فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور:
تعداد نیروهای جنگلبانی ایران تنها ۱۴ درصد حداقل استانداردهای جهانی است/ امسال ۱۴۰۰ نیروی سازمانی یگان حفاظت منابع طبیعی کارت ضابطیت گرفتهاند
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با بیان این که تعداد نیروهای انسانی این یگان تنها ۱۴ درصد حداقل استانداردهای جهانی است، گفت: در سال جاری توانستهایم ضمن تعامل با دستگاه قضایی برای یک هزار و ۴۰۰ نفر از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی کشور که البته همگی جزو نیروهای سازمانی ما محسوب میشوند، کارت ضابطیت بگیریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سرهنگ رضا اکبری، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در نشست خبری عصر امروز مدیران سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که به مناسبت «هفته منابع طبیعی» برگزار شد، با اشاره به کمبود نیروی انسانی در یگان جنگلبانی ایران گفت: براساس حداقل استانداردهای جهانی، یگان حفاظت منابع طبیعی کشور به ۳۶ هزار نیرو احتیاج دارد، این در حالی است که اکنون ۵ هزار و ۳۰۰ نیروی حفاظتی در یگان ما فعالیت میکنند، یعنی به ازای هر ۲۶ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی کشور فقط یک نیروی حفاظتی وجود دارد و به عبارت دیگر، تعداد نیروهای ما تنها ۱۴ درصد حداقل استانداردهای جهانی است.
وی افزود: بعد از مساله کمبود نیرو، مشکل دوم ما این است که بیش از ۷۰ درصد نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی کشور را نیروهای شرکتی تشکیل میدهند که براساس قانون نمیتوانیم به آنها سلاح تحویل بدهیم. البته برنامهریزی کردهایم که نیروهای سازمانی یگان حفاظت منابع طبیعی همگی سلاح در اختیار داشته باشند، با این وجود اگر مساله تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی حل شود، میتوان به این نیروها نیز سلاح تحویل داد.
اکبری درباره وضعیت صدور کارت ضابطیت برای نیروهای جنگل بانی کشور نیز گفت: اکنون عمده نیروهای سازمانی ما کارت ضابطیت دارند و براساس تعامل با دستگاه قضایی، قرار شده است که نیروهای شرکتی ما نیز بتوانند کارت ضابطیت بگیرند. در سال گذشته تقریبا هیچکدام از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی کشور کارت ضابطیت نداشتند، اما در سال جاری برای یک هزار و ۴۰۰ نفر از این نیروها که البته همگی جزو نیروهای سازمانی ما هستند، با تعامل دستگاه قضایی کارت ضابطیت گرفتهایم.
فرمانده یگان جنگلبانی کشور ادامه داد: با توجه به کمبود نیروی انسانی در یگان حفاظت منابع طبیعی، شکافی در زمینه حفاظت از عرصههای طبیعی وجود دارد که برنامه ما برای پر کردن این شکاف، استفاده از ابزارهای هوشمند برای رصد و پایش عرصههای منابع طبیعی است. اکنون در بیش از ۷۰ درصد استانهای ما مرکز مانیتورینگ وجود دارد و هفت استان به دوربینهای پایش تصویری مجهز شدهاند. همچنین تا پایان سال قرار است ۶۲ دوربین دیگر به مراکز مانیتورینگ استانها اضافه شود و برنامه داریم که در سالهای آینده تمام استانها را به دوربین مجهیز کنیم.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور تاکید کرد: در حال حاضر نیروهای ما در ۱۹ استان مجهز به بیسیم دیجیتال هستند و همچنین تمام خودروهای یگان حفاظت منابع طبیعی به GPS مجهز شدهاند و قابل مانیتور کردن هستند. علاوه بر این، سامانههای مختلفی در راستای هوشمندسازی حفاظت از عرصههای طبیعی در دست اجرا قرار دارند و همچنین برنامههایی هم برای مجهز کردن عرصههای حساس به پهپادهای تصویربرداری در دستور کار داریم.
وی در پایان تصریح کرد: برای ارتقای امنیت نیروهای جنگلبانی در تلاش هستیم علاوه بر دنبال کردن اصلاحات لازم در قانون حمایت قضایی و بیمهای از ماموران یگان حفاظت محیطزیست و منابع طبیعی، لایحهای را نیز تدوین کنیم که نیروهای جنگلبانی بتوانند مانند نیروهای انتظامی از قانون بهکارگیری سلاح استفاده کنند و تمام شرایطی که در آن قانون برای نیروهای انتظامی تعریف شده است، برای آن دسته از نیروهای ما که مجاز به داشتن سلاح هستند نیز تعریف شود.