در گفتگو با ایلنا مطرح شد:
انتقاد از عدم مدیریت یکپارچه در زمینه ساماندهی "کودک کار و خیابان"/ راهاندازی مجتمع استعدادیابی، حرفه آموزی و توانمندسازی کودکان کار
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران درباره طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان که قراراست توسط شهرداری تهران انجام شود، توضیحاتی ارائه کرد.
«احمد احمدیصدر» مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان که قراراست توسط شهرداری تهران انجام شود، گفت: ساماندهی و رسیدگی به کودکان کار در قانون صراحتا با بهزیستی است و قانون برای شهرداری تهران درخصوص کودکان کار وظیفه ای مترتب نیست. اما بهزیستی در طول سنوات گذشته ۲۳ طرح اجرا کرده است و نتیجه آن شده این وضعیتی که در حال حاضر می بینیم.
وی با اشاره به وظیفه اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: از همینرو ما کارگروه ویژه کودکان کار را در ذیل قرارگاه اجتماعی راه اندازی کرده ایم. وظیفه ها را مشخص کرده ایم البته وظیفه ها در قانون مشخص است. ما به این نتیجه رسیدیم که وحدت مدیریت و مدیریت یکپارچه در این زمینه وجود ندارد و مسئله ساماندهی کودکان کار مانند سایر آسیب های اجتماعی روی زمین مانده است و حل هم نخواهد شد.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: ما در کارگروه کودکان کار در قرارگاه اجتماعی
یک مدل در این خصوص طراحی و پیشنهاد دادیم. طرح ما مبتنی بر دو اقدام سلبی و ایجابی است.
احمدیصدر با بیان اینکه این پیشنهاد در قرارگاه اجتماعی به سازمان بهزیستی ارائه شده، گفت: این پیشنهاد ما را یا دستگاهی که مکلف این موضوع است اجرا کند یا اگر نمی تواند کنار برود و ما خودمان این طرح را اجرا کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری این طرح را اجرا میکند ادامه داد: ما پیشنهاد دادیم که بهزیستی کنار برود و ما اجرا کنیم. البته هنوز بهزیستی کنارهگیری نکردهاست.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: ما به اندازه خودمان در حوزه اجتماعی و حوزه کودکان کار اقدامات مان را شروع کرده ایم. در زمانی که خانم زمانی مدیر کل استان تهران بودند کارگروه به خوبی پیشرفت می رفت و ما با بهزیستی تعامل صددرصد داشتیم. ایشان دبیر کارگروه بودند و یک انیمیشنی طراحی کردیم و آگاه سازی عمومی و سایر اقدامات را انجام دادیم و به نتایج خوبی رسیدیم.
احمدیصدر تصریح کرد: در آن زمان بهزیستی استان تهران آمادگی کامل برای اجرای طرح را داشت اما با تغییر مدیریت در بهزیستی استان تهران نمی دانیم که آیا می خواهند این طرح را اجرا کنند یا نه؟
وی تاکید کرد: ما متوقف نمی شویم طرح ساماندهی کودکان کار را در حوزه استعدادیابی، حرفه آموزی و توانمندسازی آغاز کردیم و جانمایی ها برای راه اندازی مراکز انجام شده است. همچنین مجتمعی را با عنوان استعدادیابی، حرفه آموزی و توانمندسازی کودکان ایران در این خصوص ایجاد کردیم این مجتمع زیر نظر شهرداری تهران است و برای آن تامین اعتبار صورت گرفته است.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: اعتقاد ما این است که ما باید به قشر مستضعف جامعه توجه کنیم و معتقدیم که اگر مستضعفان و پابرهنگان ولی نعمت ما هستند که هستند باید به آنها خدمت کنیم.
احمدیصدر با طرح یک پرسش درباره تحصیل کودکان کار گفت: چرا مدارس خوب ما در تهران برای یک قشر خاص است. چرا مدارس خوب ما چه انتفاعی و چه غیرانتفاعی که عمدتا هم غیرانتفاعی است برای قشر متوسط به بالا و اکثرا قشر بالا است و قشر ضعیف نمی تواند از آن استفاده کند. کودک کار کدام مدرسه می تواند برود اصلا مدرسه می رود اگر هم مدرسه برود به ضعیف ترین مدرسه ممکن می رود لذا ما پیشنهاد مان ار داده ایم و آن را انجام می دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ما درصدد هستیم که مجتمع و یک سری مراکز را راه اندازی کنیم که امکانات مدارس مرفه را در این مجتمع جمع آوری کنیم تا این کودکان بتوانند از فضای بازی و ورزش و ... استفاده کنند همچنین در کنار آن توانمند شده و استعدادشان شناسایی شود و در آن حوزه رشد کنند.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گفت: ما در این خصوص برنامه بلند مدت و میانمدت را طراحی کردیم. مقدمات آن یک ماه است که آغاز شده است و امیدواریم در خرداد سال ۱۴۰۲ این مجتمع ها راه اندازی شود، تا کودکان کار به عنوان استعدادهای این مملکت شناسایی شود و به توان آنها افزوده شود.