خبرگزاری کار ایران

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات پلیس:

هیچ پروژه‌ای در فراجا معطل اعتبار نیست

هیچ پروژه‌ای در فراجا معطل اعتبار نیست
کد خبر : ۱۳۶۰۴۲۴

معاون فناوری و اطلاعات فراجا گفت: امروز هیچ پروژه‌ای در فراجا معطل اعتبار نیست و اگر به این اطمینان برسیم که یک ایده می‌تواند باری از دوش پلیس بردارد و مشکلی را مرتفع کند، حمایت خواهیم کرد.

به گزارش ایلنا، سردار احمد دولت‌خواه، معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات فراجا در مراسم رویداد تخصصی هوشمندسازی پلیس گفت: رویداد تخصصی هوشمندسازی پلیس با مشارکت معاونت فاوای فراجا و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با حضور 20 پارک علم و فناوری از دانشگاه‌های سراسر کشور، 62 شرکت دانش‌بنیان و 21 شرکت فناور با محوریت طرح‌ها و ایده‌های مرتبط با برنامه‌های هوشمندسازی پلیس از اولین روز خردادماه شروع شد.

وی افزود: این رویداد که طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده دو روز به طول می‌انجامد، فرصت مناسبی برای تعامل پلیس با حوزه‌های پیش‌رو در هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین در راستای منویات مقام معظم رهبری و فرمانده معزز کل قوا (مد ظله العالی) برای حمایت از توانمندی‌های بومی و اتکا به علم و دانش داخلی است.

معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات فراجا ادامه داد: در این رویداد شرکت‌های دانش‌بنیان با تعامل کارشناسان و متخصصان حوزه فاوا و پلیس‌های تخصصی نسبت به ارائه توانمندی‌های خود در بخش‌های حکمرانی و تحلیل داده، کشف علمی و هوشمند جرائم، کاربرد هوش مصنوعی در ماموریت‌های پلیس اقدام نمودند.

وی در ادامه گفت: موافقت‌نامه‌ای بین معاونت فاوا فراجا و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و تفاهم‌نامه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان امضا و مبادله گردید. در ادامه جلسات B2B  با شرکت‌های منتخب جهت احصای نیازهای پلیس و شناخت توانمندی شرکت‌های مذکور برگزار شد.

گفتنی است، در روز نخست و افتتاحیه رویداد تخصصی هوشمندسازی پلیس، سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین، خلاصه‌ای از اقدامات صندوق مذکور را گزارش داد. او همچنین توضیح داد که در حال حاضر از بین 8500 شرکت دانش‌بنیان نزدیک به 3800 شرکت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می‌کنند.

در ادامه این رویداد، علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان این که پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته‌اند، در جهت رفع نیاز‌های کشور به وظایف خود عمل کنند، گفت: با تمام تلاش‌های صورت‌گرفته همچنان خلاءهایی وجود دارد که باید بین شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری شبکه‌سازی ایجاد شود و در کنار این شبکه‌سازی، دستگاه‌های مختلفی که نیازمند بهره‌مندی از محصولات دانش‌بنیان هستند، مورد توجه قرار گیرند و در این راه می‌توان از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها موجود داخلی استفاده کرد.

وی با بیان اینکه این رویداد دومین برنامه مشترک با فراجا است، ادامه داد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان هاب پارک‌های علم و فناوری برای رفع نیاز‌های فراجا انتخاب شده است.

وی با تأکید بر اینکه در ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری، جلسات متعددی با همکاری فراجا و معاونت فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شده و ۸۰۰ متقاضی از همه پارک‌ها برای شرکت در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده و در اختیار فراجا قرار گرفتند، افزود: بعد از غربالگری ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان انتخاب و با تک‌تک این شرکت‌ها تماس گرفته شد و سپس ۱۳۵ شرکت مورد تأیید قرار گرفتند که در نهایت ۶۲ شرکت دانش‌بنیان با همکاری 20 پارک علم و فناوری کشور و 21 شرکت فناور اقدام به ارائه و معرفی محصولات فناورانه نمودند.

سخنران دیگر این رویداد، رضا باقری اصل،  دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات و رئیس کارگروه تعامل‌پذیری بود که با اشاره به اهمیت حکمرانی داده و پلیس هوشمند در عصر حاضر اعلام کرد: امروز ناگزیر هستیم از تمام ابزارهای جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات و هر چیزی که باعث خلق یک داده می‌شود بهره ببریم تا بتوانیم اصل دانش و اطلاعات حکمرانی خود را برای ارائه خدمات هوشمند به مردم ارتقا دهیم.

وی با اشاره به رشد سریع هوش مصنوعی در جهان تصریح کرد: در آخرین اقدام در راه توسعه داده‌ها و ارتباط بین انسان و ماشین شاهد مکالمه دو ربات با یکدیگر هستیم، یعنی ماشین با ماشین و در خصوص اینکه چطور این اتفاق افتاده و به این توانمندی رسیده‌اند باید گفت که این ناشی از نقش داده و اطلاعات بوده و هوش مصنوعی ما را وادار می‌کند یک تغییر و ارتقا در حکمرانی داده و اطلاعات در کشور داشته باشیم.

باقری با اشاره به استفاده از ابزار وب در گذشته، تاکید کرد: در گذشته تعاملات و خدمت‌رسانی به مردم در بستر الکترونیک صورت می‌گرفت، اما شواهد حاکی از آن است که با توسعه هوش مصنوعی دیگر روش‌های قدیمی پاسخگو نخواهد بود.

دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با بیان اینکه مجموعه فراجا جزو اولین دستگاه‌های اجرایی کشور بود که به پنجره خدمات هوشمند دولت پیوست، گفت: برخی دستگاه‌ها به عنوان نقاط قرمز نقشه حکمرانی داده در کشور هنوز در خدمات رسانی هوشمند به مردم تعلل داشته‌اند.

سردار احمد دولت‌خواه، معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات فراجا نیز به عنوان آخرین سخنران مراسم افتتاحیه این رویداد با اشاره به تعدد، تکثر و پیچیدگی در ماموریت‌های فراجا و گسترگی آنها از نقاط مرزی، جاده‌ها و داخل شهر‌ها، محدودیت‌ در منابع و مقدورات سازمانی را مطرح کرد و تاکید داشت که این موضوعات، الزام بهره‌گیری و استفاده از فناوری‌های نوین را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

وی با بیان اینکه نیازهای هوشمندسازی پلیس با دو دیدگاه چشم‌اندازی محور، که باید توسط حوزه‌های دانشگاهی و تحقیقاتی نسبت به تهیه آنها اقدام شود و مسئله‌محوری که با شناسایی مسائل پلیس روزآمد و ارائه راهکار برای آنها با تعامل و همکاری حوزه‌های دانش بنیان و فناور با اتکا حداکثری به دانش و فناوری بومی، اشاره‌ای به برخط بودن فراجای امروز و ارائه خدمات در پنجره ملی خدمات هوشمند و ارتباطات با سایر سازمان‌ها داشتند.

دولت‌خواه در ادامه بهره‌گیری از ظرفیت‌های پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌ها را فرصتی مناسب دانست و اضافه کرد: ما امروز در فراجا از این ظرفیت‌ها برای هوشمندسازی پلیس و به صورت ویژه برای به خدمت گرفتن  هوش مصنوعی در ماموریت‌های سازمانی استفاده می‌کنیم.

معاون فناوری و اطلاعات فراجا در پایان تاکید کرد: امروز هیچ پروژه‌ای در فراجا معطل اعتبار نیست و اگر به این اطمینان برسیم که یک ایده می‌تواند باری از دوش پلیس بردارد و مشکلی را مرتفع کند، حمایت خواهیم کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز