شهردار تهران:
تهران دچار عقبافتادگی در حوزه بهداشت و پیشگیری است/ برنامه شهرداری برای توسعه دهکدههای سلامت در پایتخت
شهردار پایتخت با تاکید بر اینکه تهران دچار نوعی عقبافتادگی در حوزه بهداشت و خدمات پیشگیری است، گفت: امروز کشور ما به سمت سالمندی پیش میرود و میخواهیم با هدف خدمترسانی به این قشر از جامعه، دهکدههای سلامت را در سطح شهر تهران گسترش دهیم. تا کنون در مناطق ۴ و ۵ تهران دو دهکده سلامت را راهاندازی کردهایم و این اقدام را در سایر مناطق تهران ادامه خواهیم داد. احداث باغشهرهای سلامت نیز ایده دیگری است که در شهرداری برای ارتقای سطح خدمات بهداشت و درمان در پایتخت مطرح شده است و آن را دنبال خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز در بیست و دومین شنبه امید و افتخار شهرداری تهران، مراسم آغاز طرح واکسیناسیون ۲۶ هزار نفر از کارگران شهرداری علیه هپاتیت ب با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران، پرویز سروری، نایبرئیس شورای شهر تهران، مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران، محمد رئیسزاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور، حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، امیر حاجینورمحمدی، مدیرعامل شرکت شهر سالم، حسین نظری، معاون خدمات شهری شهرداری تهران و جمعی دیگر از مدیران شهری پایتخت برگزار شد.
زاکانی در ابتدای صحبتهای خود در بیست و دومین شنبه امید و افتخار شهرداری تهران، مراسم امروز را یکی از زیباترین شنبههای امید و افتخار در میان ۲۲ مراسم مشابه گذشته توصیف کرد و گفت: زیبایی این مراسم از این جهت است که امروز به صورت مستقیم در خدمت پاکبانان عزیز به عنوان یکی از زحمتکشترین اقشار در بین کارکنان شهرداری تهران هستیم و اقدامی را در حوزه سلامت برای این عزیزان انجام میدهیم.
وی افزود: کارکنان زحمتکش شرکت شهر سالم حدود سه دهه است که عمر خود را برای خدمت به سلامت کارکنان و کارگران شهرداری تهران صرف کردهاند و سلامت خود را برای حفظ سلامت دیگران به خطر میاندازند و جا دارد مدیریت شهری و شورای محترم شهر تهران در برنامهریزیهای آتی خود توجه بیشتری را به مجموعه شهر سالم معطوف کنند.
زاکانی با بیان این که با وجود ظرفیتهای قابل قبول در حوزه درمان در سطح شهر تهران، پایتخت دچار نوعی عقبافتادگی تاریخی در حوزه بهداشت و خدمات پیشگیری است، اظهار داشت: متاسفانه تهران از گسترش نیافتن کافی شبکه بهداشت رنج میبرد، یعنی با وجود این که کادر مجربی از پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران و امکانات گسترده درمانی در سطح شهر تهران وجود دارد، ولی گسترش خدمات بهداشتی ما به اندازه نیاز شهر و شهروندان نبوده است.
شهردار تهران تاکید کرد: در هر شهری اگر یک واحد پول در بخش بهداشت و برای پیشگیری از بیماریهای گوناگون هزینه شود، عملا بین ۲۰ تا ۱۰۰ واحد پول در بخش درمان صرفهجویی خواهد شد. بنابراین سرمایهگذاری در بخش بهداشت میتواند از نظر اقتصادی نیز به نظام سلامت کشور کمک کند و به همین خاطر شهرداری تهران برنامههای ویژهای را برای توسعه خدمات بهداشتی در پایتخت در دستور کار قرار داده است.
شهرداری به دنبال گسترش شبکه بهداشت در ۳۵۱ محله تهران و تداوم پایش سلامت کارکنان
زاکانی در تشریح برنامههای شهرداری برای توسعه خدمات حوزه سلامت و گسترش امکانات بهداشتی تهران گفت: ما در نخستین گام در این زمینه صد پارک را شناسایی کردیم تا شبکه بهداشت تهران ظرفیت موجود در این پارکها را برای استقرار امکانات خود بسنجد. گام بعدی ما نیز گسترش شبکه بهداشت در ۳۵۱ محله تهران خواهد بود. بعد از آن هم ایجاد دهکدههای سلامت یکی از موضوعات مورد توجه ما خواهد بود. امروز کشور ما به سمت سالمندی پیش میرود و میخواهیم با هدف خدمترسانی به این قشر از جامعه، دهکدههای سلامت را در سطح شهر تهران گسترش دهیم.
شهردار پایتخت ادامه داد: تاکنون در مناطق ۴ و ۵ تهران در محلهایی خوشآبوهوا دو دهکده سلامت را راهاندازی کردهایم و این برنامه را در سایر مناطق شهر تهران ادامه خواهیم داد. احداث باغشهرهای سلامت نیز ایده دیگری است که در شهرداری تهران برای ارتقای سطح خدمات بهداشت و درمان در پایتخت مطرح شده است و آن را دنبال خواهیم کرد. باغشهرهای سلامت مکانهایی خوشمنظر برای رجوع شهروندان تهرانی جهت دریافت خدمات سلامت خواهند بود که احداث آنها را در آینده در دستور کار قرار خواهیم داد.
زاکانی با تاکید بر این که سلامت خانواده ۱۰۴ هزار نفری پرسنل شهرداری تهران از مهمترین دغدغههای مدیریت شهری است، عنوان کرد: یکی از اقشار زحمتکش مجموعه شهرداری تهران پاکبانان عزیز هستند که هیچگاه در سرما و گرما کار خود را ترک نمیکنند. ما وظیفه داریم در قبال این قشر زحمتکش خدمات مکفی و متناسب با نیازهایشان را ارائه دهیم. در همین راستا از مدتی قبل شرکت شهر سالم فرآیند پایش ۱۵ هزار نفر از کارگران و زحمتکشان شهرداری تهران را آغاز کرد. در آینده نزدیک نیز ۲ هزار نفر از نیروهای خدماتی پایش میشوند و پایش سلامت سایر کارکنان شهرداری همچنان ادامه خواهد داشت.
وی در پایان تصریح کرد: در تداوم فرآیند پایش سلامت کارکنان شهرداری، امروز شاهد آغاز طرح واکسیناسیون هپاتیت ب برای پاکبانان عزیز هستیم. همچنین فرآیند پایش ۲۵ هزار نفر از نیروهایی که مستقیم با مجموعه شهرداری تهران در ارتباط هستند، به پایان رسیده و متناسب با این پایشها قرار است در گامهای بعدی دیگر خدمات سلامت مورد نیاز این افراد به آنها ارائه شود. البته این خدمات در آینده به نیروهای زیر نظر پیمانکاران شهرداری نیز ارائه خواهد شد.