خبرگزاری کار ایران

تقدیر از مدال‌آوران المپیادی در دانشگاه صنعتی شریف

تقدیر از مدال‌آوران المپیادی در دانشگاه صنعتی شریف
کد خبر : ۱۳۶۸۹۱۲

آیین تجلیل از ۲۵۰ مدال‌آور المپیادهای دانش‌آموزی ۱۴۰۱ با حضور وزیر آموزش و پرورش و جمعی از مسئولین در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

به گزارش ایلنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف؛ آیین تجلیل از مدال‌آوران المپیادهای علمی تابستان ۱۴۰۱ روز  با حضور «رضامراد صحرایی» وزیر آموزش و پرورش، «انیسه خزعلی» معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، «غلامعلی حدادعادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، «رسول جلیلی» رئیس دانشگاه صنعتی شریف و جمعی از مسئولین در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. 

صحرایی وزیر آموزش و پرورش در این مراسم اظهار کرد: سرمایه اصلی و محور توسعه هر کشوری، نیروی انسانی است و نخبگان نیز در بین نیروی‌های انسانی جایگاه ویژه‌ای دارند. 

وی، آیین تجلیل از مدال‌آوران المپیادهای علمی را جلسه و نمایش امید و اقتدار ایران دانست و خاطرنشان کرد: اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران بر قله‌های افتخار نشسته، نتیجه عملکرد نخبگان ایران است. 

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امروز دنیا چاره‌ای جز تحسین ایران ندارد و این هم به همت نخبگان حاصل شده است. ما در شرایطی در بخش‌های مختلف علمی و صنعتی به صدر آمده‌ایم که در حال رقابت با کسانی نبودیم که قصد آمدن به صدر را داشتند بلکه در حال رقابت با افراد و جریاناتی بودیم که می‌خواستند ایران را ضعیف کنند. 

وی خطاب به مدال‌آوران المپیادهای علمی اظهار کرد: این مدال، شما را از دیگران متمایز می‌کند و به دست آوردن مدال، آغاز نخبگی است. شما تکلیف بسیار مهمی بر عهده دارید که باید سعی کنید آن را تا انت‌ها به درستی انجام دهید. 

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد؛ ویژگی مهم نخبگان در جهان این بوده که مدال اول را مقدمه مدال‌های بعدی خود کرده‌اند و آن‌هایی که در ذهن ما زنده‌اند، علاوه بر مدار علمی، مدال اخلاق و تربیت را هم کسب کرده‌اند. 

وی با تاکید بر اینکه بنده و همه مسئولان با تبعیت از ولایت فقیه تا نفس داریم باید از نخبگان حمایت جدی و اثرگذار داشته باشیم، گفت: آموزش و پرورش، مدال‌آوران المپیاد را مدالی بر گردن خود می‌داند. آموزش و پرورش قوی، مقدمه ایران قوی است و عوامل متعددی آموزش و پرورش را قوی می‌کنند که یکی از آن‌ها شما هستید. 

صحرایی در خصوص سهمیه ورود مدال‌آوران المپیادهای علمی به دانشگاه اظهار کرد: تحقق این امر نیازمند هماهنگی با وزارتخانه‌های علوم و بهداشت بود که هماهنگی با وزارت علوم انجام شده بود و هماهنگی با وزارت بهداشت برای ورود ۸۰ درصد نفر آخر هم تصویب شد. 

وی گفت: کسب ۲۰ مدال طلا در المپیادهای علمی سال گذشته، عملکرد درخشانی بود چون ۳ برابر سال قبل از آن مدال طلا کسب شد که امیدواریم این مسیر را ادامه دهید و کاری کنید که ملت ایران به شوق بیایند. 

در ادامه این مراسم رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز در سخنانی گفت: قطعا المپیادی بودن، یک افتخار است اما عالی‌تر از آن المپیادی ماندن است. 

وی با بیان اینکه المپیادی ماندن، چشم‌اندازی است که از الان باید برای آن فکر و برنامه‌ریزی کنید، اظهار کرد: المپیادی ماندن یعنی تعلق ملی داشتن، توانایی حل مسئله را بروز دادن، شانه زیر بار کار سخت و مسئله سخت و حل‌نشده قرار دادن، ارتقای لبه علم و ارتقای لبه فناوری و کار تیمی کردن. 

جلیلی خطاب به مدال آوران المپیاد گفت: هر یک از شما به صورت فردی، خوب و منحصر به فرد هستید اما باید بتوانید در کارهای تیمی هم موفق باشید. باید بتوانید خوب مقاله بنویسید، خوب مسئله حل کنید، خوب کسب درآمد کنید، خوب پول خرج کنید و تا انتهای مسیر افتخار بیافرینید. 

وی خاطرنشان کرد: المپیادی ماندن یعنی کم‌توقعی و بااخلاق بودن؛ وقتی آدم، کم‌توقع باشد به راحتی با سختی‌ها و مشکلات کنار می‌آید. 

غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز با اشاره به تاریخچه برگزاری المپیادهای علمی در کشورمان گفت: برگزاری المپیاد در ایران ۳۷ساله شده و از سال ۱۳۶۵ فکر شرکت دانش‌آموزان ایرانی در المپیادها مطرح شد. 

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: امروز المپیاد، مبدل به یک نهاد علمی شده که سمپاد، باشگاه دانش‌پژوهان جوان، بنیاد ملی نخبگان، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، امیدوار به این فعالیت علمی هستند. 

وی تصریح کرد: یک لشکر جوان، دانش‌پژوه و امیدوار برای ایران وجود دارد و بزرگترین سرمایه برای ملت و کشور ایران همین جوانان هستند. اگر همه چیز داشته باشیم اما نیروی انسانی باایمان، امیدوار، دانشمند، فعال و عاشق به کشور نداشته باشیم، انگار هیچ چیز نداریم اما با وجود چنین نیروهایی همه چیز به نتیجه می‌رسد. 

حدادعادل افزود: ما توانستیم در برابر فلج‌کننده‌ترین تحریم تاریخ علیه کشور مقاومت کنیم و کشورهایی که ما را تحریم کرده بودند، خودشان بعدها گفتند تحریم، هیچ اثری نداشته و نتوانستند به مقصود خود برسند و ایران توانست نیازهای علمی خود را تا حدودی تامین کند و ایران امروز صادرکننده خدمات علمی است و کشورهای پیشرفته از ایران خرید می‌کنند و شرکت‌های دانش‌بنیان ما در نمایشگاه‌های بین‌المللی حضور پیدا می‌کنند. 

«انسیه خزعلی»، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور نیز خطاب به مدال‌آوران المپیادهای علمی گفت: پیروزی شما پیروزی همه ملت ایران است و مردم به شما افتخار می‌کنند. در هر منطقه‌ای که مشغول هستید، بدانید که ریشه شما این خاک است. 

وی با بیان اینکه علم موجب اقتدار و تسلط می‌شود و علم خود را برای پیشرفت کشور به کار بگیرید، افزود: اگر روزی لازم شد برای مسلح شدن به علم به خارج از کشور بروید، توجه داشته باشید که هیچ کس خانواده خود را ترک نمی‌کند. 

گفتنی است، پس از این مراسم برخی از استادان دانشگاه صنعتی شریف با برگزیدگان المپیادهای علمی گپ‌وگفتی دوستانه داشتند و پاسخگوی سوالات دانش آموزان بودند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز