اقدامات ایمنی و تدابیر پیشگیرانه برای مدارس در برابر بارشهای شدید برف، باران و یخبندان
اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران در اطلاعیهای اقدامات ایمنی و تدابیر پیشگیرانه برای مدارس، با توجه به احتمال وقوع بارندگی، برف و برودت شدید هوا را اعلام کرد.
به گزارش ایلنا از پایگاه اطلاعرسانی و روابط عمومی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران، با توجه به اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر کاهش محسوس دما و احتمال بارش باران و برف در روزهای آتی، مواردی در جهت حفظ و نگهداری از فضاهای آموزشی موجود در استان تهران اعلام میشود.
مدیران مدارس دقت نظر کافی نسبت به رعایت تمامی موارد ایمنی و تدابیر پیشگیرانه به خصوص موضوعات مرتبط با نگهداری از مدارس را در فصل سرد سال رعایت و به سایر همکاران و مسئولان حاضر در مدارس نیز متذکر شوند.
۱. بازدید از پشت بام مدارس توسط مدیران و یا مسئولان حاضر در مدارس پیش از وقوع بارندگی و پس از اتمام برف و باران حائز اهمیت است.
۲. اطمینان از باز بودن راه خروج آب برف و باران در پشت بام مدارس ضروری است. (در هنگام بارشهای شدید، حتما هر چند ساعت از باز بودن راه خروجی آب اطمینان حاصل شود.)
۳. برای جلوگیری از یخزدگی لولههای آب و لولههای سرویسهای بهداشتی که در حیاط مدارس قرار دارند، شیرفلکه اصلی آب بسته شود، سپس تمامی شیرهای مصرفی باز شوند تا آب درون لولهها به صورت کامل تخلیه شوند.
۴. در هنگام برودت شدید هوا، تمامی فلاش تانکها و لولههای آنها باز شوند تا آب درون آنها تخلیه گردد.
۵. آب درون کولرهای آبی روی پشت بامها به صورت کامل تخلیه گردد، ورودی برق آنها قطع و حتما روی کولرهای آبی با محافظ پلاستیکی و برزنتی برای جلوگیری از نفوذ آب و یخزدگی پوشانده شوند.
۶. اطمینان حاصل شود که تمامی پنجرههای کلاسهای درس، درهای ورود و خروجی راهروها و… بسته باشند تا از نفوذ آب و سرمای شدید به داخل مدرسه جلوگیری گردد.
۷. پس از بارش برف، حتما راههای خروجی آب بازدید شود و در صورتی که نم حاصل از برف و باران به سقف کلاسهای درس زیر پشتبام آسیب وارد کرده است، سریعا به مسئولان مربوطه اداره آموزش و پرورش اطلاع داده شود.
۸. تمامی نقاطی که احتمال ورود آب برف و باران به محوطه مدارس و کلاسهای درس دارند بازدید و مسدود شوند.
۹. تمامی وسایل الکترونیکی اعم از رایانه، چاپگر، دستگاه تکثیر و ویدئو پروژکتورها از سطح زمین و کنار پنجرهها فاصله داشته باشند و حتی المقدور روی آنها حتماً با وسایل ضدآب پوشانده شوند.
۱۰. دیوارهای زیر زمین را با عایقهای ضد آب بپوشانید تا جلوی نفوذ آب و آسیبهای بعدی گرفته شود.
۱۱. در صورت بروز حادثه ناشی از وقوع بارش شدید باران، سیل و… کلید اصلی برق، شیراصلی آب و گاز مدرسه را قطع کنید.
۱۲. در هنگام بارشهای شدید، اگر کنتور برق را قطع نکردهاید، وسایل برقی را از پریز برق بیرون کشیده و اگر دستانتان نمناک است، برای حفظ ایمنی خود به وسایل برقی دست نزنید.
۱۳. از خاموش بودن موتورخانه و بسته بودن درب موتورخانه مدارس اطمینان حاصل کنید و تمامی راههای ورود آب و سرمای هوا به این قسمت پوشانده و مسدود شود.