خبرگزاری کار ایران

شهردار تهران مطرح کرد:

تا پایان سال آینده ۶۴۰ اتوبوس به تهران اضافه می‌شود/ قیمت هر اتوبوس؛ حدود ۵ میلیارد تومان

تا پایان سال آینده ۶۴۰ اتوبوس به تهران اضافه می‌شود/ قیمت هر اتوبوس؛ حدود ۵ میلیارد تومان
کد خبر : ۱۳۱۰۸۱۸

شهردار تهران با اشاره به برنامه شهرداری برای اضافه کردن 640 دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی پایتخت تا پایان سال آینده با مشارکت وزارت کشور گفت: براساس تفاهم بین شهرداری، وزارت کشور و تولیدکنندگان داخلی، قیمت هر دستگاه اتوبوس بین 4 میلیارد و 800 میلیون تومان تا 5 میلیارد و 300 میلیون تومان است که از این مقدار شهرداری تهران 20 درصد و وزارت کشور 80 درصد مبلغ را می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، امروز دوشنبه در حاشیه آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری در جمع خبرنگاران در تشریح آخرین برنامه های شهرداری برای بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی پایتخت گفت: متاسفانه سال هاست که معضل آلودگی هوا مردم تهران را آزار می دهد و ما تلاش می کنیم با تقویت حمل و نقل عمومی و برنامه ریزی برای کاهش تردد شهروندان با استفاده از وسایل نقلیه شخصی بتوانیم شرایط را به سمت کاهش تولید گازهای آلاینده و ذرات معلق مضر بر اثر تردد شهروندان در سطح شهر پیش ببریم. 

وی افزود: معضل آلودگی هوا صرفا ناشی از تردد وسایل نقلیه نیست و آلاینده های ثابتی هم در سطح شهر وجود دارد، اما سهم منابع متحرک در آلودگی هوای تهران بیشتر است و ما باید با توسعه حمل و نقل عمومی، تدبیری جدی برای کاهش میزان انتشار آلاینده های ناشی از تردد وسایل نقلیه داشته باشیم. 

شهردار تهران تاکید کرد: متاسفانه ناوگان حمل و نقل عمومی تهران هم در حوزه مترو و هم در حوزه های اتوبوس، مینی بوس، ون و تاکسی، فرسوده است و در تمام این حوزه ها دچار کمبود نیز هستیم. بنابراین به دنبال نوسازی و بازسازی این ناوگان براساس یک جدول زمانی هستیم تا هم بتوانیم خدمات حمل و نقل عمومی را رشد بدهیم و هم شرایط را برای کاهش آلودگی هوا فراهم کنیم. 

کمبود 2500 واگن در متروی تهران 

زاکانی درباره مساله تامین واگن های استیجاری برای متروی تهران گفت: مسئولان شرکت مترو در حال پیگیری و رایزنی برای واردات واگن های اجاره ای هستند، اما هنوز قراردادی در این زمینه بسته نشده است. 

شهردار تهران تاکید کرد: ما به شدت دچار کمبود واگن در متروی تهران هستیم و همین حالا برای رسیدن به نقطه مطلوب در سرویس دهی مترو به شهروندان، در خطوط هفت گانه مجموعا دچار کمبود 2500 واگن هستیم. 

وی افزود: در حال حاضر تنها حدود 1500 واگن در ناوگان متروی تهران در اختیار داریم که البته بخش عمده آنها فرسوده هستند. بنابراین نوسازی و بازسازی ناوگان متروی پایتخت به صورت ویژه در دستور کار شهرداری قرار دارد. 

بخش زیادی از اتوبوس ها دچار فرسودگی هستند 

زاکانی درباره برنامه های شهرداری برای بهبود وضعیت ناوگان اتوبوسرانی تهران توضیح داد: اکنون حدود 2550 اتوبوس و مینی بوس در سطح شهر تهران فعال هستند که البته سهم مینی بوس از این تعداد بسیار کمتر از اتوبوس است. همچنین بخش زیادی از اتوبوس ها نیز به دلیل فرسودگی دائما از چرخه فعالیت خارج می شوند. 

شهردار تهران ادامه داد: متاسفانه بیش از یک دهه است که توجه ویژه ای به نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی تهران انجام نشده است. البته خود ما سال گذشته 175 دستگاه اتوبوس را خریداری کردیم و امسال هم با کمک وزارت کشور، 152 دستگاه را به ناوگان اتوبوسرانی تهران اضافه کردیم. 

وی در ادامه توضیح داد: شهرداری تهران تا کنون مبلغ مربوط به خرید 640 دستگاه اتوبوس از تولیدکنندگان داخلی را به وزارت کشور پرداخت کرده که از این مقدار فعلا 152 دستگاه تحویل شهرداری داده شده است و امیدواریم تا سال آینده سایر اتوبوس ها نیز به شهرداری تحویل داده شود. 

20 درصد هزینه خرید اتوبوس‌های جدید برعهده شهرداری است

زاکانی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره قیمت اتوبوس های خریداری شده توسط شهرداری گفت: براساس تفاهم بین شهرداری ها، وزارت کشور و تولیدکنندگان داخلی، قیمت هر دستگاه اتوبوس بین 4 میلیارد و 800 میلیون تومان تا 5 میلیارد و 300 میلیون تومان است که از این مقدار شهرداری تهران 20 درصد و وزارت کشور 80 درصد مبلغ را می پردازد. 

شهردار تهران ادامه داد: اتوبوس هایی که به عنوان اتوبوس ملکی شهرداری تهران محسوب می شوند، مانند 175 دستگاه که سال گذشته شهرداری به تنهایی خریداری کرد، مبلغ آن به طور کامل توسط شهرداری پرداخت می شود، اما طرح اضافه کردن 640 دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی تهران با کمک وزارت کشور پیش می رود. 

وی افزود: شهرداری تهران اخیرا 630 دستگاه ون را نیز به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت اضافه کرده است که اکنون در مسیر تحویل به افراد، واگذاری سند و دریافت پلاک قرار دارد. 

پرداخت وام 30 تا 100 میلیونی برای خرید موتورسیکلت برقی 

زاکانی درباره برنامه های شهرداری برای توسعه استفاده از موتورسیکلت های برقی در سطح شهر گفت: براساس تفاهمی که میان شهرداری‌های کلانشهرها با بانک قرض الحسنه مهر ایران انجام شده، قرار است این بانک برای تهیه صد هزار موتورسیلکت برقی شهروندان در سراسر کشور به شهروندان تسهیلات بدهد. شروع این کار از مشهد مقدس خواهد بود و امیدواریم در آینده تعداد تسهیلات پرداختی در این طرح افزایش یابد. 

شهردار تهران ادامه داد: برآورد ما این است که حدود 300 هزار موتورسیلکت کاربراتوری در سطح شهر تهران فعال هستند و به دنبال آن هستیم که با ارائه تسهیلات به دارندگان این موتورسیلکت ها، شهروندان را به تهیه موتور برقی تشویق کنیم. مبلغ این تسهیلات بین 30 تا 100 میلیون تومان است که به زودی پرداخت آن به شهروندان آغاز می شود. 

زاکانی افزود: هر موتورسیکلت کاربراتوری بین 4 تا 7 برابر یک خودروی پراید در آلودگی هوا نقش دارد، بنابراین به دنبال ارائه خدمات و تسهیلات لازم به شهروندان برای تبدیل موتورهای کاربراتوری به انژکتوری و تبدیل هر دو نوع موتورها به موتورسیکلت برقی هستیم تا بتوانیم وضعیت آلودگی هوا در شهر تهران را بهبود ببخشیم. 

وی در پایان تصریح کرد: ما از ماه گذشته با همکاری شرکت پست ایران، برنامه ای را برای تبدیل موتورسیلکت های مورد استفاده این شرکت به موتورهای برقی شروع کرده ایم و تا کنون 550 دستگاه موتورسیکلت برقی به کارمندان شرکت پست تحویل داده شده است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز