خبرگزاری کار ایران

مدیر کل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم با ایلنا:

تعداد زیادی از دانشگاه‌های غیردولتی دچار کمبود دانشجو شده‌اند

تعداد زیادی از دانشگاه‌های غیردولتی دچار کمبود دانشجو شده‌اند
کد خبر : ۱۳۵۷۹۲۳

مدیر کل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم گفت: تعداد زیادی از موسسات آموزش عالی غیردولتی دچار کمبود دانشجو شده‌اند و حتی خیلی از دانشجویان صرفا دنبال رشته‌هایی هستند که بازار کار داشته باشند.

«سید رسول عمادی» مدیر کل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد روند آمایش رشته‌ها در دانشگاه‌های غیردولتی کشور و احتمال حذف برخی کدرشته‌ محل‌ها یا حتی تعطیلی واحدهای دانشگاهی کم رونق غیردولتی توضیح داد: در حال حاضر مشکل دانشگاه‌های غیردولتی صرفا مشکل رشته‌ها نیست؛ تعداد تقاضاهایی که از حدود ۸۲ موسسه غیردولتی داخل کشور دریافت می‌کنیم، بسیار کم است. بنابراین دانشگاه‌ها و موسسات غیردولتی در گذشته مجوز تدریس کدرشته‌ محل‌هایی را دریافت کرده‌اند، اما امروز میزان تقاضا برای این کدرشته محل‌ها فرق کرده و به همین دلیل است که بحث ساماندهی آموزش عالی برای ما هم بسیار جدی است. 

او تصریح کرد: بر اساس فاکتورهایی از قبیل نبود متقاضی برای برخی کدرشته‌ محل‌ها یا تغییر در ساختار سنی ایجاد شده در مناطق گوناگون و کل کشور، تعداد زیادی از موسسات آموزش عالی غیردولتی دچار کمبود دانشجو شده‌اند و حتی خیلی از دانشجویان صرفا دنبال رشته‌هایی هستند که بازار کار داشته باشند. 

عمادی در ادامه یادآور شد: موسسات آموزش عالی غیردولتی، همه نکاتی که در مورد تحولات کلی در نظام آموزش عالی در معاونت آموزشی وزارت علوم بررسی می‌شود را در نظر دارد و می‌خواهیم موسسات آموزش عالی غیردولتی نیز با تحول پیش رو همراه شوند، ضمن اینکه لازم است بتوانیم از اصل ۳۰ قانون اساسی و کفایت آموزش بهره گیری کنیم تا موسسات دانشگاهی غیردولتی نیز تقویت شوند. 

مدیر کل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه عنوان کرد: باید خانواده‌هایی که می‌خواهند فرزندانشان با هزینه‌هایی آزاد، در موسسات غیردولتی درس بخوانند، این امکان را برای خودشان فراهم ببینند. ما از این افراد حمایت می‌کنیم و این حمایت‌ها هم اکنون مشهود است و با دو شعار حمایت و ساماندهی کار را پیش می‌بریم. 

عمادی تاکید داشت: تمامی موسسات آموزش عالی غیردولتی که اکنون در حال فعالیت هستند و در کار آن‌ها جدیت و عدم تخلف قابل مشاهده است، مورد حمایت ما قرار می‌گیرد و ساماندهی که در خصوص این دانشگاه‌ها خواهیم داشت، در حد طرح تحولات کلی است و مطمئنا با سابقه ۳۷ ساله‌ای که موسسات غیردولتی در آموزش عالی ایران دارند، نیاز است که در شرایط جمعیتی روز و در حالی که موسسات ما به دلیل کاهش دانشجو دچار مشکلاتی شده‌اند، آنالیزی از سوی ما انجام شود و ببینیم چطور می‌توانیم در طرح ساماندهی آموزش عالی نقش درستی ایفا کرده و از کمیت و کیفیت دانشگاه‌های غیردولتی دفاع کنیم. 

او با بیان اینکه اگر نیاز باشد با توجه به مطالبات منطقه‌ای، می‌توان تغییراتی در کدرشته محل‌های فعلی ایجاد کرد، توضیح داد: در تحولات پیش رو، نیازهای منطقه‌ای را باید در نظر داشت و متناسب با این نیازها، می‌توانیم رشته‌هایی را طراحی، تقویت و احیا کنیم که هم به اشتغال منطقه کمک کند و هم اگر قرار بود هزینه‌هایی برای آموزش‌هایی متناسب با مطالبات منطقه و بوم در آموزش عالی صرف شود، حاصل این هزینه‌های مادی و غیرمادی، افزایش سطح دانش و علم منطقه در همان حوزه‌ای باشد که نیازمند آن است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز