خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان:

میانگین ضریب هوشی دانش آموزان مدارس سمپاد ۱۲۰ است/ ۷۰۰ سمپادی تحت پوشش کمیته امداد هستند

میانگین ضریب هوشی دانش آموزان مدارس سمپاد ۱۲۰ است/ ۷۰۰ سمپادی تحت پوشش کمیته امداد هستند
کد خبر : ۱۳۴۱۷۴۶

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: در حال حاضر میزبان بیش از ۷۰۰ دانش آموز تحت پوشش کمیته امداد در مدارس سمپاد هستیم.

«الهام یاوری» رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در مورد ضریب هوشی سمپادی‌ها بیان کرد: در تحقیقی که صورت گرفته، میانگین ضریب هوشی دانش آموزانی که در مدارس سمپاد پذیرفته می‌شوند، ۱۲۰ است که عدد بسیار خوبی محسوب می‌شود و این عدد به عنوان میانگین ضریب هوشی دانش آموزان استعدادهای درخشان، کاملا قابل توجه است. 

او اظهار کرد: ما در سال ۱۴۰۱ در المپیادهای جهانی ۲۰ مدال طلا به دست آوردیم و از حیث مدال آوری رتبه پنجم را در مجموع المپیادهای جهانی کسب کردیم. 

وی گفت: در سال ۱۴۰۱ در المپیادهایی مانند زیست‌شناسی و نجوم نیز با اقتدار بالاترین رتبه را کسب کردیم. 

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در مورد طبقه اجتماعی و اقتصادی دانش آموزانی که به مدارس سمپاد می‌آیند، توضیح داد: ما از همه طبقات دانش آموزان مستعد داریم. طبیعتا ممکن است فراوانی این افراد در طبقات گوناگون متفاوت باشد و دلایل جامعه شناختی هم دارد. ممکن است خانواده‌هایی به لحاظ ژنتیک توانمندی و استعداد بیشتری داشته باشند و در نسل‌های قبلی آن‌ها نیز افراد موفق زیادی وجود داشته باشد. 

یاوری با بیان اینکه ممکن است افراد مستعد با شرایط اجتماعی نامناسب از بروز استعدادهایشان محروم مانده باشند، ادامه داد: در سال گذشته با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) تعداد پذیرفته شدگان تحت حمایت کمیته در مدارس سمپاد دو برابر و حتی نزدیک به سه برابر شد و در حال حاضر میزبان بیش از ۷۰۰ دانش آموز تحت پوشش کمیته امداد در سمپاد هستیم و قاعدتا موسسات خیریه دیگری که با سمپاد همکاری دارند، تعدادی از مستعدان را به ما معرفی می‌کنند. از سوی دیگر از خانواده‌های تحصیل کرده و متمول نیز در سمپاد دانش آموزانی داریم؛ حدود ۴۰ درصد از دانش آموزان سمپادی از خانواده‌های کارمند هستند و حدود ۳۰ درصد نیز والدین فرهنگی دارند. براساس این آمار، بیشترین قشر دانش آموزان استعدادهای درخشان از خانواده‌های فرهنگی هستند. 

یاوری در ادامه در پاسخ به این سوال که شناسایی کودکان مستعد بی‌شناسنامه برای پذیرش در سمپاد به چه صورت انجام می‌شود، اظهار کرد: دانش آموزان مستعد خانواده‌های اتباع، با کد اتباع می‌توانند در مدارس سمپاد درس بخوانند، ولی شناسایی دانش آموزان مستعد غیراتباع و بدون شناسنامه مشکل است و متاسفانه آن‌ها خودشان هم در مدرسه حضور پیدا نمی‌کنند و دسترسی به آن‌ها خیلی سخت است، البته اگر این دانش آموزان در مدرسه‌ای درس بخوانند و شماره دانش آموزی به آن‌ها داده شده باشد، می‌توانیم از طریق شماره دانش آموزی آن‌ها را شناسایی کنیم و وارد مدارس سمپاد شوند، اما بخشی از این افراد متاسفانه اصلا داخل مدارس نیستند. 

او در ادامه با تاکید بر اینکه مدارس سمپاد مخصوص دانش آموزان دوران متوسطه است، اضافه کرد: اگر کسی در مقطع متوسطه درس بخواند یعنی دوران ابتدایی را گذرانده و شماره دانش آموزی دارد و اگر اینطور نباشد و مقطع ابتدایی را نگذرانده باشد، چنین دانش آموزی حتی از طریق مدرسه عادی هم نمی‌تواند به مقطع متوسطه راه پیدا کند و شناسایی این افراد هم برعهده ما نیست و رسیدگی به آن با مسئولان دوران ابتدایی است. کسی که ابتدایی را نگذرانده، حتی با شناسایی ما نمی‌تواند در سمپاد درس بخواند، چرا که لازم است ابتدا دوره ابتدایی را بگذراند. 

یاوری در مورد تغییرات احتمالی در شیوه جذب معلمان برای مدارس سمپاد نیز توضیح داد: صحبت‌هایی برای تحول جذب معلمان انجام شده است که هنوز قطعی نیست. در دانشگاه فرهنگیان دانشجویان واحدهایی برای تدریس در مدارس تیزهوش می‌گذرانند که متاسفانه خیلی خوب ارائه نمی‌شود و مغفول مانده و این موضوع قرار است بازنگری شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز