بازدید مشترک نمایندگان سازمان محیطزیست و وزارت راه از جاده مرگ یوزها/ تلاش برای ایمنسازی کریدور عبور یوزپلنگ آسیایی
جمعی از مسئولان سازمان حفاظت محیطزیست و وزارت راه و شهرسازی از محور میامی - سبزوار که تا کنون حداقل 10 مورد تلفات یوزپلنگ آسیایی بر اثر تصادف در آن به ثبت رسیده است و از مهمترین کریدورهای عبور یوز ایرانی محسوب میشود، بازدید کردند و بر لزوم انجام اقدامات مشترک برای ایمنسازی این محور جهت عبور امن حیات وحش تاکید داشتند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیطزیست، جلسه هماندیشی و تبیین وظایف دستگاههای اجرایی ذیربط به منظور حفاظت بهینه زیستگاه یوزپلنگ آسیایی و ایمنسازی کریدور این گونه در معرض انقراض به همراه بازدید میدانی مشترک نمایندگان سازمان محیطزیست و وزارت راه از محور میامی - سبزوار به عنوان یکی از مهمترین کریدورهای عبور یوز ایرانی برگزار شد.
در این نشست و بازدید مشترک، محمد حمیدی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان، علیرضا آشوری، فرماندار شهرستان میامی، حسین مذنب، نماینده مقام عالی وزارت راه و مدیرکل بازرسی وزارت راه و شهرسازی، رضا اکبری، معاون راهداری سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور، حسن اکبری، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست، امیر عمیدی، مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان و بهرامعلی ظاهری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان حضور داشتند.
حسن اکبری، معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست در تشریح جزئیات این نشست گفت: همه میدانیم که یوزپلنگهای آسیایی گونه در خطر انقراض هستند و بسیار وضع نگرانکنندهای دارند و یکی از تهدیدهای عمده یوز جاده است و آن هم جاده میامی - سبزوار که جاده اصلی و ترانزیتی است و رفتوآمد زیادی دارد و هر ساله متاسفانه برای همه حیات وحش تهدیدهای زیادی را در این جاده میبینیم و مخصوصا درباره یوز پلنگ آسیایی، تا کنون بیشترین تلفات ما در کشور از گونه یوز آسیایی در این جاده بوده و حتما باید تمهیداتی برای ایمنسازی این جاده اتخاذ شود.
وی افزود: ما از مدتها قبل این مسئله را پیگیری کردیم و در همین راستا بازدید مشترکی با همکاران وزارت راه داشتیم. در این جاده مسیرها و مکانهایی نیاز به فنسکشی و نورپردازی دارند و مخصوصا نیاز به کنترل سرعت وجود دارد. این بازدید میدانی صورت گرفت تا در ادامه بتوانیم در یک جلسه مشترک و با همکاری وزارت راه، کارهای اجرایی را در زمینه نورپردازی ایجاد بستر لازم برای کاهش سرعت و همینطور فنسکشی و تعمیر زیرگذرهایی که یوز میتواند عبور کند داشته باشیم.
در حاشیه این بازدید مشترک، رضا اکبری، معاون راهداری سازمان راهداری و حملونقل جادهای نیز گفت: این بازدید میدانی به اتفاق مدیرکل بازرسی وزارت راه وشهرسازی، مدیران سازمان حفاظت محیطزیست و دیگر دستاندرکاران از محدوده میامی به سمت سبزوار به طول حدود ۸۰ کیلومتر گذرگاه تردد یوزپلنگ انجام شد. این بازدید با هدف بهبود وضعیت حفاظت از یوز ایرانی انجام شد و جلسهای نیز با حضور مسئولان مرتبط در استانداری برگزار و تصمیماتی کوتاهمدت و بلندمدت اخذ شد.
گفتنی است، براساس اعلام پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیطزیست، خلاصه مصوبات این نشست مشترک به شرح ذیل است:
- لزوم نصب دوربینهای جدید و تصویب سرعت مطمئنه در مسیر میامی - سبزوار
- لزوم ساماندهی و نصب تمامی تابلوهای اطلاعاتی حفاظت از یوز در این مسیر در ۲ ماه آینده
- استقرار ایستگاههای دیدهبانی در مسیر جاده میامی - سبزوار توسط محیطزیست
- کنترل سرعت در جاده توسط پلیس
- تدوین برنامه جامع حفاظت از یوز ایرانی