در نشست هیئت رئیسه دانشگاه مطرح شد؛
«مدیریت زمان» موجب صرفهجویی و سودآوری میشود
قناعتی در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به کارگیری داشبوردهای مدیریتی و مدیریت زمان را موجب صرفه جویی و سودآوری دانست. در این جلسه گزارش مرکز آموزش مدیران و کارکنان و نیز آمار موالید ۵ سال گذشته دانشگاه مطرح و بر ارائه آمارها و اطلاعات معتبر و تحلیل درست از آنها تاکید شد.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، در نشست ۲۷ آذر ۱۴۰۱ بر سیاستگذاری بر اساس شواهد تاکید کرد و گفت: طراحی نظام شبکه و سیستم ارجاع از نقاط قوت سیستم سلامت کشور است. همچنین ادغام آموزش پزشکی در درمان و پژوهش توانست، دانشگاههای علوم پزشکی را نسبت به دانشگاههای غیرپزشکی در زمینه محصول پیشرفته کاربردی، در جایگاه بالاتری قرار دهد. امیدوارم دانشگاههای صنعتی نیز بتوانند از این مدل به خوبی الگوبرداری کنند و وزارت بهداشت از این ظرفیتها استفاده بهینه کند.
وی افزود: باید در سیاستگذاریها بر اساس شواهد عمل کنیم و به جای «درمان محوری»، «پیشگیری و بهداشت» را در اولویت قرار دهیم. یکی از چالشها در حوزه سلامت این است که با تغییر مدیران، برنامهها تغییر میکند وهر فرد، بر اساس نظر و برنامه خود پیش میرود.
قناعتی، نظارت و پایش را موجب استمرار و دوام برنامهها خواند و گفت: اجرای طرح تحول سلامت هزینههای زیادی را به حوزه سلامت تحمیل کرد و نتوانست به هدف کلی خود که حمایت از اقشار محروم بود دست یابد.
وی اجرای طرح تحول در کشورهای دیگر چون ترکیه را موفق و مستمر عنوان کرد و افزود: مدل طرح تحول در کشور همسایه ما به درستی طراحی شده و بر حمایت از اقشار ضعیف جامعه تمرکز کرده بود، توانست به خوبی اجرا شود. علت آن استمرار برنامه و ثبات مدیریتی بود. قطعا خرد جمعی، استمرار و برنامه ریزی مناسب میتواند در تحقق اهداف، موثر باشد.
رئیس دانشگاه، تغییر برنامههای کلان، همزمان با تغییر مدیران را موجب هدر رفت منابع دانست و تاکید کرد: بهترین برنامه ها، اقدامات و طرحهای مدیران قبلی است مگر آنکه ثابت کنند برنامه بهتری در دست اجرا دارند و در این شرایط نیز اصلاحات باید به آرامی و به صورت پایلوت اجرا شود.
وی با بیان اینکه «نبض طرح باید به صورت مستمر در دست مدیر باشد» افزود: مادامی که سیاستگذاری با آنالیز اطلاعات مناسب همراه نباشد، با مشکل مواجه میشود. مهمترین چیزی که نیاز داریم این است که نبض اتفاقات دانشگاه را در دست داشته باشیم که این کار از طریق داشبوردهای مدیریتی به دست میآید.
رئیس دانشگاه، مدیریت زمان را مسئلهای مغفول مانده در کشور دانست و تصریح کرد: امروز اگر مسائل را به سرعت آنالیز نکنیم و در تصمیم گیری تعلل کنیم، زمان مناسب را از دست میدهیم به عنوان مثال اگر خرید تجهیزات با تاخیر همراه باشد به ازای هر روز، سرمایه ما از دست میرود. توجه به شاخص بهره وری از طریق صرفه جویی زمانی میتواند سودآوری بسیاری برای مجموعه در پی داشته باشد.
قناعتی، از معاونت توسعه خواست تا مناقصه و مزایدههای دانشگاه را با سرعت بیشتری برگزار کنند و خاطرنشان کرد: کوتاه شدن زمان به نفع مجموعه خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، مدیریت بدون ارزیابی را بیدوام خواند و گفت: باید آمارها به صورت معتبر اعلام شود. قبول دارم که بیماران تحت پوشش دانشگاه، بیماریهای پیچیده و دشواری دارند که میتوانند میزان مرگ و میر در دانشگاه را افزایش دهند اما لازم است شاخص محور و دقیق صحبت کنیم. اطلاعاتی که ارائه میکنیم اگر مستند نباشد و بررسی کافی در آن نشده باشد مشکل آفرین خواهد بود. اگر افراد نتوانند تحلیل مناسبی از آمارهای خام داشته باشند قطعا مدیریت سیستم را دچار اشکال خواهند کرد.
آموزش، اثربخشترین سرمایهگذاری
در ادامه رامین رحیم نیا، معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، با ارائه گزارشی از آموزش مدیران و کارکنان دانشگاه گفت: بحث آموزش اثربخشترین و کم هزینهترین سرمایهگذاری است و اگر از آن استفاده بهینه کنیم میتوانیم موفق باشیم.
وی ضمن درخواست از معاونان برای پیشنهاد دورههای آموزشی اثربخش در حوزه پژوهش، بهداشت و درمان گفت: بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، حداقل سرانه آموزش مدیران ۶۰ ساعت و سرانه آموزش کارکنان ۴۰ ساعت در سال تعیین شده است. به دلیل اثربخشی بیشتر دورههای حضوری، در سال ۱۴۰۱ در حدود ۹۵ دوره به صورت حضوری برگزار شد.
رحیم نیا، مرکز آموزش ضمن خدمت را مرکزی مختص دانشگاه علوم پزشکی تهران خواند و گفت: هدف از راه اندازی این مرکز برگزاری دورههای کوتاه مدت و سازماندهی آموزشهای نظری و مهارتی «تقاضامحور» است.
معاون توسعه دانشگاه، در ادامه پیشنهاد ادغام فعالیتهای گروه آموزش ضمن خدمت و مراکز آموزش سلامت کارکنان و حرکت در جهت اقتصادی کردن فعالیتهای مرکز را مطرح کرد.
گزارش موالید در دانشگاه طی ۵ سال گذشته
سپس سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه، گزارشی از میزان موالید در دانشگاه طی ۵ سال گذشته ارائه کرد و گفت: بهبود شرایط دانشگاه در راه اندازی زایمان بدون درد میتواند در بهبود شاخصهای دانشگاه در زایمان طبیعی کمک کننده باشد.
وی افزود: پایش موالید در شش ماهه نخست ۱۴۰۱ بیمارستانهای ضیائیان، بهارلو و یاس توانستند عدد مورد انتظار وزارت بهداشت در موالید را محقق کنند.
وی کمبودNICU، بخش نوزادان و MICU را از مشکلات موالید در دانشگاه خواند.
در این نشست همچنین حجت الاسلام والمسلمین سیدمجید قریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، همچون روال گذشته، بخشهایی از نامه حضرت امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر در خصوص حیا را بیان و تفسیر کرد.