خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در گفت و گو با ایلنا مطرح کرد:

بهره‌برداری از یک خوابگاه خیرساز تا سه ماه آینده/ بودجه دانشگاه‌ها جوابگوی هزینه‌ تغذیه و خوابگاه‌ها نیست

 بهره‌برداری از یک خوابگاه خیرساز تا سه ماه آینده/ بودجه دانشگاه‌ها جوابگوی هزینه‌ تغذیه و خوابگاه‌ها نیست
کد خبر : ۱۳۳۹۱۶۱

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی کمبود خوابگاه، امکانات رفاهی، اقامت، رفت و آمد، اشتغال و… را از جمله مشکلات پیش رو برای جذب دانشجویان بین‌المللی دانست.

«حسن کریمی مزرعه شاهی» رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در مورد افزایش دانشجویان بین المللی این دانشگاه در سال ۱۴۰۲ توضیح داد: مشابه سایر دانشگاه‌ها ما هم به دنبال افزایش دانشجویان بین المللی در دانشگاه خود هستیم. عمده تلاش ما به این صورت است که از کشورهای همسایه و بخصوص افراد مسلمان که از نظر فرهنگی و مذهبی به ما نزدیک هستند، دانشجو جذب کنیم.

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تصریح کرد: عمده دانشجویان خارجی، از دانشکده‌های فنی ما استقبال می‌کنند و مثلا دانشجویانی که از عراق به ایران آمده‌اند، بیشتر به تحصیل در  رشته‌های دانشگاهی حوزه انرژی بخصوص انرژی‌های نو و تجدیدپذیر  ابراز علاقه می‌کنند. اگر شرایط بهتری در آینده فراهم شود، می‌توانیم دانشجویان خارجی بیشتری را در دانشکده‌های فنی خودمان و در گرایش‌های بین رشته‌ای که مورد علاقه دانشجویان خارجی هست، جذب کنیم. 

کریمی با اشاره به مشکلات عدیده دانشگاه‌ها در این مسیر اضافه کرد: مشکلاتی مانند کمبود خوابگاه، امکانات رفاهی و… جزو مسائلی است که در جذب دانشجویان بین المللی باید برطرف شود. مشکلات دیگر شامل اقامت، رفت و آمد و اشتغال و… است. البته با جلساتی که برگزار می‌شود و همایش‌ها و… امیدواریم راهکارهایی مطرح شود تا سال آینده بتوانیم مسیر جذب دانشجویان خارجی را تسهیل کند. اقداماتی که اخیرا در این خصوص انجام می‌شود، واقعا موجب خوشبینی ماست و می‌دانیم سازمان امور دانشجویان توانسته مسائل زیادی را تسهیل کند، به ویژه مشکلات دانشگاه‌ها در حوزه امور خارجه و رفت و آمد که خیلی بهتر شده است. از سوی دیگر موضوع رشته‌ها و مسائل مالی و رفاهی هم باید تسهیل شود تا علاوه بر کمیت، کیفیت زندگی دانشجویان بین المللی در ایران هم افزایش یابد. 

او تاکید کرد: ما فعلا بالغ بر ۱۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی داریم که البته در تهران بین دانشگاه‌های صنعتی کشور، خیلی رقم بالایی نیست. واقعیت این است که ما در مقایسه با دانشگاه فردوسی مشهد، شهید چمران اهواز و برخی دانشگاه‌های مرزی کشور که سمت مرزهای عراق هستند، تعداد دانشجوی خارجی کمتری داریم و طبیعتا متقاضیانی که ایران را برای تحصیل انتخاب می‌کنند نیز ترجیح می‌دهند دانشگاه‌های تراز اول کشور مانند دانشگاه تهران و… را انتخاب کنند. 

کریمی در ادامه در مورد بالا بردن رتبه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در بین سایر دانشگاه‌های صنعتی کشور نیز گفت: یکی از مسائلی که به ما آسیب می‌زند بحث پراکندگی فضایی دانشگاه است.طرح ساماندهی یا تجمیع یکی از اقداماتی بوده که ما برای رفع مشکل پراکندگی فیزیکی دانشگاه از سال قبل آغاز کرده ایم. در همین راستا دانشکده فیزیک و شیمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی را که در ساختمان‌هایی قدیمی در خیابان جلفا بود را با تلاش‌های زیادی به پردیس شهید رضایی نژاد در منطقه تهرانپارس منتقل کردیم و آزمایشگاه‌های آموزشی هم در این فضای جدید فعالیت می‌کنند. 

او یادآور شد: در این منطقه خوابگاهی خیرساز نیز برای دانشجویان در دست ساخت داریم که امیدواریم تا سه ماه آینده به بهره برداری برسد. همچنین سه ساختمان بزرگ را برای راه اندازی دانشکده‌های جدید ساماندهی می‌کنیم. یکی از اقداماتی که می‌تواند به ما کمک کند این است که در مورد کالبد فیزیکی دانشگاه، ساخت و ساز و تجمیع در حد امکان تغییراتی ایجاد کنیم و فعلا حتی به شکل چند جزیره‌ این فضاها را آماده کنیم تا به افزایش کیفیت شرایط دانشگاه‌مان کمک کند. 

کریمی در خصوص بودجه سال ۱۴۰۲ دانشگاه نیز گفت: همچنان بودجه به شکل قطعی مشخص نشده است، اما عددهایی که می‌شنویم و از آن خبر داریم هزینه‌های ما را پوشش نمی‌دهد و واقعیت این است که با درصدهای افزایشی فعلی بودجه جوابگو نیست بخصوص حوزه تغذیه و خوابگاه‌های دانشجویی و ما امیدواریم عدد بودجه دانشگاه‌ها بالاتر برود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز