوایل سال گذشته در حسن آباد مشهد ایجاد کردیم؛ به دنبال این بودیم که این مرکز را توسعه دهیم که خیری پای کار آمد و کمک کرد تا این مرکز تقویت شود؛ به همین منظور باید موانع را برای مردمی که می‌خواهند در این مسیر قدم بردارند، رفع کنیم.

دبیرکل ستاد با بیان اینکه خیر بودن پول زیاد نمی‌خواهد، بلکه قلب بزرگی می‌خواهد، اظهار کرد: همه کسانی که امروز در این نشست حضور دارند؛ این قلب را دارند و حقیقتاً باید سپاسگزار باشیم که این توفیق را داشتیم که بانیانی در جمع ما هستند که این اقدامات بزرگ را آغاز کردند.

مؤمنی بیان داشت: یکی از نقاط قوتی که باعث می‌شود خیرین در این امور حضور پیدا کنند این است که از نزدیک مشاهده می‌کنند که اقداماتشان به بهبود وضع زندگی یک انسان کمک زیادی می‌کند؛ لذا خیرین وقتی می‌بینند که انسانی را احیا می‌کنند و نجات می‌دهند و این مددجویان به جای اینکه لابه‌لای درختان بخوابند در مراکز کار و اشتغال فعالیت می‌کنند و زندگی خود را بهبود می‌بخشند خوشحال می‌شوند و تشویق می‌شوند که اقدامات خیرخواهانه خود را افزایش دهند.

وی گفت: از سال گذشته تاکنون در ۱۵ استان از جمله خراسان رضوی، خراسان شمالی، البرز، گلستان، مازندران، گیلان، یزد، کرمان، اصفهان، هرمزگان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، سمنان، فارس و اردبیل، مجمع خیرین یاریگران زندگی راه‌اندازی شده است که البته ما در ابتدای مسیر هستیم و اقدامات زیادی مانده است که انجام دهیم.

دبیرکل ستاد افزود: شاید بهترین کاری که در زندگی‌ام انجام دادم این بوده است که به کمک شما خیرین چنین ظرفیتی را فراهم کردیم تا افراد بهبودیافته از دام اعتیاد به زندگی بازگردانند؛ البته در قدم بعدی باید اقدامات مناسبی را هم برای پیشگیری از اعتیاد کل افراد جامعه فراهم کنیم.

مؤمنی ادامه داد: اقدامات زیادی از جمله غربالگری، سم‌زدایی، درمان برای یک مددجو انجام می‌شود اما اگر امیدآفرینی و پذیرش جامعه نباشد؛ دوباره شاهد بازگشت این افراد به اعتیاد هستیم. در این میان توانمندسازی مهم‌ترین نقش را دارد و حلقه مفقوده‌ای است که به دست شما عزیزان کامل می‌شود.

وی در پایان گفت: خیرین در حوزه کارآفرینی و توانمندسازی وارد عرصه شده‌اند که در حوزه‌های پیشگیری از اعتیاد نیز می‌توانیم از این ظرفیت بزرگ استفاده کنیم؛ چه‌بسا خیرینی هستند که تجارب زیادی در حوزه پیشگیری از اعتیاد دارند و می‌توانند در این مسیر یاریگر ما باشند.

همچنین محمد جمالو؛ معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر ضمن درود و ادای احترام به روح پاک شهدای مبارزه با موادمخدر گفت: درست یکسال پیش که نخستین نشست ملی مجمع خیرین یاریگران زندگی را برگزار کردیم مقرر شد که تا پایان سال، 5 مجمع در 5 استان تشکیل شود، اما با نیت خیر و نگاه جهادگرایانه شما، عزیزان 15 مجمع در 15 استان راه اندازی شد.

گفتنی است، در این نشست چند نفر از نمایندگان خیرین استان‌های خراسان رضوی، البزر، تهران به ارائه عملکرد خیرین در استان‌ها پرداختند و یکی از بهبودیافتگان به خاطرات خود را از وضعیت وخیم اعتیاد به موادمخدر بیان کرد.

روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر،‌در این نشست از تعدادی از خیرین، کارآفرینان و فعالان اجتماعی برتر کشور تقدیر شد و حاضران نیز از نمایشگاه "ایمان و امید، تلاش جهادی، ایران مقتدر" واقع در محل ستاد مبارزه با موادمخدر بازدید کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز