همزمان با گشایش نمایشگاه نقاشی؛
جایزههای جشنواره ملی نقاشی «سرزمین افسانهها» اهدا شد
آیین اهدای جایزههای جشنواره ملی نقاشی «سرزمین افسانهها» همزمان با گشایش نمایشگاه نقاشی این جشنواره با حضور چانگ هُوا، سفیر جمهوری خلق چین در ایران و حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری برگزار شد.
به گزارش ایلنا از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری در این مراسم گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین بهعنوان دو تمدن بزرگ، قدیمی و باستانی و تأثیرگذار از گذشتههای دور با یکدیگر تعامل داشته و در سالهای اخیر این تعاملات بیشتر شده است.
وی افزود: نام جاده ابریشم و همکاریهای پیشین این دو کشور در سطح جهان برای اهالی فرهنگ، اندیشه و هنرآشناست. دو تمدنی که همواره در تعامل بودند و نتیجه این تعامل در طول تاریخ نتیجههای ارزشمندی داشته است.
علامتی با اشاره به ارتباط میان دو کشور بیان کرد: میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین ظرفیتهای خوبی برای همکاری وجود دارد اما برای تعامل و همکاری بیشتر لازم است دو کشور درک بیشتری از فرهنگ یکدیگر داشته باشند.
مدیرعامل کانون تصریح کرد: چین در اشعار شاعران ایرانی به فرهنگ و تمدن و هنر توصیف شده است. داستانهای فراوانی از چین در ادبیات ایران وجود دارد و همچنین از صورتگران و نقاشان در ادبیات ایران یاد شده است.
وی ادامه داد: هنر و ادبیات همواره زمینهساز تعاملات فرهنگی و اجتماعی میان کشورها بوده و یکی از ابزارهای مهمی است که میتوانیم از آن استفاده کنیم.
علامتی اظهار کرد: زبان هنر زبانی تأثیرگذار برای انتقال مفاهیم فرهنگی است، بهویژه نقاشی که زبان مشترک تمام انسانهاست و نیاز به ترجمه ندارد. نقاشی یکی از راههای برقراری ارتباط میان ملتهاست به همین دلیل سال گذشته و امسال برگزاری مسابقه نقاشی را با هدف ایجاد دوستی و تعامل میان کودکان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین انتخاب کردیم.
وی افزود: سال قبل به بهانه المپیک زمستانی پکن مسابقه «پرواز رویاها» و امسال در دومین همکاری مشترک برای آَشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان ایرانی با فرهنگ و طبیعت چین مسابقه «سرزمین افسانهها» اجرا شد. در این جشنوارهها کودکان و نوجوانان ایرانی درباره چین مطالعه کردند و تخیلات خود را به تصویر کشیدند.
علامتی در پایان گفت: امیدوارم در سالهای آینده زمینه همکاری گسترده فرهنگی بیش از این فراهم شود.
همچنین چانگ هُوا، سفیر جمهوری خلق چین در ایران گفت: به نمایندگی از سفارت جمهوری خلق چین برگزاری مراسم گشایش نمایشگاه نقاشی «سرزمین افسانهها» را تبریک میگویم و از دوستان کانون پرورش فکری بهویژه مدیرعامل کانون تشکر میکنم.
وی بیان کرد: به ۱۲ نفر برگزیده تبریک میگویم و برای ۴۲۷ شرکتکننده سلامت و موفقیت آرزو دارم. چانگ خوا تصریح کرد: کشور چین و ایران دو کشور متمدن و تأثیرگذار جهان از گذشته با هم تعامل داشتند و این ارتباط ادامه داشته، بهویژه در سالهای گذشته که با مدیریت سران دو کشور تعاملهای فرهنگی بیشتر شده است.
سفیر جمهوری خلق چین اظهار کرد: در شروع سال نو میلادی، بهار چین و عید ایران برگزاری مسابقه «سرزمین افسانهها» که با همکاری مشترک کانون پرورش فکری و سفارت جمهوری خلق چین برگزار شد فرا رسید. آثار این نمایشگاه رویاها و خیال کودکان ایرانی درباره فرهنگ، طبیعت و آداب و رسوم کشور چین است که فرسنگها با آن فاصله دارند و سرشار از خلاقیت است.
وی ادامه داد: آرزو میکنم بچههای ایرانی فرصت داشته باشند کشور چین و ابعاد آن را ببینند و این تعاملات باعث شعلهور شدن این دوستی شده و ادامه پیدا کند.
چانگ هوا در پایان گفت: در پایان آرزو میکنم تعاملهای فرهنگی هنری بین کودکان ایران و چین به سطوح بالاتری برسد و فصلهای همدلی و دوستی را رقم بزند.
در این مراسم انسیه موسویان مدیر آفرینشهای ادبی و هنری کانون نیز گفت: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده بین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سفارت جمهوری خلق چین در سال ۱۴۰۱ و با هدف گسترش روابط فرهنگی و هنری میان کودکان آسیایی و ایجاد بستری مناسب برای ترویج دوستی و همدلی، جشنواره ملی نقاشی کودکان و نوجوانان با عنوان «سرزمین افسانهها» برگزار شد تا کودکان و نوجوانان ایرانی با زبان مشترک نقاشی، زیباییهای کشوری را که در فرسنگها دورتر از ایران است، به تصویر بکشند.
وی بیان کرد: داوری جشنواره نقاشی «سرزمین افسانهها» ۲۸ آذر ۱۴۰۱ از سوی فاطمه توکلینیا، معصومه فاضلیمقدس و رضا عبدلی برگزار شد و هیئت داوران از میان آثار، ۶ اثر در بخش کودک و ۶ اثر در بخش نوجوان را برگزید و ۱۰ اثر در بخش کودک و نوجوان شایسته تقدیر معرفی شد.
مدیرآفرینشهای ادبی و هنری کانون در ادامه خبر داد: برای دسترسی علاقهمندان به نمایشگاه نقاشی «سرزمین افسانهها» هفته آینده نمایشگاه مجازی آثار برگزار خواهد شد.
در بخشی از این مراسم پارسا و درسا نیک بیان (دو شرکت کننده آزاد از اهواز) به زبان چینی و فارسی در خصوص معرفی ایران متنی را اجرا کردند و در پایان با خوانش بیانیه هیئت داوران جوایز اعضای برگزیده اهدا شد.