رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
حل مسائل کلیدی کشور به دانشگاهها سپرده شود
رئیس دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: دولت، طرحها و مسائل کلیدی کشور را به صورت مساله تعریف کند و حل مسئله را به دانشگاهها بسپارد.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مهدی مجیدپور در نشست جمعی از استادان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با رئیس جمهوربا بیان اینکه امروزه علم و فناوری از ارکان قدرت است، گفت: جوامعی که بتوانند علم و فناوری را در عرصههای مختلف اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی وارد کنند، موفقتر هستند.
وی اظهار داشت: با آمدن دولت جدید امید فراوانی در نخبگان علمی کشور ایجاد شد و همه اساتید و محققان دانشگاهها انتظار دارند که با نگاه به ظرفیتهای داخلی که یکی از بنیانهای رویکرد دولت جدید است، دانشگاهها در حل مسائل کلان کشور بیش از پیش مشارکت داشته باشند.
رئیس دانشکده مدیریت، علم و فناوری تاکید کرد: هنوز برای جامعه علمی و نخبگان و دانشگاههای کشور این سوال مطرح است که آیا علم و فناوری جزء اولویتهای دولت است؟ ما واقف هستیم که دولت با مشکلات و چالشهای متعددی روبرو است اما باید توجه داشت که علم و فناوری از اولویتهای کشور است وعدم توجه به این موضوع راهبردی باعث خسران و زیان در سالهای آینده خواهد شد.
مجیدپور عنوان کرد: اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر به صورت موردی با دستگاهها در زمینههایی مانند یارانههای انرژی، کارت سوخت و یا یارانههای آرد و نان همکاری میکنند که صرفا به صورت آتش به اختیار بوده و نظاممند نیست.
وی تاکید کرد: بنابراین این سوال مطرح میشود که چرا این مسائل به صورت نظاممند و ماموریتگرا برای ما تعریف نمیشود؟
رئیس دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: البته ما در این زمینه صرفا به نقد نمیپردازیم و راه حل نیز به رئیس جمهور و دولت ارائه میدهیم. یکی از مهمترین راه حلها این است که دولت، طرحها و مسائل کلیدی کشور را به صورت مساله تعریف کند و حل مساله را به دانشگاهها بسپارد.
مجیدپور گفت: بطور مثال ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر آماده هستیم تا طرح راهبرد توسعه صنعتی یا کارت سوخت را که جوانب مدیریتی و سیاستگذاری و فنی دارد به عهده گیریم و در این راستا به دولت کمک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حقیقت با مساله محوری و ماموریت گرایی در دانشگاهها میتوانیم به حل مسائل کلیدی کشور کمک کرده و دانشجویان را در تمام مقاطع تحصیلی در این زمینه هدایت، راهبری و حمایت کنیم.
رئیس دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: به این ترتیب ظرفیتهای داخلی بکار گرفته میشوند و نخبگان کشور بیش از پیش احساس میکنند در رشد و پیشرفت کشور نقش آفرینی دارند.
مجیدپور گفت: چنین سیاستهایی توسط اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای دولت آماده و تدوین شده و انتظار داریم دولت در استفاده از این دانشها فعالتر عمل کند.