وزیر علوم تأکید کرد:
ضرورت افزایش بروندادهای علمی مشترک بین حوزه و دانشگاه
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ارائه راهکار مناسب برای تقویت ارتباط بین حوزه و دانشگاه و همچنین افزایش بروندادهای علمی مشترک بین اساتید حوزه و دانشگاه برای حل مشکلات کشور ضروری است.
به گزارش ایلنا به نقل از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، «محمدعلی زلفیگل» در مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بیان کرد: خداوند به اعتبار دنیوی و اخروی کسانی که عمرشان را برای پیشرفت کشور و دیار و حوزه تحت مسئولیت خودشان صرف میکنند برکت میدهد و برای آنها جبران میکند.
وی تأکید کرد: مدیران و مسئولین و اساتید در کار و مسئولیت خود با روی گشاده با افراد برخورد کنند تا خَیّر باشند، یک نوع خَیّر بودن داشتن مسئولیت است، کسی که مسئولیت خود را بهتر، بیمنتتر، با عشقتر و سریعتر انجام میدهد هم خَیّر است. ما میتوانیم این فرصت را جدای از مسئولیت اجتماعی به عنوان انجام یک کار خیر در نظر بگیریم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مدیر یک مجموعه باید پیگیر باشد تا اهداف مدیریتی خود را محقق کند، جذب و افزایش اعتبارات، افزایش درآمدهای اختصاصی، تعامل با مسئولین استانی، افزایش سرمایه اجتماعی و خوشبینی به مدیر مهم است.
وی در ادامه افزود: یکی از آفتها در محیطهای علمیعدم سخاوت علمی است، نداشتن خساست علمی برای مجموعههای علمی یک نعمت است، مدیری که از پیشرفت نیروی خود خوشحال میشود، یک مدیر موفق است، اگر یک محیط علمی این ویژگیها را داشته باشد پیشرفت میکند.
وزیر علوم با اشاره به مهم بودن دانستن علم تاریخ در بین مجموعههای علمی گفت: دانستن تاریخ باعث میشود ما برای یک کار چندبار هزینه نکنیم.
زلفیگل با بیان اینکه مدیران پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، یک بار دیگر اساسنامه پژوهشگاه را مورد مطالعه قرار دهند، گفت: یکی از اهداف پژوهشگاه ارائه راهکار برای تقویت ارتباط بین حوزه و دانشگاه و کار مشترک و تعامل علمی اساتید حوزه و دانشگاه است، زیرا برای پرواز هر انسانی هم بال علم لازم است و هم بال ایمان، این علم دینی است که مهم است.
وی بیان کرد: فرهنگآفرینی میتواند یکی از کارکردهای پژوهشگاه باشد، ما باید فرهنگی ایجاد کنیم که زمینه ارتباط حوزه و دانشگاه باشد و نیز فرهنگ ناشایست را حذف کنیم.
وزیر علوم گفت: در مقالات علوم طبیعی، یک پروژه به نتیجه میرسد، اما در علوم انسانی هر انسان یک پروژه است؛ در مقالات علوم انسانی علاوه بر افزایش دانش، باید راهکار هم ارائه شود و در پایان آن یک بند آیین نامهای وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: یکی از رسالتهای پژوهشگاه حوزه و دانشگاه این است که خروجی کار آن، افزایش برون دادهای علمی مشترک اساتید حوزه و دانشگاه باشد تا برای حل مشکلات راهکار ارائه دهند.
گفتنی است در پایان این مراسم از زحمات علیمحمد حکیمیان در ریاست ۴ ساله پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تقدیر شد.